Paras keinutuoli

17.11.2013

Musta_keinutuoli_lores Käsinoja_loresOlen aina kammonnut keinutuolissa istumista, sillä säpsyn refleksinomaisesti kun luulen, että se kaatuu (jep, se on todella huvittavan näköistä, mutta ei yhtään huvittavan tuntuista). Kun ostimme kerran mökin, sen kalustuksen mukana tuli pieni musta keinutuoli. Päätin treenata tuolissa istumista, ja nyt olenkin oppinut kiikkumaan ilman että molemmilla käsillä täytyy pitää kiinni lähellä olevasta pöydästä tai seinästä (viinilasia sentään en vielä uskalla ottaa kyytiin). Löytyyköhän ketään muuta yhtä säälittävää keinutuolivauhtien pelkääjää? Miksi ostaa ranneketta Lintsille, kun voi istua keinutuoliin?

Mutta tämä pikkuinen keinutuoli on varsin mukava istuttava. Kun vauvamme syntyi vuosi sitten, äitini päällysti ruskeaplyysisen tuolin Marimekon Joonas-markiisilla. Mustan, lohkeillun maalin halusin ehdottomasti säilyttää. Keinussa oli ihana istua, nukutella vauvaa iltaisin ja syöttää öisin. Täältä uudesta kodista keinutuoli löysi paikkansa takan edestä, missä on suorastaan liian hyvä istua lämpimän loimun ääressä. Aika rajua elämää siis eletään nykyään?

Uusimmassa Divaanissa oli kooste keinutuoleista, huomasin että myös Divaaniblogien shoppailu-osiosta löytyy niistä listaa otsikolla Kauniit keinutuolit. Minulla ja tipulla on tapana selata lehti läpi ja koosteiden kohdalta valita se oma suosikki ja inhokki. Kivoja löytyi paljon, mutta silti ajattelin, että oma tuoli paras tuoli.

Me and rocking chairs have not always been friends. I’ve been afraid to loose the balance and roll over. When getting this black, old chair I just had to practise, and it’s been a blessing when putting the baby asleep. The chair found it’s place here in the new home in front of the fire place. The warmth feels almost too cosy.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Sonja 17.11.2013 at 9:13 pm

  Mä olen ihan samanlainen säpsähtelijä. Olen kuitenkin päättänyt, että kasvettuani aikuiseksi (tai vaihtoehtoisesti hankittuani isomman asunnon ja vauvan) ostan keinutuolin ja opettelen kiikkumaan siinä säpsähtämättä. Haaveissa siintävät kuitenkin kutomisen täytteiset vuodet kiikkutuolissa kiikkuen.

  • Reply Maire 18.11.2013 at 7:35 pm

   Kivasti ajateltu, toivon sulle että saat sekä isomman asunnon että vauvan :). Keinutuoli on kyllä todellakin mummotuoli number ykkönen, yhtenä päivänä istuskelin siinä hartiahuivi olalla ja yksi viltti jalkojen päällä, vain ne kutimet puuttuivat! Oli kyllä niin mummofiilis että…

 • Reply pippa 17.11.2013 at 9:19 pm

  Hep! Täällä! Kammoan ihan yli kaiken keinutuoleja, vaikka niissä onkin kiva istua omassa rauhassa, kun kukaan ei vahingossakaan anna tuolille vauhtia. Tuolin keikkaaminen liian taakse on aivan hirveää, ja nytkyn ihan miten sattuu pienimmästäkin ylimääräisestä heilumisesta. Ainoa ”turvallinen” keinutuoli on nojatuolia muistuttava kuulalaakereilla varustettu keinutuoli.

  • Reply Maire 18.11.2013 at 7:37 pm

   Juu, se vauhdin antaminen, paha, paha! Tai jos joku muu edes koskee tuoliin. Mutta mikä ihme on kuulalaakereilla varustettu keinutuoli. Joku hämärä muistikuva sellaisesta on, mutta ei oikein tule mitään mieleen.

 • Reply Mari 17.11.2013 at 9:19 pm

  Niin kaunis ja pieni keinutuoli. Tuollainen voisi meillekkin mahtua <3

  • Reply Maire 18.11.2013 at 7:37 pm

   Sanos muuta, ihanan pieni!

 • Reply Pauls 18.11.2013 at 1:50 pm

  Ihana tuoli ja ihana kangas. Hieno kokonaisuus.

  • Reply Maire 18.11.2013 at 7:40 pm

   Tack, minusta myös :)

 • Reply Susanna 18.11.2013 at 4:25 pm

  Ihanaa, en ole yksin tämän jännityksen kanssa! Eikä auta, vaikka tietää ettei se kaadu, jos joku sattuu nojaamaan sen ihan taakse.

  • Reply Maire 18.11.2013 at 7:42 pm

   Moi Susanna! Minäkin olen kauhean helpottunut etten ole ainut keinutuolifriikki. Onkohan meillä kaikilla jotain muutakin yhteistä? Matkapahoinvointi laivassa, lentokoneessa, autossa, Pendolinossa? Huvipuistolaitteiden superhuono sietokyky?

   • Reply Susanna 21.11.2013 at 2:20 pm

    Huvipuistojen laitteet on kans ”nou-nou-NOU”-listalla! Kamalaa, miks niihin kukaan haluaa maksaa aikuisiällä? ;)

 • Reply laurar 18.11.2013 at 9:08 pm

  kivat tuoli ja tarina.
  tiedätkö muuten saako austalla näkyvää rkdesignin kalenteria mistään ensi vuodelle?

 • Reply Enne 19.11.2013 at 8:41 am

  Hauskaa, just viikonloppuna löysin huuto.netistä Elämäni Keinutuolin ja nyt odottelen tohkeissani ”koe-ajoa”! En mäkään viinilasin kanssa uskalla kyytiin, koska keinutuolin liike on niin rauhoittava että alkaa hieman nukuttaa ja silmät lupsuu ja…zzzz….ja RÄKS! Lasi sisältöineen lattialla :)

 • Reply Jonna 25.11.2013 at 4:27 pm

  Keinutuoli on ihana parhaimmillaan, mutta kamala hirveimmillään. Mä inhoan sellaisia keinutuoleja joissa on pitkät jalat ja jotka keikkaa niin alas, että takaraivo melkein osuu lattiaan.

  Meidän keinutuoli odottaa varastossa uutta tulemistaan. Kun yläkerran remppa on valmis mummon keinutuoli (musta muuten sekin) tulee samantien sisään ja sinne. Ja viereen kori neuleille, tietty. Viinilasilliselle on muut hetket.

  • Reply Maire 27.11.2013 at 9:51 pm

   Juu eihän sellaseen suksikiikkaimeen uskalla edes istua! Jännä kyllä että keinutuoleja on niin monen kokoisia ja mallisia. Vaikka ajatus on sama, voi tyyli olla täysin eri.

 • Reply minna 27.11.2013 at 9:46 pm

  Onnea vielä tätäkin kautta uuteen kotiin. Hyvältä näyttää :-)

  • Reply Maire 27.11.2013 at 9:48 pm

   Kiitti! Kiva että näyttää hyvältä, tän kuvan oton jälkeen näyttää vielä paremmalta – olkkarin tähtitapetti on nyt historiaa, tilalla on valkiata pintaa :).

  Leave a Reply