Uudistettu myymälä: Iittala Esplanadi

12.10.2013

Oodi_Oivalle_loresEsplanadin Iittalan myymälä avattiin remontoituna lokakuun alussa. Myymälä on minulle todella tuttu ja tärkeä — täälläkin olen touhunnut visuhommissa ennen kuin halusin perustaa oman yrityksen. 1950-luvulla alkuperäisen myymäläsuunnittelun teki Kaj Franck, ja tilaa on freesattu vuosien varrella aina vähäsen. Ruskea laattalattia taitaa olla ainut näkyvä kohta alkuperäisestä sisustuksesta (korjatkaa, jos olen väärässä). Uudistuksen jälkeen myymälä on valoisampi, kodikkaampi ja selkeämpi. Selvästi astiapuoli jää nyt fokuksessa vähemmälle ja etualalle on tuotu enemmän koko kodin sisustusta ja taidelasia. Iittalalta kerrotaan, että uusi myymälä näyttää suuntaviivat muidenkin shoppien sisustuksille sekä Suomessa että ulkomailla.

Sen kummemmin nyt koko myymäläsisustuksen esittelyyn kajoamatta, ajattelin poimia tähän postaukseen muutaman sisustusvinkin myymälämaailmasta, joita voi hyödyntää omassakin kodissa.

SEINÄKUVIOT: Keskiosaan oli rakennettu ”Oodi Oivalle”, jonka seinäkuviot Oiva Toikka itse on piirtänyt. Tämä vapaalla kädellä piirretty jälki näyttäisi varmasi kivalta kodissakin. Jos Oivaa ei saa houkuteltua paikalle, siitä vaan omalla käsialalla kuvioita tekemään joko tarralla tai maalilla.

Iittala-espa-shopNikariIHANA TUOLI: Myymälän suurin tila oli varattu sisustustuotteille, ja esillä oli Iittala Interior -tuotteiden lisäksi uuden yhteistyökumppanin, Nikarin, puukalusteita. Varsinkin tuon japanilaishenkisen matalan nojatuolin voisin heti ottaa omaan kotiini. Hinta oli kyllä sen verran suolainen, että tuoli ei nyt tällä kertaa lähtenyt heräteostoksena matkaan.

Iittala_Muunto_loresKEITTIÖSISUSTUS: Muunto on valittu myös Iittalan myymälöihin. On vaan ihan huippua, että myymäläkalusteeksi on valittu supisuomalainen kalustesarja. Meiltä tätä löytyy olkkarista, ja oli valaisevaa nähdä, että sarjasta saa aivan hyvin muokattua myös keittöön sopivan setin. Nyt sarjaan kun on tullut myös koukkuja, niihin saa kätevästi ripustettua paistinpannuja, kasareita ja keittiövälineitä. Tämä myymälän kohta inspiroi itseäni eniten.
Teema-muki-valaisimet_loresMUKISTA VALAISIN: Tästä Iittalan myymälöissä näkyvästä valaisin-ideasta ei muuta sanottavaa ole kuin että: nerokasta! Täytyypä vielä muistaessani kysäistä näistä lisää. Ehdottomasti kotiin pöllittävä idea.

The renewed Iittala Esplanadi shop at Pohjoisesplanadi 25.

Photos 2nd and 3rd from the top: Iittala

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply niina 12.10.2013 at 3:46 pm

  Hienon näköinen myymälä ja tuo mukivalaisin vetosi kyllä minuun täysin, nerokkuus on mageeta =)

  • Reply Maire 14.10.2013 at 3:20 pm

   Mietin jo, että mitä mukeja tai kuppeja raaskisi lähteä reijittämään. Tässä kohtaa voisi kyllä tehdä kirppiskierrosta ennen kuin virittää poran käyntiin.

 • Reply Anna 18.10.2013 at 10:19 pm

  Wau, lamppu on mitä mahtavin.
  Täytyy kai lähteä Iittalaan ostamaan II-laadun mukeja…
  Meille, kun tulee uuteen kotiin valokisko, joten ei muuta kuin
  lamppuja riviin virittelemään :)

  • Reply Maire 20.10.2013 at 3:26 pm

   Hei jos toteutat tuon, laitapa infoa miten projekti onnistui!

  Leave a Reply