Vauvan nurkka

30.12.2013

pehmot_lores vauvanpetiPieni takkupää punkkaa toistaiseksi vielä meidän makkarissamme, sillä tutti on huomattavasti helpompi laittaa takaisin suuhun ojentamalla käden kaltereiden välistä kuin kävellen toiseen huoneeseen pois lämpöisen peiton alta. Lisäksi pupu herää vieläkin öisin nälkäisenä tuttipullosta juomaan (working on it, working on it). Hän on siis nyt 1 v 3 kk ikäinen ja maitoa on yöllä saattanut mennä koko iso tuttipullollinen, parissa erässä. Päätimme, että tällä viikolla kokeillaan kaikki konstit jotta öiset eväshetket saataisiin loppumaan, ja viime yönä ei herätty kertaakaan. Parina päivänä olemme siis tarjonneet (tuputtaneet) pupsulle aterioilla vielä jälkkäriksi hedelmää ja leipää, ja iltapuuron lisäksi ekstrana joko kokonainen avocado tai banaani. Lisäksi yömaitoon on nyt lantrattu puolet vettä, ettei saisi niin paljon energiaa yötankkauksista. Kiitollisna otamma vastaan kaikki kikat yösyöttöjen vähentämiseen!

Mutta aiheeseen makuuhuone. Pupulla on oma iiihana huone sisustuksen alla, ja onkin hauska huomata että tyttö viihtyy siellä leikkimässä aivan loputtomiin. Pinnasänky saa kuitenkin olla meidän huoneessamme toistaiseksi. Laitoin kaksi ystäviltä lahjaksi saatua pehmolelua seinälle merkkaamaan vauvareviiriä.

Tässä kuvassa näkyy makkarimme tuleva ex-tapetti, kunhan remonttireiskailu pääsee siirtymään sen kimppuun. Tapetti on vaaleanruskea, ja osassa huonetta on aika tummanruskeaakin seinää. En malta odottaa tämänkään huoneen sisustamista, mutta ensin on ollut jonossa kiireellisimpiä kohtia kodissa. Sellainen radikaali temppu tehtiin, että päätettiin hetken mielijohteesta luopua sängystä – nukumme siis pelkillä patjoilla nykyään. Se tuntuu jotenkin mukavalta tuon viiston katon alla.

Our little 1-year-old bunny sleeps in our bedroom, and I put some soft toys on the wall to decorate her space.ylakerta_Makkari_painted

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply sanna matilda 30.12.2013 at 4:17 pm

  Kiva nurkkaus pupsulla. :) Me lopetettiin kaksosten kanssa kertaheitolla, kun olivat vuoden ja 10 päivää vanhoja. Tyttö heräsi raivoamaan kahtena ekana yönä, ekalla kerralla sitä huutoa ja sätkimistä kesti 45 minuuttia, jonka aikana tarjottiin vettä ja hedelmäsosetta, jos vaikka kuiteskin olis nälkä. Sose ei kelvannut, lisäsi vaan vettä tytön myllyyn, joten nälkääkään se ei ollut. Tokana yönä neiti heräsi noin vartiksi ja hörppäsi vähän vettä pullosta. Poika olikin sitten paljon helpompi, heräsi vaan toteamaan, että tarjoilut on seis, otti tutin suuhun ja nukahti uudestaan.

  Oi niitä aikoja, nyt nuo herättävät joka yö könyämällä meidän sänkyyn. Ja vielä ihan vähän aika sitten piti herätä joka yö vaihtamaan läpimärkiä vaippoja ja kastuneita yökkäreitä… Ja kohta tuo kaikki lähtee taas nollapisteestä! :O

  • Reply Maire 31.12.2013 at 10:41 am

   Kiitos :)
   Toi vesilinja kuulostaa hyvältä. Musta tuntuu, että itse vaan aina suotta tarjoilen sitä pulloa eikä sillä edes välttämättä ole nälkä. Kuten viime yönä. Hylki vaan sitä pulloa ja jatkoi sitten uniaan kuitenkin kun laitoin tutin ja peittoa päälle.

   Joo teillä on kaikki edessä taas! Mutta se on vaan ihanaa :)

 • Reply piitzi 30.12.2013 at 11:50 pm

  Meillä kans muistaakseni eka annettiin tujut ilapuurot ja jos yöllä heräsi niin pelkkää vettä. Loppui tosi nopsaan yövenkoilut =)

  • Reply Maire 31.12.2013 at 10:42 am

   Vesipullo, se me tehdään!

 • Reply Sanna 04.01.2014 at 10:40 pm

  Lopetimme yölliset tuttipullosessiot sillä, että annoimme vettä. Olen vähän lepsu tämmöisissä asioissa enkä osannut lopettaa yöjuottoja kerralla, mutta vesipullon avulla ne loppuivat. Tsemppiä!

 • Leave a Reply