Koti onnellisesti myyty

16.08.2013

Deko_leikkikeittiö Skylta_IkeaYritän pysyä housuissani tulevan kodin sisustussuunnitelmien kanssa. Muuttoon on kuitenkin vielä 2,5 kk aikaa, mutta tuntuu, että aivot tekevät yölläkin työtä pyöritellen unessa kalusteita ja värisuunnitelmia. Yksi yöllisistä suunnittelukohteista on tyttöjen tuleva leikkipaikka, jonne totta kai on suunnitelmissa majoja, kauppaleikkejä, keinuja, tikkaita… niitä mistä itsekin lapsena haaveili. Uudessa Dekossa oli tämä Ikean pahvinen Skylta-leikkikauppa Jenni Juurisen tuunaamana mustavalkoiseksi. Aikas kiva. Jennin käsistä syntyy kyllä muutenkin aina mitä mahtavampia nikkarointi-ideoita ja tuunausvinkkejä. Miksei, oi miksei tätä leikkikauppaa ollut silloin myynnissä kun tein tipun synttärijuhliin itse pahvisen karkkikaupan. Oli muuten aika hitti — myös juhlissa olleille aikuisille jotka jonottelivat innoissaan karkkikiskalle. Synttärisankari oli tietenkin itse myyjänä ja lateli pusseihin irtsareita tyyliin ”5 kappaletta noita, 10 kappaletta noita, 3 kappaletta noita…”

Nyt kodinvaihtoprosessi on siinä vaiheessa, että paperilla olemme kodittomia. Uuden kodin loppukaupat tehdään parin kuukauden päästä ja oma kotimme myytiin supernopeassa aikataulussa toissaviikolla. Me emme osaa ollenkaan sellaista turvallista ”varman päälle” -tyyliä asuntokaupoissa, että myisimme ensin vanhan ja sitten etsisimme uutta. Mutta kun se täydellinen koti ei tule vastaan ihan hirveän useasti, ja silloin kun se tulee, täytyy laittaa hösseliksi ja toivoa että kaikki sujuu. Ja kyllähän kaikki sujuu kun laittaa sujumaan. Nytkin pankki oli tosi joustava kaikessa ja jäihän meille aikaa reilut kolme kuukautta oman asunnon myyntiin.

Päätimme ottaa myyntihommaan välittäjän, koska tässä vauvaperhehärdellissa on ihan tarpeeksi työtä pitää kämppä näyttökunnossa, saati sitten että olisimme joutuneet itse pitämään näytöt ja tekemään paperi-shown. Oman asunnon myynti itse on meille tuttua puuhaa, mutta nyt vaan halusimme päästä vähällä. Valmistauduimme tietenkin henkisesti pitkään myyntiaikaan välittäjän maalailemien ”epävarmojen aikojen” ja taloyhtiössämme lähestyvän putkirempan vuoksi. Mukava ylläri olikin, kun heti ensimmäisestä yksityisnäytöstä tehty tarjous päätyi kauppojen sopimiseen parin päivän päästä.

Ne jotka ovat asuntonsa myyneet, tietävät miten helpottunut tunne tulee kun kaikki on pulkassa ja onnellisesti ohi. Voi vain huokaista helpotuksesta, hihkaista ilosta ja korkata kuoharin. Lisäksi tänne muuttaa aivan ihana perhe, jolle luovutamme kotimme oikein mielellämme. Kettukarkkilassa kaikki hyvin.

Our present home is luckily sold now to a very nice family, and while waiting for the moving day in 2,5 months, I have the interior design in the process. One of the coming projects is a play space for the kids, and this is a good idea there. Jenni Juurinen from Deko magazine turned the Ikea Skylta kiosk into a black&white one with just black tape.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply phocahispida 16.08.2013 at 2:24 pm

  Vitsi meinasin justiinsa postata omalle tontille, että onpas kivan pahvikaupan Ikea lisännyt valikoimiinsa. Tuosta kaupasta saisi kyllä tuunattua vaikka mitä… ;)

  • Reply Maire 17.08.2013 at 9:02 am

   Eikä ole hinnalla pilattu. Tuo kyllä suorastaan kutsuu tuunaamaan!

 • Reply Saara 16.08.2013 at 6:25 pm

  Onnittelut, hieno juttu!!! Nimimerkillä ”uudesta kodista juttuja innolla odottaen” :)

  • Reply Maire 17.08.2013 at 9:03 am

   Kiitos Saara! Toivottavasti saadaan nämä 2,5 kk pikakelattua eteenpäin, niin päästään äkkiä uusien huoneiden ja uusien ideoiden kimppuun!

  Leave a Reply