Karu kellarikylppäri

07.01.2014

KH_pukkarista_loreslattiarallit_lores KH_ikkunaan_lores betonilattia_loreskosmetiikkaa_loresOnko se muovia… ? Kyllä se on! Kellarikylppäri on saanut viimeksi 70-luvun kieppeillä vähän ehostusta, kun sinne lätkäistiin seiniin turkoosit muovipaneelit ja kattoon omituinen punainen levy. Matskujen tarkoitus on suojata betoniseinää roiskeilta, ja ne onkin tarkoitus jossain vaiheessa repiä irti ja keksiä tilalle jotain muuta. Onko kellään muulla tällaista muovisysteemiä joko seinässä tai purettu, kokemuksia? Kylppärissä on myös aito betonilattia, mikä takaa kunnon mökkifiiliksen saunoessa. Lattialämmitystä ei ole, ja puuritilät ovat ihan ehdottomat jalan alla. Myöskin siitä syystä, että betonilattia toimii kuin luistinrata yksivuotiaan märän jalan alla. Sopivan vaaleapuiset tervaleppäiset Pinettan lattiaritilät löytyivät KodinYkkösestä.

Kellarikerros on siis säilynyt lähes koskemattomana, ja tänne onkin tarkoitus tehdä jossain vaiheessa isompi räjäytys. Siihen saakka ehostelemme ja fiksailemme tiloja pikkuhiljaa — sormet syyhyten. Mikähän näissä vanhoissa kylppäreissä on se juttu? Täällä on meinaan ihan älyttömän mukava käydä suihkussa, vaikka yläkerrassa on aivan uusikin kylpyhuone (lämpimällä lattialla). Karkeat materiaalit, tietty viimeistelemättömyys ja karuus vaan viehättävät, eli juuri kaiken sellaisen bling-blingin vastakohta.

Kodinhoitohuoneena kylppäri myös toimii, tänne mahtuu kivasti sekä pesukone että kuivausrumpu. Päälle sahattiin valmiista mäntylevystä palanen, joka käsiteltiin simppelisti saunasuojalla.

Saunalutrailuun ja rauhaisiin suihkuhetkiin (perheeltä paossa) kuuluu myös omat hemmottelutuotteet. Kipposessa on pari testauksessani olevista luonnonkosmetiikkatuotteista, jotka molemmat ovat läpäisseet iisisti laatukriteerini, joihin kuuluvat pehmeä iho, nopea imeytyvyys ja miellyttävä mieto tuoksu: Mia Höydön vartalovoide (Silkki) ja estelle & thildin päivävoide (Firming Day Cream). Näitä voin suositella. Molemmat saatu tuotenäytteinä blogin kautta.

The basement bathroom has had some make up last time in the 70’s. We’re decorating it slowly and it’s already getting some new spirit by the new wooden rugs, for example.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Krisse 07.01.2014 at 7:43 pm

  Ihan mahtava kaikessa karuudessaan! Onko siellä vielä sellainen vanhan kellarin tuoksu? Ai että :)

  • Reply Maire 08.01.2014 at 11:51 am

   Tuoksu puuttuu (mikä saattaa olla ihan hyvä asia), mutta fiilis on kohillaan.

 • Reply Kaisa No home without you 07.01.2014 at 11:48 pm

  Vautsi! Melkonen tunnelma jo nyt, saati ku vähän fiksailee. :) Melkein pitäisi lattian betonilla ja puuritilöillä, jotenkin niin ihanan perinteistä. :-)

  • Reply Maire 08.01.2014 at 11:53 am

   Minäkin tykkäisin säilyttää lattiassa betonin. Piikattava se kai on, mutta mikäs sitä estää tekemästä uutta samanlaista. Tai sitten kokeilleen Decosia tai vastaavaa tänne. Jännittää ihan millainen tulee kun saadaan nuo muovit pois, ja lattia varmaan nyt ainakin enshätään maalataan vähän siistimmäksi. Se on joistakin kohdista vähän liian laikukas.

 • Reply Tuulis 19.03.2014 at 11:12 pm

  Vinkkinä: Laurakaisalla on perinteisellä tyylillä tehty rintamamiestalon uusi sauna, tosi kiva minusta! http://laurakaisatalo.blogspot.fi/search/label/Sauna

 • Leave a Reply