Sieltä se tulee

31.01.2014

Sininen_unikko_loresLookbook 142Musta_unikkoNäitä sinisiä Unikkoja on hillottu kaapissa edellisen innostukseni hiivuttua ysikytluvun lopulla. Viime syksynä huomasin yllättäen, että kuosi alkoi taas herätellä lämpimiä tunteita. Unikko täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja odotinkin mielenkiinnolla juhlavuoden kokoelmaa. Olin täysin valmis antamaan Unikolle uuden tsäänssin ja vastaanottamaan siitä kehitellyt freesit versiot, mutta valikoimasta löytyikin aika vähän omaan makuun. Tämä juhlavuoden mallistoon kuuluva suurikokoinen musta-valko-oranssi printti on kyllä kiva. Ei ole liian retro. Sortsitkin vähäsen viehättävät.

Mutta mitä tapahtuu vanhoille sinisille Unikoilleni? Pakastani löytyy kaksi täyspitkää verhoa, jotka olivat mökillä lapsuuden kesien vaatehuoneen oviverhoina. Niiden takana vaihdettiin pikapikaa uikkarit ja sitten juostiin hiekkarannalle. Verhojen lisäksi kaapistani löytyy nelisen metriä käyttämätöntä kangasta. Ehkä täällä kotona sisällä en niitä näkisi, mutta kuosi kuuluu kesäisiin visioihini tuosta puutarhasta, ja puutarhakeinusta. Näen jo tytöt loikoilemassa Unikkotyynyjen keskellä mehumukit kädessään. Kuis te, ootteko valmiita seuraavalle kierrokselle?

Unikko fabric turns 50 this year. After my last Unikko-period, in the late 90’s, I was starting to have warm feelings towards it and waited for the birthday collection. Quite basic, I’d say. My vintage dark blue pieces wait for the summer. I so see them in the garden swing and my two girls resting and drinking juice there.

Pictures 2 and 3: Marimekko

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply hietzu 31.01.2014 at 1:12 pm

  Täällä ollaan edelleen vähän varautuneita tuohon Unikkoon, samoin kuin Nanson Paulakukkaan. Niin paljon nähty että haluaa pitää vähän taukoa, vaikka Marimekolla ja Nansolla ihania kuoseja muuten onkin!

 • Reply Enni 31.01.2014 at 2:14 pm

  Mä en oo vielä valmis. Mut en oo ollu moneen muuhunkaan juttuun ja sit ku niitä alkaa näkyä muualla nii alan vähintäänkin lämmetä ja joskus jopa ihastun ja rakastun. Näin on käynyt MONTA kertaa!

 • Reply Jenni 31.01.2014 at 3:17 pm

  Ainoana tähän menneissä nähdyistä tuo musta-valko-oranssi menee jotenkuten mutta muut aiheuttaa vielä ei-kiitos-reaktion.

 • Reply Tara 31.01.2014 at 3:58 pm

  Ihan mahottoman rakastunut olen myrkynvihreisiin unikkoverhoihini <3

 • Reply Merja 31.01.2014 at 5:02 pm

  En ehkä sisustukseen huolisi. Mutta olen tekemässä kyllä unikkokuosista laukkua ihan lähiaikoina. Mustapohjaista jossa valkoiset, vihreäkeskustaisit kukat.

 • Reply Sarp 31.01.2014 at 7:05 pm

  Tänään juuri hiplasin pientä kukkaroa Unikko kuosissa Marimekossa.
  Nämä uudet väritykset innostaa.
  Vähän ja jotain voisin ottaa.

 • Reply Jonna / suolaa&hunajaa 01.02.2014 at 8:43 am

  Ei, ei pysty. Liian lähellä muistissa, vaikka on kyllä sanottava, että musta-valko-oranssi näyttää kivalta – näin kaukaa katsottuna, mutta ei omassa kodissa. Teidän puutarhassa näyttäisi kyllä varmasti aika superilta.

 • Reply Jonna 01.02.2014 at 9:56 am

  Mä en oikein ikinä ole tykännyt Unikosta, mutta mun vanhin tyttö tykkää siitä kovin. Ollaankin suunniteltu, että ripustetaan verhot ikkunaan pitkästä aikaa ja lisäksi mun tekisi mieli ommella itselleni unikosta mekko. Visio on selvä, toteutus vaan uupuu.

 • Reply Riikka - HUNAJAISTA 01.02.2014 at 11:33 am

  Valmiina ollaan! Minut nähtiin jo kesällä punaisessa unikkomekossakin :DDD

 • Reply Maire 02.02.2014 at 5:12 pm

  Hietzu: Totta, olis tehny hyvää olla ihan täydessä unikkopimennossa joitakin vuosia, nyt se on kummitellut koko ajan jossakin. Mut Nanson Paulakukka, en tiiä pystyykö koskaan enää…

  Enni: Aivan, never say never! :)

  Jenni: Sama homma, varovasti täälläkin edetään.

