Pieni Pihapuoti

22.05.2013

Kakkuvuuat Lasipurkit Lusikat Pihapuoti_1 Pihapuoti_Av Pihapuoti_lokerikko Pihapuoti_sisustus

Pienen taajaman laidalla, idyllisellä omakotialueella Jämsänkoskella, on hiekkatien kurvin takana suloinen aarrepaikka Pieni Pihapuoti. Puoti sijaitsee nimensä mukaisesi omakotitalon piharakennuksessa. On aika kivaa, että omilta vanhoilta kotikonnuiltani löytyy tällainen kauppa, ja vielä niin tasokas. Jämsänkoskelta kun tuntuvat kaikki palvelut pikku hiljaa hiipuvan ja keskustan Kenraalintie on niin autio, että kuurokin varmaan kuulisi jos nuppineulan pudottaisi asfaltille. Kaksi kertaa olen Pienessä Pihapuodissa käynyt ja kaksi kertaa olen tehnyt kivan löydön. Mukaan tarttuivat 40-luvun puinen seinähylly kotiin sekä sininen Skåne-tyylinen peltipurkki, jossa ajattelin säilyttää teepusseja toimistolla. Pihapuodissa on kivasti valikoituja esineitä, antiikkia ja uudempaa, emaliastioita, huonekaluja, vanhaa Arabiaa ja Iittalaa, kakkumuotteja ja peltipurkkeja. Kannattaa myös tsekata aktiiviset Facebook-sivut.

Jos ajelet kesällä Jämsän ohi esim. Jyväskylän suuntaan, kannattaa tehdä mutka Jämsänkoskenkin kautta (sieltä pääsee takaisin sitten isolle tielle). Mutkahan kannattaa tehdä jo Jämsän kuuluisien liikenneympyröiden takia, niitähän kaupungista löytyy rapiat 1200. Vinkki: sulaudut paikallisväestöön ripustamalla karvanoppaa tuulilasiin, laittamalla luun pihalle ja virittämällä auton perään pientä spoileria. Myös pakettiautoon ihan ookoosti sopii.

The lovely small antique shop, Pieni Pihapuoti, is located in Jämsänkoski Finland. It’s my old hoods. I’m happy to see that the quiet part of the city has a shop of such a good quality. Really worth stopping by.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply AnKa 22.05.2013 at 9:37 am

  Kiitos vinkistä! Täytyy poiketa, kun ohi ajelee. Ja justiisa passaa nuo naamioitumisohjeet sille kylälle. :D

 • Reply Tiina 22.05.2013 at 11:37 am

  Onpa kivannäköinen puoti! Pitääpä käydä jos kesäinen road trippi vie tuonne suunnalle, kiitos vinkistä!

 • Reply Tarjas Snowland 22.05.2013 at 9:03 pm

  Ihana puoti, vaikka mitä kaunista pullollaan. Aurinkoiset kesäterkut Snowlandista, tavattiin keväällä Pentikin bloggari-illassa :)

 • Reply Maire 24.05.2013 at 5:10 pm

  AnKa: Eikö vaan :D

  Tiina: Kannattaa! Hinnat ovat muuten myös varsin kohtuullisia.

  Tarja: Kiitos kesäterkuista ja samaa sinne! Ja oli mukava tavata :)

 • Leave a Reply