Tapettineliöt pian seinään

21.02.2014

cutting_wallpaperwallpaper_piecestapetinpoisto_lresOlen haaveillut tällaisesta seinästä pitkään, mutta nyt oikeastaan vasta sille on olemassa sopiva huone. Meiltä jäi vanhan kodin tapetoinneista yli pari vajaata mustavalkoista tapettirullaa, ja siitä se ajatus sitten lähti. Sain sisustustoimittajaystävältä studion roskiksesta lisää mustavalkoisia rullanjämiä, ja muilta ystäviltä heidän kodeistaan ylijääneitä pätkiä. Kaikista tapeteista tykkään tosi paljon, ja käyvät lisäksi aika kivasti yhteen.

Huone, johon tämä tilkkutäkkitapetti tulee, on meidän makkari. Ajattelin, että vinokattoiseen huoneeseen tällainen vähän erikoisempikin kuviointi sopisi hyvin. Ensin oli poistettava vanha tapetti kokonaan, ja se tuntuikin lähtevän aika kivasti. Saimme ammattilaiselta toimivan neuvon: ensin kuoritaan pois tapetin pinta, sitten loput irti tapetinpoistoaineella. Viimeksi näin ei tehty, ja homma olikin kyllä huomattavasti ärsyttävämpää ja hitaampaa.

Tein tapetinpalat niin, että ensin leikkasin saksilla rullat kahtia. Sitten leikkasin leikatut rullat 25 x 25 cm kokoisiksi neliöiksi paperileikkurilla, mikä oli pikkutarkkaa hommaa, mutta eteni kivaan tahtiin kun pääsi alkuun. Olen alustavasti mallaillut tapettitilkkuja kiinnittämällä niitä seinään nuppineuloilla, näyttää oikein hyvältä. En malta odottaa lopputulosta!

A wallpaper project like this has been in my mind for a long time, but until now there hasn’t been a right room to test in. From the leftovers of our old home’s wallpapers and from those I got from friends I’m going to make this black & white ”patchwork wallpaper” into our bedroom. Can’t wait to see the final result!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Peeta 21.02.2014 at 3:40 pm

  Onpa hauska idea, tulee varmasti hieno seinä! :)

 • Reply Anna/kotiani.blogspot 21.02.2014 at 6:01 pm

  Oi oi!! Innolla odottelen lopputulosta! Tsemppiä millintarkkuuksiin.. ;)

 • Reply Piia 21.02.2014 at 6:52 pm

  Ei vitsi miten jänskä idea. Odotan innolla lopputulosta! :)

 • Reply Sarp 21.02.2014 at 7:08 pm

  Jään odottamaan mielenkiinnolla lopputulemaa.
  Hyvä idea mulle, jonka on mahdotonta päättää monesta ihanasta tapetista.

 • Reply Jasmiina 21.02.2014 at 9:09 pm

  En malttaisi millään odottaa miltä lopullinen seinä näyttää, omissa mielikuvissa se on ainakin upea. Olispas mullakin rohkeutta. :)

 • Reply Piia/Piipadoo 21.02.2014 at 9:16 pm

  Jotain tälläistä vähän aavistelinkin aiemmasta postauksestasi, mutta tämä oli vieläkin parempaa! En malta odottaa lopputulosta, tulee varmasti upea! :)

 • Reply Marjut / Vanha matkalaukku 21.02.2014 at 9:40 pm

  Tsemppiä projektiin! Todella mielenkiintoista nähdä lopputulos. Se on varmasti upee :)

 • Reply JohannaL 22.02.2014 at 3:56 pm

  Vau, innolla odotan mitä tuleman pitää :)

 • Reply nalle 22.02.2014 at 6:01 pm

  Herkkupaloja nuo tapetit!

 • Reply L A U R A / Sateenkaaria ja serpentiiniä 22.02.2014 at 10:54 pm

  Eikä. En malta odottaa kuvia lopputuloksesta ;) Upea idea!

 • Reply Maire 23.02.2014 at 3:07 pm

  KIITOS kaikille tsemppauksista! Mua jännitti myös ihan hirveästi miltä se valmiina tulee näyttämään :)

 • Leave a Reply