Ihanat aamut ja ratikkahaikeus

07.11.2013

ratikkapannulappu_loresPuurokattila-loresRatikka_1_loresTäällä on kovin, kovin hiljaista. Kotoisan ratikan kolinan sijaan talon äänimaailma on muuttunut puulattian narinaksi ja oravan askeliksi peltikatolla. Jottei koti-ikävä Käpylään heti iskisi, laitoin keittiön seinälle tämän pannulapun.

Meillä alkaa olla arki uomissaan, tyhjät muuttolaatikot haettiin tiistaina. Aika hyvin, 100 laatikkoa purettu neljässä päivässä. Ryönä hakee vielä oikeaa paikkaa, mutta sentäs hammasharjat, kalsongit sun muut välttämättömät kamat ollaan jo aseteltu paikoilleen. Aamut ovat ihanimpia. Kun kävelen portaat alas tohveleissani vauva sylissä, alakerrasta leijuu jo kahvin ja paahdetun leivän tuoksu. Me jäämme kahdestaan puuroa keittelemään kun nuo kaksi hyppäävät fillareiden selkään töihin ja kouluun.

It’s very, very quiet here. The cosy tram noise has changed into sounds of wooden floors and a squarrel walking on the roof. I like the mornings most. When I walk downstairs with the baby, I can already smell the coffee and toasted bread. We stay home and cook the morning pourrige when the other two ride their bikes to work and school.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Pieni lintu 07.11.2013 at 11:53 am

  Pirteä ja hyväntuulinen patalappu. :)

  • Reply Maire 07.11.2013 at 12:56 pm

   Kyllä, tosi symppis :)

 • Reply Pirita 07.11.2013 at 12:15 pm

  Kuulostaa aikas ihanalta, vaikka ratikkahaikeutta pukkaakin. Ottaa varmaan aikansa, että tottuu. Muistan itse maalle muutettuamme samoja fiiliksiä – toisaalta nautin ihan järjettömästi rauhasta, toisaalta se hiljaisuus ajoittain jopa pelotti. Hetken kuluttua kuitenkin osasi alkaa nauttia siitä kaikesta täysillä. Ja kun käy töissä kaupungin ytimessä, on parhautta ajella kotiin maaseudun rauhaan. Hirmuisesti onnea ja iloa uuteen kotiinne! :)

  • Reply Maire 07.11.2013 at 12:59 pm

   Kiitos Pirita! Kovin kauaksi emme Käpylästä lähteneet, mutta tuo ensimmäistä kertaa ratikkalinjan varrelta poistuminen tuntuu kyllä oudolta. Se on kuin napanuoran katkeaminen urbaaniin ja elävään kaupunkiin. Totuttelen, totuttelen, uskon että muutos tekee aina hyvää :)

 • Reply Silja Maaria / Mintunmustaa 07.11.2013 at 12:28 pm

  Mä täällä Käpylässä kuuntelen juuri ykkösen kolinaa sairaspäivää viettäessäni. Se on kyllä niitä maailman tunnelmallisimpia ääniä. Korkeavuorenkadulla oli kymppi, täällä tämä. En tiedä, voisinko muuttaa reitiltä pois. :) Mutta onnea uuteen kotiin. Puulattia ja yläkerta kuulostavat ihanilta. :)

  • Reply Maire 07.11.2013 at 1:01 pm

   Kiitos Silja Maaria ja terveisiä sinne sairastupaan! Onneksi tänään paistaa aurinko, toivottavasti se vähän piristää.

 • Reply Elsa 07.11.2013 at 4:24 pm

  Kuulostaa niin ihanalta, vanhoissa puutaloissa vaan on sitä jotakin.

 • Reply Saija 08.11.2013 at 5:29 pm

  ”Kun kävelen portaat alas tohveleissani vauva sylissä, alakerrasta leijuu jo kahvin ja paahdetun leivän tuoksu.” <3 Oi oi! Parasta!

 • Leave a Reply