Vaaterekki, mutta mikä?

29.09.2013

Vaaterekki-Vaateteline_numbersSisustaja voi viettää unettomia öitä myös pohtiessaan ja haaveksiessaan tulevan kodin vaatesäilytystä. Se, että makuuhuoneissa ei ole vaatekaappeja, ei suinkaan ole huono juttu, vaan mahdollisuus keksiä jotain kivannäköistä uutta. Sekä meidän makkariin että tipun huoneeseen tarvitaan pika-apua vaatesäilytykseen, ja vaaterekki toimii tähän tarkoitukseen loistavasti. Haluan sellaiset, joiden alaosassa pystyy säilyttämään hatturasioita, kenkälaatikoita ja muuta sen tyyppistä. Koska vaaterekki saattaa olla ratkaisuna väliaikainen, ei kahteen rekkiin haluaisi sijoittaa satoja euroja. Näitä vempeleitä kun löytyy hintahaarukalla parista kympistä muutamaan sataseen. Olen kahlannut läpi lukuisia malleja ja tässä niistä valitsemani kuusi parasta. Toivottavasti listasta on apua muidenkin vaateteline-etsintään. Mikä näistä iskee teihin eniten?

1. Vaateteline Casual, suunnittelija Tapio Anttila. Plussaa: kotimainen, jänskä muoto, vaikuttaa tukevalta. Miinusta: kallis hinta, teline on aika matala. 162 e. messin.fi

2. Vaateteline Turkoosi. Plussaa: turkoosi väri supersöpö (näitä saa myös valkoisena), nätti malli, kahden alatangon päälle saa hyvin laitettua bokseja. Esim. Ikean vastaavassa versiossa on vain yksi tanko. Miinusta: kaverin kokemuksen mukaan teline on kiikkerä. 29,95 e. ellos.fi

3. Vaateteline Valkoinen. Plussaa: nätti malli, materiaali puuta, alahylly löytyy, ylätangon päihin saa kivasti laitettua parit laukut ja koruja. Miinusta: teline on aika kapea. Hinta 84 e. ellos.fi

4. Vaateteline Turbo. Plussaa: hyvä koko, kiva malli, alas saa asennettua esim. hyllylevyn. Miinusta: kuvassa kiiltävän näköinen matsku oli livenä öklön kumimainen. 34,95 e. ikea.com/fi

5. Vaateteline Granit. Plussaa: putkityyli. Miinusta: jaloissa liikaa hässäkkää (tulee mieleen Tripodien aika, pelottavaa), vaikuttaa myös kiikkerältä, alas ei saa säilytysbokseja. kuparisena 119 e, valkoisena 24.10. asti 63,90 e. granit.se

6. Vaateteline Toy, Normann Copehagen. Plussaa: livenä nätti ku mikä, alahylly löytyy. Miinusta: suolainen hinta. Small 296 e, Medium 376 e. room21.fi

Seuraa Kettukarkki-blogia myös Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa tai Blogilistalla.

Lack of something is not always a problem, it’s a challenge. Our future home bedrooms are mostly without cloth storage, and this is what we’ve been planning to buy. Here’s the top 6 of cloth racks I like the most.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply / / / / / L A U R A 29.09.2013 at 10:50 am

  Mä lähtisin noista edullisemmista kokeilemaan saako tuunattua sopivaksi…
  … ikean öklön pintamateriaalin joksikin muuksi tai Elloksen kiikkerän jos saisi tukevoitettua.
  Sitäpaitsi tuo väri <3

  • Reply Maire 29.09.2013 at 3:14 pm

   Samaa pähkäilin tuon Ikean Turbon kanssa, jospa sitä pintaa voisi jotenkin käsitellä. Jään pohtimaan asiaa!

 • Reply Helinä 29.09.2013 at 12:20 pm

  Elloksen vaaterekin väri houkuttelee.. Olen myös sitä itse miettinyt monesti, mutta sen kiikkeryyden takia ei ole tullut hommattua. Mulla on pari tosi halppis versiota kylppärissä vaatekuivaukseen, muistaakseni jyskistä hommasin. Tais olla tarjouksessa nyt semmoinen musta, maksoi ehkä parikymppiä.. Eihän se ehkä tosiaan ole kauneimmasta päästä mutta ihan kestävä kaveri ollut, kun märkää pyykkiäkin siinä kuivattelen. :) Plussaa siinä on myös se alahylly.

  No mutta, tarkoitus oli kirjoittaa oikeesti sul et äkkiäkös tuota teet itse tämmöisen kätevänä ihmisenä. ;) Rautakaupan kautta vähän putkea mukaan ja ehkä hiukan puumateriaalia niin hyvä tulee ja varmasti mieluisa. :)

  Kivaa sunnuntain jatkoa.

