Vauvalle mukaan reissuun

24.05.2013

Hellehatut Vauvalle reissuunKivat työhommat ovat pitäneet matkakuumeen aisoissa, mutta nyt alkavat ajatukset siirtymään Toscanan oliivipensasmaisemiin. Lähdemme huomenna (apua!) odotetulle Italian-reissulle, jota olemme järjestelleet tässä pitkin kevättä (ravintola- ja muut matkavinkit Sienan, Castiglion Fiorentinon, Cortonan ja Arezzon alueilta otetaan mielellämme vastaan!). Kun matkustamme ensimmäistä kertaa vauvan kanssa, on matkatavaroissakin vähän uudentyyppistä mietittävää. Hassua, että omat pakkaamiset tuntuvat aivan toisarvoisilta, kunhan vauvalla on kaikki tarvittava mukana. Otamme sekä (nukkuma-aseentoon saatavat) matkarattaat ja kaupunkiretkiä ajatellen Manducan. Meidän piti ottaa myös superkevyt matkasänky, mutta vuokraamamme talon emäntä ystävällisesti ilmoitti petaavansa tytsyllemme talon matkasängyn valmiiksi. Hotellissa ajattelimme pärjätä ilman vauvansänkyä.

Vauva (7 kk) syö kiinteitä ruokia, joten otamme muutaman ruokapurkin mukaan. Koska paikallisista äidinmaidonkorvikkeista ei ole haisuakaan, otamme mukaan Nan-jauhetta, josta veteen sekoittamalla saa sitten maitoa koko reissun ajaksi. Kätsää jauhetta käytämme kotona muutenkin. Myös puurojauhetta otamme kotoa mukaan.

Vauvan aurinkosuojaus on ruoka-asioiden jälkeen huolehdittava asia numero yksi. Himoitsin jo raskausaikana tuota valkoista Polarn O. Pyretin hellehattua, mutta löysinkin sellaisen sitten kirppikseltä myöhemmin. Hattua on jo testattu ja todettu loistavaksi. Se pysyy hyvin päässä ja vilpoisa materiaali on miellyttävän tuntuista. Toinenkin, ystävän kirppikseltä hankittu hattu otetaan mukaan.

Korresin yli 6 kk ikäisille lapsille tarkoitettu suojakertoimella 30 varustettu aurinkorasva* lähtee ehdottomasti mukaan reissuun. Pumppupullo on kätevä, ja 100 ml pakkaus kompaktin kokoinen. Kosteusvoidetta tarvitsee aina, ja mukaan lähtee Mádaran ecobaby kosteusvoide*. Mádaran ecobaby-sarja on luonnonkosmetiikkaa ja tarkoitettu siis vauvoille. Olemme testanneet koko sarjan läpi, ja tuotteita ei voi kuin kehua. Metsäisen manteliset tuoksut ja aineiden koostumukset ovat kohillaan, ja kaikki ovat toimineet moitteettomasti.

Aurinkolasit Aavee kävi valkkaamassa ja ostamassa: valkoiset BabyBanz Retrot jopa pysyvät päässäkin. Niitä on kahta kokoa ja meillä on ne pienemmät (0-2-vuotiaalle). Trikoiset rievut ovat näppäriä putsaukseen, mutta myös uniriepuina. Nyt tuntuu, että vauva kaipaa jotain hypisteltävää nukahtaessaan. Tämä on varmasti lentokoneessakin kätevä. Tuo pikkuinen Aquaint-spraypullo* on osoittautunut hyväksi tuotteeksi. Se on desinfiointispray, jolla voi turvallisesti spreijata vaikkapa maahan pudonneen tutin puhtaaksi. Tai esimerkiksi vauvan kädet. Aine on siis nieltävää ja 100% luonnonmukaista.

Olen hamstrannut neonkeltaisia tutteja H&M Homesta, väri vaan on niin loistava (kirjaimellisesti). Tutin muoto on myös kääpiömme mieleen, sitä ei sylkäistä ulos suusta.

We’re travelling to Italy tomorrow, and here’s some baby stuff we’re packing. Sun hat and sun block are the most important things to remember after babyfood.

*Tuotteet saatu näytteiksi blogin kautta.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Riikka 24.05.2013 at 12:19 pm

  Italiassa olevat lasten purkkiruoat ovat aika erilaisia kuin suomalaiset, joten jos vauva on kovin nirso, niin kannattaa ottaa tuttuja makuja mukaan enemmänkin. Puuro- ja vellijauheita myydään mm. apteekeissa, mutta nekin ovat aika erilaisia kuin suomalaiset (valkoista viljaa ja hyvin hienoksi jauhettua). Italialainen pikkulasten ruoka on aika raffinoitua ja keinotekoista meikäläisen näkökulmasta. Moneen hedelmäsoseeseen ym. on lisätty sokeria, lapsille juotetaan mehua ja syötetään vauvankeksejä eikä suolaa vältellä lainkaan samalla tavalla kuin Suomessa. Kannattaa siis varautua melkoisiin kulttuurieroihin tuossa suhteessa.

 • Reply Saija 24.05.2013 at 12:23 pm

  Ihanaa matkaa, nauttikaa! Nähdään kun palailette. ;)

 • Reply Ann-Mari 24.05.2013 at 12:50 pm

  Oih, ihanaa. Olimme Toscanassa viime syksynä..toivottavasti teillä on auto vuokrattuna, nimittäin ilman sitä ei oikein pärjää. Siellä on ihanaa huristella pienissä kylissä viinitilojen keskellä…

 • Reply Petra 24.05.2013 at 3:28 pm

  Kiitos vinkistä, desifiointispray lähti tilaukseen omia reissuja varten. Ja ihanaa Italiaa!

 • Reply Jenny B 24.05.2013 at 4:03 pm

  Ottakaa mukaan myös Osmosalia ja myös Tuttelia/Nannia ihan valmiina juomina niin paljon kuin matkalaukkuun mahtuu. Majapaikassa jauheen kanssa pelaaminen on ihan ok, mutta kyllä auki repäistävä tetra on niiiiin paljon kätevämpi kaupungilla.

 • Reply Maire 05.06.2013 at 4:27 pm

  Kiitos kaikille vinkeistä ja kommenteista! Anteeksi etten ehtinyt aiemmin vastaamaan :)

  Purkkiruokaa apteekista -vinkki oli erittäin hyvä, meinattiin meinaan jäädä jumiin lentokentälle ja vauvanruoka alkoi uhkaavasti loppua. Apteekin alahyllyltä sitten löytyi niitä purnukoita.

 • Leave a Reply