Tipujen Italia-kekkerit parvekkeella

24.06.2013

focacciaa_2 Kasarikeksit Kastehelmi tytsytkekkeripöytä Laitilan

Kysyin tipulta haluaisiko hän järkätä kamuilleen Italiateemaiset cocktailkemut. Vastaus oli kiljuva joo!!!, ja menun suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin lomareissulla. Ruokateeman mukaisesti kaikki tarjottava liittyi jollain tapaa Italian ruokakulttuuriin. Tipu rakastaa ruokaa ja oli mielettömän innoissaan juhlien järjestämisestä. Yritin keksiä simppeleitä juttuja, jotka laitoin tytön ihan surutta itse kasaamaan. Oli selvästi iso juttu tarjoilla kavereille itse tehtyjä juttuja, vaikka kyseessä oli niinkin yksinkertaisia tarjottavia kuin suolakeksin päälle aseteltu parmesaani, tomaatinpala ja basilikanlehti.

Ruokailupaikka oli parveke, ja vieraat esiteltiin toisilleen asianmukaisesti ennen pöytään astumista. Oli muuten tosi hauska sivusta seurata 9-vuotiaiden tapakulttuuria, joka selvästi alkaa lähentyä jo ihan normaalia tyyliä. Ruokalajeja analysoitiin ja maisteltiin, muutenkin keskustelu liikkui paljon ruuan ympärillä. Sen verran oli hauska kokemus, että varmasti toistekin saa luvan järjestää tällaisia.

Tiger on varsinainen juhlavarustelun aarreaitta, jos siis tykkää pikkukivoista turhakekoristeista sun muista härpäkkeistä. Liput löytyivät sieltä, onneksi ostin joskus jemmaan.

Kuvien Iittala Kastehelmi-jälkiruokakulhot on saatu blogiyhteistyönä.

A group of 9-year-olds had an Italian cocktail party on our balcony.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Karkki / Ilman sinua olen lyijyä 25.06.2013 at 12:29 pm

    Siis ihanat mitkä minikemut!
    Tämän ja Lapsellista-blogin synttärikuvien jälkeen on kyllä pakko suunnata seuraavalla Helsingin keikalla Tigeriin hamstraamaan juhlarekvisiittaa varastoon!

  • Reply Kaisa 25.06.2013 at 11:46 pm

    Mullakin on Tigerista vähän servettiä ja pilliä jemmassa. :) Voi jehna, mitkä herkut siellä on ollut! Ihanat kuvat.

  • Leave a Reply