Maljakot ja lankarullat

03.10.2013

Lankarullateline Eurokangas-nauha Aalto-maljakko LankarullatOmpelutarvikkeetTämän vuoden Iittalan väri, lohenpunainen, aiheuttaa minussa hempeitä fiiliksiä. Sopivasti sammunut sävy ei huuda huomion keskipisteeksi, vaan on sanattomasti ja vähän ujosti kaunis. Lohenpunainen suuri maljakkoni* ahmaisee sisäänsä suuret lankarullat ja narukerät. Pienempi Aalto säilyttää pastelliset lankarullat. Arkisetkin pikkuesineet pääsevät kivasti esille, kun ne laittaa vähän fiinimpiin purkkeihin.

Tuo jättikokoinen nauharulla on uusimmasta Koti ja keittiö -lehdestä bongattu Eurokankaan kangasnauharulla, ja tämä salmiakkikuosinen piti heti napata mukaan siellä käydessäni. Aika halpakin, 5,90 e.

Työväenopiston kurssi herätti minussa jokasyksyisen ompelijan, joka hypistelee kauniin värisiä lankarullia ja kangaspaloja, järjestelee niitä kauniisti ja suunnittelee päänsä puhki uusia sisustusompeluksia (kuvitellen harhaisesti oikeasti osaavansa tehdä ne kaikki). Kurssi jolla käyn, liittyy sisustamiseen ja on ollut todella mielenkiintoinen, ja kohta ensimmäiset työn tuloksetkin ovat valmiina. Enpäs paljasta vielä mitä on tulossa, mutta sen verran kuitenkin, että työn alla on vähällä vaivalla kivaa ja käyttökelpoista, säilyttämiseen liittyvää.

Lankarullat ovat ihania Aalto-maljakossa*, mutta rakkain teline langoille on Tipun laudanpätkästä ja nauloista koulussa tehty yksilö. Sitä hiottiin kuulemma ”paljoiten”.

Autumn makes me a handicraft person, who organizes all the threads and yarns and plans what to make with them. Iittala Aalto vases are perfect and beautiful reel keepers.

*Iittala Aalto -tuotteet saatu blogiyhteistyönä.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply tiinakaisa 03.10.2013 at 3:34 pm

  Kyllä tuo lankarullateline on niin symppis :)

  Ja hei, mäkin haluan tuota narua!

  • Reply Maire 03.10.2013 at 5:06 pm

   Ole nopsa! Esim. Helsingin keskustan Eurokankaasta vein toiseksi viimeisen rullan.

   • Reply tiinakaisa 03.10.2013 at 8:27 pm

    No hitaat hämäläiset eivät ole toivottavasti vielä löytäneet tuota ;)

 • Reply Jonna / suolaa&hunajaa 03.10.2013 at 11:10 pm

  Voi Tipua, lopputuloksesta näkee, että paljoiten on hiottu.
  Saman salmiakkiruutuisen bongasin Koti&Keittiöstä, toivottavasti ehdin vielä saada omani. Tämän joululahjapaketit taitavat olla musta-valkoisia…

  • Reply Maire 12.10.2013 at 2:37 pm

   Kiiruusti nyt Euronkankaaseen!

 • Reply Piia 05.10.2013 at 11:35 pm

  Eeeeei vitjat tuota salmiakkiruutuista nauhaa. Mistäköhän sitä saisi täältä Islannista? No ei mistään! :D Mun pitäis kehitellä joku systeemi mun lankarullille, ehkäpä jotain tuonsuuntaista voisi harkita.. :)

  • Reply Maire 12.10.2013 at 2:37 pm

   Harmi ettei Eurokankaalla ole nettikauppaa… toivotaan että saat metsästettyä omasi jostain! Nyt joku Suomen-agentti asialle vaan :)

 • Reply Elisabeth 26.10.2013 at 6:47 pm

  Hauska idea!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Leave a Reply