Kasvihuoneen sato kasvaa

22.07.2013

iltavalo istutussäkki kasvihuone_kulma kesakurpitsa khuone_sivusta poimija vihervaja_etuMuutaman neliön kasvihuone pursusi vihreää saapuessamme vanhempieni mökille kesäloman viettoon. Omien tomaattien ja kurkkujen kypsymistä odotettiin silmä kovana. Viimeksi kasvihuoneesta kirjoittaessani oli vielä epäselvää, minkä värityksen rakennus saisi, mutta nyt se on valmis sisältä ja ulkoa. Äiti valitsi kivasti — valkoiset ikkunanpielet tulevat kauniisti esiin vihreästä taustasta, joka maastoutuu mukavasti takana olevaan mäntymetsään.

Kasvusäkkeihin, jotka vaikuttivat erittäin käteviltä kasvihuoneessa, oli istutettu tomaatin, kurkun ja kesäkurpitsan taimia sekä paljon eri yrttejä. Ruukuista löytyi yrttejä ja munakoison taimi. Ennen kasvisten kypsymistä pääsimme nauttimaan monta kertoa itse tehdystä pestosta, johon sopivat loistavasti muun muassa basilika, minttu, persilja ja taidettiinpa mukaan laittaa pari oksaa timjamiakin. Murskasin yrtit morttelissa paahdettujen pinjansiementen, mustanpippurin, valkosipulin, oliviiöljyn ja sitruunamehun kanssa. Niin maukas ja helppo kesäpäivän mökkilounas. Kasvihuone tarjosi paljon kesäkurpitsan kukkia — olisi kiva kuulla mitä ruokavinkkejä teillä olisi niistä?

The greenhouse bursted of green when we arrived to the summer cottage on our holiday. While waiting for the tomatoes, cucumbers and zucchinis to grow we enjoyed home made pesto. I mixed basil, mint, parsley and also a little hint of thyme with carlic, pine nuts, black pepper, olive oil and lemon juice. So tasty and easy summer day lunch! Greenhouse offered lots of zucchini flowers — any tips what to cook from them?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Minttu 13.08.2013 at 2:39 pm

    Hei! Paras ohje, jota olen kukille tähän mennessä kokeillut, menee suurin piirtein seuraavasti: poista varovasti kukan sisältä ylimääräiset osat (öh onks ne nyt sitte emi tai hede?), täytä oliiviöljyllä notkistetulla vuohenjuusto-timjami -seoksella, (plus tietty suola+pippuri), kierrä kukan terälehtiä hiukan yhteen päästä, kasta tempurataikinaan ja uppopaista öljyssä. Tarjottaessa (heti) päälle hiukan juoksevaa hunajaa. Nam!

  • Leave a Reply