Kierrätettyä kopiopaperia

02.05.2013

planet_living_kopiopaperiPrintterin paperiloota jurnutti tyhjää ja kipaisin Akateemiseen hakemaan riisillisen kopiopaperia. Mitäs tulikaan vastaan, kierrätettyä kopiopaperia, mitä? Miksi en ole aiemmin tajunnut, että varsinkin omassa toimistokäytössä kierrätyspaperi on totta kai järkevä juttu? Tai edes hiffannut, että sellaista paperia myydään riiseittäin. Akateemisessä oli läjä Living Planet -paperia, joka on saanut WWF:n Check Your Paper -työkalussa hyvät ympäristöpisteet. Kävin tsekkaamassa WWF:n sivuilla tuon työkalun, ja sehän on varsin kätevä. Sieltä pystyy hakusanoilla näkemään mitkä tuotteet nimenomaan ovat tutkitusti ja oikeasti luontoystävällisiä, eivätkä vain myynnissä kauniissa ruskeissa tai vihreissä ”ekokääreissä”. Isojen, paperia suurkuluttavien firmojen kannattaisi tämä tsekata paperitilauksia tehdessään.

My printer runned empty, and I went to a book shop to buy some more copy paper. There was a pile of recycled Living Planet copy paper — how come I’ve not seen it before? WWF has a Check Your Paper tool on their website, where you can search environment friendly paper products (my paper has got good points in it). Big companies should definitely check this tool out when making massive paper orders for offices.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply hietzu 02.05.2013 at 11:10 am

    Siis mahtava juttu! Tuollaisesta paperista en ole aiemmin kuullutkaan. Pitääpä laittaa muistiin kun seuraavan kerran paperivarastoa täydentää :)

  • Reply Jenni 02.05.2013 at 4:58 pm

    Kiitos tiedosta :)

    Voi kun olisi tuollainen uskottavan tahon laskuri myös muiden tuotteiden ympäristövaikutuksille…

  • Leave a Reply