Lapsille sopivia astioita

17.06.2013

Kasvimaa_Pentik Lasten_astiatLabyrinttilasit

Lapsethan ovat aina hyvä syy hankkia lisää astioita. Keittiössämme pyörii pikkutipun puuro-sose-härdelli, jossa pikkukulhoja menee tiskiin päivittäin melkoinen pläjä. Pentikin pinkit Nature kulhot* sopivat lasten käyttöön muutenkin loistavasti, ja niitä meillä on nyt kahta kokoa. Ihmeellisesti konepesunkin kestävä Nature-sarja on valmistettu bambukuidusta, joka elinkaarensa päätteeksi maatuu maaksi. Suunnitellessani keväämmällä Pentikin pop-up-shoppia tuli valikoimakin todella tutuksi, ja tämä värikäs astiasarja erityisesti ihastutti.

Isompi tipusemme monesti kattaa välipalansa tarjottimelle, esimerkiksi tuo pikkuinen parsakuvioitu Pentikin Puutarha-tarjotin* on hänen kätösiinsä sopiva. On ihanaa huomata, että lapsikin mielellään valkkailee ja kokeilee erilaisia astiayhdistelmiä. Hauska seurata aina mitkä ovat ne suosikit milloinkin. Ja mikä parasta, kotiin kiikuttamani kupposet ja kipposet ilahduttavat muitakin kuin minua.

”Labyrinttilasit” löysin jämsäläiseltä kirppikseltä edullisesti. Päätin, että alan keräämään näitä meille lastenlaseiksi. (Ultima Thulet eivät kuulemma kuulukaan lasten käsiin?) Sillipurkin virkaa alkujaan toimittaneet lasit ovat lapsuudesta mukavasti tutut. Miltähän vuodelta ne ovat? Extrapaksuja pillejä löytyi viime Ikean-visiitiltä. Pussukassa oli neljää kivaa kesäväriä.

*Nature-kulhot ja Kasvimaa-tarjotin saatu yhteistyökumppani Pentikiltä.

Our new tableware for the kids. Cups and tray from Pentik, old glasses from flea market.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply minna 17.06.2013 at 9:10 pm

  Kauniit lasit ja kiva oli nähdä. Hyvää kesää!

  • Reply Maire 18.06.2013 at 10:59 am

   Samoin, kiitos!

 • Reply Fiina 17.06.2013 at 11:49 pm

  Vihreän talon juhlien kuvissa vilahtelee aivan ihana sinivalkoinen siksak- mekko, joka on kuulemma täältä kotoisin. :) Mistähän se on hankittu?

  • Reply Maire 18.06.2013 at 11:00 am

   Marimekosta viime kesänä, sinne mahtui just sopivasti vauvamaha. Se onkin ollut ihan suosikkimekkoni – myös mahan jälkeen.

 • Reply Kotivalo 18.06.2013 at 9:42 am

  Mullakin oli noita laseja, mutta myin ne viime kesänä kirppiksellä pois. Juurikin sen tilanpuutteen vuoksi =) Lasit on tuolta 70-luvun alkupuolelta.

  • Reply Maire 18.06.2013 at 11:03 am

   Sehän huono puoli noissa laseissa on, että pinoutuvat vähän kehnonlaisesti. Tilaa vievät siis.

   Kivaa että lasit ovat noinkin vanhat! Ja hassua että niitä liikkuu niin halvalla. Ne vihreät silli- tai sinappipurkkilasit on kans aika ihania ja muisto lapsuudesta.

 • Reply Annika 18.06.2013 at 6:36 pm

  Mun ukkini joi aina punaista maitoa tuommosesta lasista. Aina tuommosesta, ei mistään muusta. Ja joka arkiaamu se lähti seitsemäksi kauppaan hakemaan lisää punasta maitoa ettei mummon tarvinnu niitä tölkkejä omilla ostosreissuillansa kantaa.

  • Reply Maire 19.06.2013 at 12:39 pm

   Ihana muisto, ukki, lasi ja punainen maito :)

 • Reply Jonna 20.06.2013 at 9:19 pm

  Miksi ihmeessä en ollut kuullut bambuastioista hetki sitten, kun laukkasin kauppoja läpi ja etsin lautasia syömään itse opettelevalle vauvalle. Noh, harjoittelee tuo vieläkin ;)

 • Leave a Reply