Vihervaja pystyssä

01.06.2013

PerustuksetPerustukset_2Vihervaja_pystytysVihervaja_puolivalmisMutsi sai mökin pihaan Kekkilän Vihervajan, ja me porukalla autettiin perustusten teossa ja pystytyksessä. Juurakkoisen pihan kaivuuseen perustuksia varten Aavee sai menemään usemman päivän, itse mökin kasaamiseen meni kahdelta mieheltä parisen päivää (Kekkilän videolla samaan hommaan käytettiin viitisen minsaa). Äidin valitsema malli oli Vihervaja Oma, jossa moduleita yhdistelemällä saa kasattua juuri halutun kokonaisuuden. Tässä versiossa on kaksi varasto-osaa ja kaksi kasvihuoneosaa. Pakettiin kuuluivat modulit, ovet ja lasit. Perustukset harkkoineen ja puukehyksineen hommattiin itse.

Minut yllätti, että katossa on kaksi itsekseen aukeavaa ikkunaa. Kun sisälämpötila ylittää 30 astetta, luukut aukeavat itsekseen. Aivan sci-fiä. Viimeisessä kuvassa ei vielä ihan kaikki osaset ole paikoillaan, mutta eiköhän äiti ole ehtinyt jo puolet maalaamaan. Lapsenlapset odottavat jo innolla tomaatinkasvatussessioita mummon kanssa. Kerron kesän edettyä miten projekti etenee ja mitä kasvatussysteemejä puutarhuri-äitini on valinnut.

My mom got a Kekkilä Vihervaja greenhouse at their summer cottage. The digging of foundations were a tough job with a spade, ax and wheelbarrow. All the grandchildren wait for the tomato-growing-sessions with their gardener grandma.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Johanna 01.06.2013 at 7:09 pm

  Kyl on upee lahja!

 • Reply Terhi 01.06.2013 at 7:54 pm

  Vihervajat on niin ihania. Ajattelin vinkata sinullekin, blogissani on menossa Virkkuri kirja arvonta ->

 • Reply retromoderni 02.06.2013 at 7:30 am

  Upee se on. Ihan loistavalla paikalla.

 • Reply Riikka Timonen - Hunajaista 02.06.2013 at 8:04 am

  Oi mä niin haaveilen kanssa tosta omalle kotipihalle…huoh!

 • Reply Hanna 02.06.2013 at 11:42 am

  On se vaan hieno: pelkistetyin vaan on omaankin silmään kauneinta. Juuri tuossa ympäristössä, männikössä veden äärellä se on kuin tarkoitettu availemaan mystisiä kattoluukkujaan!

 • Leave a Reply