  • Reply Maire 29.09.2013 at 3:16 pm

   Moikka Helinä! No sanos muuta, itsehän tuollainen pitäisi pyöräyttää. Nyt on vaan nopeus valttia näin alkuun, jotta saamme kamat purettua. Ehkäpä voisi tehdä sitten oman version ajan kanssa. Vielä kun ei ole sitä verstastakaan missä tehdä, sekin odottaa sitten uudessa kodissa. Ihanaa sunnuntaita sinullekin :)

 • Reply Johanna 29.09.2013 at 12:35 pm

  Hei hyvä vertailu! Näitä on pompsahtanut viimevuosina kuin sieniä sateella eri valmistajilta. Riikan ja Susannan Ok-kirjassa oli myös ohjeet oman vaaterekin tekemiseen. Pakko linkata myös tää: http://www.curbly.com/users/capreek/posts/13266-how-to-make-a-colorful-diy-rolling-clothes-rack-for-cheap

  • Reply Maire 29.09.2013 at 3:19 pm

   Tuo on hyvä! Oon nähnyt tuon saman jossain muuallakin, ehkä mustana? Mä luulen ettei meillä riitä aika tuon Ok-kirjan tellinkiin, vaikka se onkin tosi hieno.

   Vaaterekit on selvästi tosi pop nyt, mutta vielä kaipaisi nykyvalikoimaan vähän persoonallisempia yksilöitä. Myös värejä voisi olla enemmän. Mutta ainahan sitä löytyy maalipurkki ja suti :)

 • Reply Jenni 29.09.2013 at 2:39 pm

  Meille kotiutui hetki sitten ikean valkoinen vaaterekki, se halppisversio 7,99e ja yllätyin sen jämäkkyydestä, meidän talossa ei hepposet kestä kauaa kun pienet lapset testailee kaiken.

  • Reply Maire 29.09.2013 at 3:20 pm

   Hei hyvä tietää että se on jämäkkä kotikäytössä. Mulla oli sellainen yhdessä duuniprojektissa, vähän painavampien kamojen telineenä, ja kyllä se aika kiikkerältä tuntui. Tosin sitä painoa saattoi ehkä olla vähän liikaa…

 • Reply June 29.09.2013 at 6:23 pm

  Mulla on pyörillä kulkeva rekki hankittu Lohikarista, joka myy somistus- ja mainosroinaa myymälöihin. Tosi tukeva (pitäähän sen kestää vaateliikkeissäkin!) ja hintaa taisi olla joku about 70e. Aiemmin mulla oli sellanen halpis Sinin tai muun siivoustarvikefirman vastaava, liikuteltava rekki ja se nyt oli ihan hirveä, ei meinannut kestää (noita mekkoja kun tossa muutama roikkuu…). Tietystikään toi ei ole niin järjettömän esteettinen, peruskromi ja aika selkeä onneksi. Ja ne vaakarekin päät on vedettävissä parisenkymmentä senttiä ulos, jos tarvii vielä aavistuksen lisää säilytystilaa. :)

  Hayn kolmijalkainen rekki olis aivan ihana, mutta kallis tietty.

  • Reply Maire 30.09.2013 at 3:52 pm

   Tsekkailinkin tuota Lohikarin versiota, se on varmasti ainakin tarpeeksi tukeva!

 • Reply phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä 30.09.2013 at 10:35 am

  Meillä on Ikean valkoinen, metallinen vaaterekki. Paras 8€ ostos aikoihin. Laajensi vaatekaappia juuri tarvittavissa määrin ja väljemmästä säilytyksestä löytää vaatepaljoudestaan ihan eri lailla päällepantavaa. (Säästää rahaa sekin!)

  P.S. Marimekko-arvonta: http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/09/27/joka-saan-mahtiarvonta/

 • Reply santtu 01.10.2013 at 12:16 pm

  Tilasin tytölle just tuon 2. eli Elloksen version. Ainakin muutama tuotteen tilannut kehui Elloksen sivulla sitä tukevaksi ja hyväksi ostokseksi… Saas nähdä ;)

  • Reply Maire 03.10.2013 at 6:46 pm

   Santtu, kerropa millainen tuo Elloksen teline on, sitten kun olette kasanneet! Peukut pystyssä että olis tukeva :)

 • Reply Kepe 23.09.2014 at 7:20 pm

  Hei!

  Minulla on ollut tuo elloksen kolmenkympin rekki (valkoisena) reilun vuoden käytössä ja ei oo ollu kyllä mitään ongelmia. Minulla on koira, mutta kertaakaan hän ei ole rekkiä ole saanut kaadettua, eli minun mielestäni on tukeva. Alaosassa pysyy kengät mukavasti rivissä :)

 • Leave a Reply