Vanerisalkku

25.07.2013

vanerilaatikko VanerisalkkuKun nyt on markkinoilla pakaasia josta valita, entisaikaan salkut ja laukut valmistettiin itse. On se huikea ajatella, että sota-aikana pappani nuorena juippina pakkasi vaatteensa ja tavaransa itse tehtyyn kokopuiseen matka-arkkuun. Arkku on tosi painava (ainakin meikäläiselle) tyhjänäkin, on siinä saanut habaa olla kun tuossa on omaisuuttaan kanniskellut. Tuo papan matka-arkku on kuvassa alimmaisena.

Vaneriset matkalaukut ovat olleet ostoslistallani jo jonkun aikaa, ja nyt törmäsin sellaiseen Iso Roobertinkadun Fidassa. Kyseisellä kirppiksellä harmittavan monesti juuri kaikissa kivoissa tavaroissa on lappu ”ei myynnissä, myymälärekvisiittaa”, joten olin aivan varma että kyseinen lappu tästäkin löytyisi, mutta haa, eipäs löytynytkään. Viiskymppiä köyhempänä olin ihanan vanerilaukun omistaja. Laukun kannessa näkyy söpösti himmeästi kauniilla kaunokirjoituksella tekstiä, liekö alkuperäisen omistajan ajoilta.

Matkalaukusta tein kynttilänjalkojen ja kynttilöiden säilytyspaikan. Kesäaikaan ne saavat levätä säilössä, kunnes syksyllä on taas kiva kaivella niitä esille. Keräämistäni kynttilänjaloista suurin osa on kirppislöytöjä, viimeisimmät nuo valkoiset sorvatut, yht. 3 e.

The old suitcases and travel trunks are interesting. The white one below belonged to my grandfather at war time. He carried all his belongings in it — and it’s very heavy even when empty. The plywood case was a fleamarket find. Love it.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mari 25.07.2013 at 5:45 pm

  Aivan ihana kapsäkki :)

  • Reply Maire 27.07.2013 at 9:20 am

   Kiitti, niin mustakin!

 • Reply maja//mustaovi 26.07.2013 at 1:09 pm

  Mulla on mennyt muutama second hand ”boikottiin”, kun kassalla tokaistaan ”ei oo myynnissä”! Mitä kaupantekoa sekin nyt muka on ;) Mahtava löyty. Kelpais kyllä mullekin ;)

  • Reply Maire 27.07.2013 at 9:22 am

   No sans muuta! Pahimpia kirppiksiä ovat ne, joilla on sellaiset kokonaiset ”alttarit” kamaa, joihin on kerätty kirppiksen kerma. Kiva siinä sitten kirppiksenpitäjän asiakkaille leuhutella löydöillään. :)

 • Reply Ulla Heinonen 28.07.2013 at 4:59 pm

  Hei! Täällä olisi pieni haaste: Millainen on hyvä työhuone? Missä viihdyt? Oma ajatukseni tässä blogissa. http://sisustusopas.com/2013/07/28/paras-tyohuone-ilmaiseksi/

 • Leave a Reply