Talo Toscanassa

06.06.2013

Aurinkokatos Maisema_Vall_De_Chio Pilvet Pool_Toscana Talo_Toscanassa AltaallaToscana maisema ToscanataloPalasimme juuri kotiin puolentoista viikon Italian-reissultamme. Oli niin mahtavaa päästä toteuttamaan pitkään haaveissa ollut Toscanan maisemista ja herkuista nauttiminen. Matkan ensimmäinen etappi oli viikko pienessä kylässä, Castiglion Fiorentinossa, joka sijaitsee Sienan ja Arezzon lähettyvillä. Vuokrasimme talon, joka oli nelisen kilsan päässä kylästä, aivan keskellä maalaismaisemia. Oli mahtavaa ajella autolla kiemuraisia pikkuteitä peltojen keskellä, väistellen mopediautoilla ajelevia papparaisia, jotka kyytsäsivät peräkärryssä huivipäisiä mummoja. Kaikki mitä ajattelin Toscanan olevan, oli juuri sellaista kuin kuvittelin: idyllistä, hiljaista, vehreää, maistuvaa, kaunista, vanhaa. Harmi vaan, ettei kylmän sään takia ihan joka päivä päässyt nauttimaan auringosta altaalla, josta oli muuten ehkä täydellisimmät maisemat ikinä. Vesikin oli niin kylmää että apua. Harmi etten ole 9-vuotias avantouimari (kuten yksi meidän perheessä), vaan ärsyttävän mukavuudenhaluinen vilukissa.

Lensimme Roomaan, josta ajoimme n. 250 kilsaa pohjoiseen vuokra-autolla. Kaikki olisi ollut ihan näppärää, jos Aviksen autovuokraamossa olisi ollut varaamamme vauvan turvakaukalo valmiina. Vaan eipäs ollut, meille tarjottiin vaihtoehtona ajella vauva sylissä (juu ei kiitos) tai lähteä ostamaan Roomasta (ou jea, lottovoitto) turvaistuinta. Pakko oli valita jälkimmäinen, ja ei kun vaan Aavee ja tipu Rooman aavistuksen vilkkaaseen liikenteeseen kaukaloa metsästämään ja minä parkkeerasin lentokentälle knääpyleen kanssa venailemaan. Neljän tunnin päästä oli kaukalo hallussa ja muutamat aavistuksen kypsähtäneet matkalaiset sullottu sitikkaan. (Tässä vaiheessa kiitän lukijaa, joka vinkkasi aiemmin että apteekista saa vauvanruokaa.) Jäämme tosiaan vielä jälkikäteen selvittämään tätä turvakaukalosotkua.

Talosta vielä sen verran, että vuokrasimme sen suomalaisen matkanjärjestäjän kautta viini- ja oliivitilan omistajilta, joilla oli varsin upeasti restauroituja vanhoja rakennuksia vuokrakäyttöön. Talo sijaitsi rinteellä 400 metrin korkeudessa, keskellä kaikkea ihanaa. Ei voi muuta sanoa kuin että teki ihan sairaan hyvää vaan ihailla kaikkea ympärillä. Talo oli sisältä myös varsin viihtyisä, siitä lisää tarkemmin seuraavassa postauksessa.

We just came home from our Italy holiday. Seeing Tuscany’s view and eating all the good food was just a dream come true. We rented a house from a winery which also produces olive oil. It was located in a small village, Castiglion Fiorentino, near Siena and Arezzo. Tuscany was all I imagined: idyllic, quiet, green, tasty, beautiful, old. Sadly the weather was occasionally so cold that we couldn’t enjoy the sun at the pool every day. The well restored house was also very cosy from the inside, I’ll tell you more about that later.

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Riikka 06.06.2013 at 11:48 pm

  Kiva kuulla, että apteekkivinkistä oli hyötyä, mutta tosi kurjaa, että turvakaukalo puuttui autovuokraamosta. Niitä ei tosiaan Italiassa aina löydy, vaikka olisi tehnyt varauksen, ei ainakaan oikeaa kokoa, tai sitten saa kaukalon, joka on järkyttävän likainen eivätkä säädöt toimi… Onneksi loma kuulostaa muuten sujuneen odotusten mukaisesti :)

 • Reply Saija 06.06.2013 at 11:50 pm

  Voi tajuton minkä näköistä! Ihanat kuvat, mä haluun tonne!

 • Reply Paula 07.06.2013 at 11:06 pm

  Moi,
  Voitko lsuositella kyseistä taloa ja vaikka laittaa linkin mistä vuokrasitte. Näyttää ihanalta ja meillä loma vasta suunnitteilla.