  Tara: Yes :)

  Merja: Joku iso veska saattais kieltämättä olla kesällä aika pähee… tätä täytyykin miettiä. Olishan se aika järisyttävää päräyttää jättikokoinen unikkolaukku olalla kylille.

 • Reply Maire 02.02.2014 at 6:28 pm

  Sarp: No niin, siellä yksi lisää Unikolle syttynyt!

  Jonna: Sama homma, tosi valikoivalla päällä täälläkin. Esim. se pinkki väri on aina ollut paha, ja on edelleen.

  Jonna: Uusherännäinen Unikosta tykkääjä :)

  Riikka: No yllätys :D

 • Reply Liina / VillaIlona 02.02.2014 at 7:25 pm

  Minulla myös jemmassa kaksi pitkää musta-valkoista Unikko-verhoa. Niitä on säilötty juurikin sen takia, että joskus sen unikkoähkyn on pakko helpottaa. Ihan vielä en niitä ikkunaan ole ripustamassa, mutta saa nähdä alkaako jossakin vaiheessa sekin polttelemaan;)

  • Reply Maire 03.02.2014 at 12:41 pm

   Liina: ja sitähän ei tiedä milloin se sitten helpottaa, ties vaikka humpsahtaisi toisetkin 15 vuotta…

 • Reply MariKe 02.02.2014 at 8:34 pm

  Ihan samaa verhokangasta olen minäkin hautonut kaapissani jo 15 vuotta. Silloin tuli tuohon kuosiin täysi kyllästyminen, joka ei vieläkään oikein ota laantuakseen. Mutta en raaskisi noin hyvää puuvillakangasta seisottaa hyllyssäkään… jotain niille voisi tehdä, mutta mitä? Suunnittelin jopa pussilakanoita – niin, että toiselta puolelta olisivat ihan valkoiset ja vain toisella puolella tämä Unikko-kangas. En kyllä tiedä, oonko siihenkään vielä ihan valmis. ;)

  Noista uusista tykkään eniten juuri tuosta isokuvioisesta musta-valko-oranssista. Mutta en siitäkään niin paljon, että ostaisin kankasta itselleni. ;)

  Mua oikeestaan harmittaa, että Kirsti Paakkanen halusi tehdä Marimekon tunnetuksi Unikon avulla ja tunki kuosia joka paikkaan. Kuosinahan se on todella kaunis, mutta liika on aina liikaa.

  • Reply Maire 03.02.2014 at 12:43 pm

   Moikka MariKe, joo se Unikon tunkeminen joka paikkaan oli kyllä vikatikki number one. Ja se mini-Unikko. Mutta ilmeisesti japanilaiset tykkää, siellä varmaan eletään edelleen ekaa Unikkosesonkia :)

   • Reply sari ravantti 02.03.2014 at 10:59 am

    MYY MINULLE :d

 • Reply Johanna 05.02.2014 at 9:03 pm

  My words exactly elikkä olin ihan valmis inspiroitumaan taas Unikosta mutta uudet tuotteet olivatkin ihan tylsiä. Oiva-astioihin olisin itse kokeillut mustaa Unikkoa vaikka suurempana tai sitten ihan pienenä. Tuo jätti-Unikko (vika kuva) on nimittäin hieno!

  • Reply Maire 05.02.2014 at 9:12 pm

   Tuo ajatuksesi Oiva-astiaston kuvituksesta on hyvä. Kuvio menisi varmaan paremmin läpi eri kokoisena, ehkä niin isona jopa että yksi kukka peittäisi lähes koko astian.

 • Reply sari ravantti 02.03.2014 at 10:57 am

  Hei !
  Olen työllä ja tuskalla etsinyt juurikin tuota musta-valkoisia täysmittaisia verhoja , jos jollakin ylimääräiset ostaisin mielelläni.

 • Reply MS Ordinary 26.03.2014 at 1:43 pm

  Miun takaraivooon on porautunut juuri tuo ensimmäisen kuvan valko-sininen unikko sekä suurikukkainen vahvan keltainen unikko. Vähän himottelis hankkia jompaakumpaa verhoksi olkkariin, mutta riitelisikö verhot tummanvihreän seinän kanssa? Kas siinä vasta pulma. Harmaaseen unikkoon olen hieman kyllästynyt, koska sitä on tuijoteltu tässä kohta neljä vuotta… Syyllinen on täällä: http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2014/01/tilannepaivitysta.html

 • Leave a Reply