Sisustusfiilistelyä Toscanassa

08.06.2013

Val_di_Chio_houseInside landscape_Toscana Oldfashioned Puuovi Rakennusvuosi Tassuamme_lores ToscanaNäkymät laaksoon, omaa rauhaa ja viihtyisä talo olivat lomareissumme lähtökohdat, ja kaikki ne toteutuivat mainiosti. Talomme kuului paikalliselle viini- ja oliivitilalle, ja on ollut parisen sataa vuotta tilan työntekijöiden traktori- ja työvälinevarastona. Muutama vuosi sitten rakennus päätettiin restauroida lomalaisten käyttöön. Kaksikerroksisessa talossa oli kaksi makkaria omilla kylppäreillään sekä viihtyisä keittiö-olohuone-yhdistelmä. Omistaja Lidia kertoi, että restauroimiseen käytettiin arkkitehtia ja paikallisia rakentajia, jotka taitavat toscanalaisen tyylin. Lidia ilahtui kehuistamme niin, että kierrätti meitä kaikissa sillä hetkellä olevissa vapaissa taloissa, mikä oli uskomaton kokemus. Huokailemme vain ihastuksesta jokaisen kohdalla. Vanhimmat niistä olivat keskiajalta (uskomatonta).

Pakko sanoa, että yksi loman paras anti oli vain pötkötellä ja ihailla kattoparrujen, kattotiilien, koristemaalausten ja rappausten huolella tehtyjä yksityiskohtia. Selvästi Toscanassa, ja Italiassa muutenkin, arvostetaan perinteistä rakennustyyliä, vanhan vaalimista ja aitoja materiaaleja. Luulen, että juuri se on avain autenttisen rustiikkisen tyylin saavuttamiseksi. Puuovet olivat massiivisia ja paksuja, ovenkahvat raudasta taottuja. Hanat, altaat ja kaikki viimeisen päälle mietittyjä. Jos tänne olisi laittanut yhdenkin uuden lastulevyoven tai vastaavan, olisi kokonaisuus aivan pilalla. Kaikkea oli vaikea saada kuviin, jotkut jujut ymmärtää vasta paikan päällä. Kuten sen miten ihana oli illalla istua kiviportaalla lämpimässä suuren suihkun alla. Tuo kiveen kaiverrettu talon rakennusvuosi löytyi alakerran veskistä.

Ei voinut olla vertaamatta tätä rakennustyyliä kotimaisiin talopakettisysteemeihin, jossa materiaalit ovat vähintäänkin keinotekoisen epäilyttäviä ja teollisia. Kuinka moni uuden talon omistaja esimerkiksi tietää mitä materiaalia ovet ovat?

Edellisessä postauksessa Talo Toscanassa löytyy lisää kuvia pihapiiristä ja uima-altaasta.

Our Tuscany house was originally a warehouse for farm tools and machinery. The building is 200 years old and a few years ago renovated as a holiday house. I must say that one of the best things in our holiday was just to lay down and admire all the details of the carpentry and beautiful details of the house. It is obvious that in Tuscany, and in the whole Italy, the old techniques and materials are highly appreciated. There’s no need to replace the old, perhaps a little worn out, into a new one. I think that’s the key to the autenthic rustic style.

Our hostess, Lidia, showed us all the other available houses they have in the area, and we were amazed. Everything was just so beautiful and well made. The oldest houses you can rent, were from middle age.

RauniotAavee vuokrasi fillarin ja teki pitkän maastolenkin itsekseen. Palattuaan näytti nappaamaansa kuvaa tästä rauniosta keskellä ei mitään, ja heitti huvikseen ehdotuksen, että eiköhän remontoida tästä meidän perheelle oma Toscana-talo. No mik jottei! Tämäkin on varmasti joku eläinsuoja tai varasto, aivan hulppealla paikalla rinteessä.

Av rented a mountain bike and after returning from his country side tour, he showed this picture and said: how about renovating an own Tuscany house for our family? Yes, please! I’m sure this must also be just an animal shelter or a storage — with the perfect view.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eve 08.06.2013 at 11:01 pm

    Tuollainen rustiikkinen tyyli ei ole yhtään ”minua”, mutta huokailen silti täällä ihastuksesta. Vau!

    • Reply Maire 09.06.2013 at 2:54 pm

      No sama homma, mutta tuollaiseen maalaislomailuun tuo tyyli (jos on hyvällä maulla toteutettu) sopii justiinsa.

    Leave a Reply