  • Reply Maire 08.06.2013 at 10:43 am

   Moikka Paula, laitan sulle meiliä :)

 • Reply Marja 08.06.2013 at 11:12 am

  Voi apua miten ihanan näköistä! Tuo eka kuva jo ihan täydellinen. Tahtoo myös tuonne! Laitahan mullekin mailia :)

 • Reply Pauliina 09.06.2013 at 9:26 pm

  Oi, tehän olitte samassa talossa, jossa me oltiin vuosi sittenEikö olleetkin mielettömät näköalat altaalta! Harmi, että teille sattui huonot ilmat. Meillä oli silloin 35 lämmintä ja altaan vesi taivaallista.

 • Reply Sanna 21.06.2013 at 8:30 pm

  Hei. Teemme just valintaa toscanan majoituksesta syksylle ja olisi hienoa kuulla mikä villa on kyseessä. Näyttää ihanalle ja jotenkin tutulle, olisinkohan törmännyt gaia travelsin sivuilla. Jos siitä ei ole vaivaa, niin laitatko postilla tietoja villasta. Kiitti.

  • Reply Maire 24.06.2013 at 9:30 pm

   Heips! Laitoin sulle meiliä.

 • Reply Anne 24.06.2013 at 3:02 pm

  Voi, näyttää ihanalle! Haaveissa on ollut toteuttaa juurikin samantyylisellä, ”Talo Toscanassa” – konseptilla, hieman pidempi loma jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Matkan suunnittelu on jo käynnissä vaikka ajankohta vielä hieman avoin… Olisin tosi iloinen linkkivinkistä! :)

  • Reply Maire 24.06.2013 at 9:31 pm

   Meiliä tupsahti sulle just.

 • Reply Tiinamaria 08.07.2013 at 2:22 pm

  Aivan mahtavan näköiset maisemat! Voisiko tännekin päin saada tietoja tuosta talosta? Kerran Firenzessä käyneenä, Toscana on ollut ajatuksissa…

 • Reply Anne 12.01.2014 at 2:03 pm

  Laitatko minullekin linkin huvilaan?

  • Reply Maire 12.01.2014 at 2:16 pm

   Hei! Laitoin sinulle meilitse lisätietoja :)

 • Reply Sanni 05.05.2014 at 7:02 pm

  Hei!

  Juuri Toscanan matkaa suunnittelen, toissakesänä olimme aivan ihanassa Villassa, mutta nyt haluaisi jotain uutta. Laittaisitko minullekin lisätietoja, kiitos! :)

 • Reply Elina 14.05.2014 at 12:08 pm

  Hei,

  Meillä on suunnitelmissa joulun vietto Toscanassa, joten voisinko minäkin saada lisätietoa tästä talosta? Parhaillaan on huvilan etsinnät käynnissä!! :)

 • Reply Sari 17.05.2014 at 7:19 pm

  Hei,
  vieläkö voisin saada linkkivinkin tuosta Toscanan talosta, mistä sitä voisi vuokrata?

 • Reply Tuija 21.06.2014 at 9:32 pm

  Moi,

  Ja jos vielä jaksat, niin tuosta talosta olisin kiinnostunut…

 • Reply Tuija 23.11.2014 at 3:32 pm

  Hei,

  Ja edelleen, jos saisi talon tietoja, olisin kovasti kiitollinen:)!

 • Reply Matleena Pikkarainen 05.04.2015 at 1:48 pm

  Hei, etsin parhaillaan 6 hengelle taloa vuokralle Toscanassa vuokralle kesäkuun alkuun. Mikä kohde tämä oli? Oleme olleet Arezzon lähellä aikaisemmin ja maisemat näyttävät tutuille. :)

 • Reply Jaana 23.06.2016 at 10:07 am

  Hei, meillä suunnitteluasteella parin viikon matka Toscanaan/Gardajärvelle ensi toukokuussa (2 aikuista, 2 lasta + isovanhemmat), mikä huvila tässä oli kyseessä? Kiitos jo etukäteen..

 • Reply Päivi 06.07.2016 at 3:47 pm

  Hei,
  Reissua suunnitellaan ja nyt haluaisin tietää mistä tätä huvilaa voi vuokrata, laittaisitko minulle tiedot sähköpostiin jos se olisi mahdollista? Kiitos jo etukäteen.

 • Reply Mari 02.10.2016 at 6:50 pm

  Hei, voisitko lähettää minulle tiedot tästä huvilasta.olemme ensi kesänä suuntaamassa ko.alueelle. Kiitos, Mari

  • Reply Maire / Kettukarkki 03.10.2016 at 9:48 am

   Moikka! Valittavasti en yhtään muista huvilan nimeä, enkä edes kylää jossa olimme. Muistaakseni tämä paikka oli vuokrattu suomalaisen Gaia Travelsin kautta. Pahoittelut!

  Leave a Reply