Suomen parhaat leipomot

05.03.2014

suklaatikkareitaKiitos vaan telkkari, suunnittelen jo ensi kesäloman tulevia ajoreittejä sen mukaan missä sijaitsevat Suomen parhaat kaakkelssit ja baakkelssit. Suomen paras leipomo -sarjan konsepti on loistava. Mikä voisi olla parempaa kuin motivoituneiden ja työlleen intohimoisesti elävien pienyrittäjien sparraaminen ja esiintuominen sekä kaupan päälle katsojien hemmottelu upeiden leipomusten myötä. Uskon, että leipomon pyörittäminen on kovaa hommaa ja kaikki kunnioitus kyllä ohjelman yrittäjille. Monet leipomot sijaitsevat aika pienillä paikkakunnilla, joihin ei tulisi välttämättä ihan huvin vuoksi turistina lähdettyä. Minulle vaan tuli niin hirveä himo lähteä käymään näitä kaikkia ohjelmassa nähtyjä herkkuja maistelemassa, että ties vaikka löytäisin itseni ihan niiden vuoksi googlettelemasta hotellia Kauhajoelta — tai Mikkelistä — tai Vaasasta.
Kauhajoki_Valkoinen_puuruunebergintortutOhjelmassa jokaiselta alueelta (läänistä tms.) valitaan kolmen joukosta yksi voittaja, joka pääsee eteenpäin finaaliin. Ylimmässä kuvassa on Kauhajoella sijaitseva Valkoinen Puu ja sen omistajat. Vanha puutalo, herkut ja kivasti sisustettu kahvilaympäristö vaikuttivat aivan ihanilta. Tuomarit rakastuivat mehevään amerikkalaiseen suklaakakkuun. Voiton Pohjanmaalaisista leipomoista vei kuitenkin Aroma Bakeri & Konditori (alakuvassa arvostellaan leipomon runebergintorttuja), jonka leipiä tuomarit Hans Välimäki ja Jenni Höijer kehuivat taivaisiin. Myös Vaasan Sweet on ehdottomasti ensi kesän listallani, australialainen omistajatar vaikutti myös superherttaiselta ihmiseltä.

ruisleipää taikina Ohjelmassa on vaan ihana katsoa kun taitavat tyypit pyörittelevät taikinoita. Kuten tässä, jättimäistä ruisleipätaikinaa valmistetaan puusaaveissa ja leivät leivotaan käsin. Todella terapeuttista katseltavaa.Ramin_konditoriamarenkikakku_RaminMikkelin Rami! Juu Mikkelissä on pakko käydä maistamassa Ramin Konditorian (perheyritys, yläkuvassa) herkkuja. Tuo sitruunamarenkikakku näytti ihan hullun hyvältä, ja notkuipa tiskin takana aika paljon muutakin maisteltavaa. Oikeastaan ei edes ole oleellista kuka kilpailun voittaa, oleellisempaa on se että saa listan Suomen parhaimmista leipomoista. Hei Jim, saisiko jostain Suomen kartan varustettuna näiden leipomoiden sijainnilla?

Suomen paras leipomo, pe klo 20.00, JIM.

Kuvat: Nelonen Media

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Leipuri-Liisa 06.03.2014 at 10:49 am

  Kiva postaus! Hienoa, että pienyrittäjiä nostetaan näin esille. Monella leipomoyrittäjällä on varmaan oma ”leipä” aika tiukalla näin suuryritysten aikaan, joten kannatan aina tällaista positiivista julkisuutta. Ps. nuo puusaavit ovat leipätiinuja ja se sekoitusväline on nimeltään härkin (tehdään käsin männyn taimen latvuksesta). Ihan näin knoppi-tietona :))

  • Reply Maire 06.03.2014 at 12:43 pm

   Kiitos! Samaa mieltä, pienyrittäjiä pitäisi tuoda reippaasti esille aina kun tulee sopiva tilaisuus kehua. Itsekin yrittäjänä haluaa tsempata muitakin.

   Leipätiinu ja härkki, mielenkiintoista, kiitos! Ai että tuo olis sellainen maailma josta haluis tietää vielä paljon enemmänkin! Voi kun pääsisi vaikka pariksi viikoksi oppipojaksi leipomoon :)

 • Reply marja 06.03.2014 at 11:34 am

  Loistava postaus! Katselin juuri viime yönä (kun muulloin en ehdi :) ) tuon Mikkelin jakson ja tykkäsin kovasti! Sekä ohjelman konseptista että leipomuksista. Ja todellakin, ihana ja kekseliäs Rami! Tämähän itseasiassa ratkaisee myös meidän kesälomasuunnitelmat – koska säästetään rahaa ensi talvilomaan, voisikin kesällä matkailla vain koti-Suomessa ristiinrastiin… lue: leipomosta toiseen :D

  • Reply Maire 06.03.2014 at 12:45 pm

   Kiva kuulla, kiitos! Eli törmätään kesällä Ramin kakkujen äärellä :D

 • Reply mira 06.03.2014 at 11:52 am

  Samaa mieltä, katsellaan miehen kanssa ja suunnitellaan ajavamme herkkuja ostamaan. Sitruunamarenkikakku näytti niin herkulliselta, että taidan koittaa tehdä oman version viikonloppuna; olikohan siinä täytteessä tuorejuuston lisäksi esim kermaa????

  • Reply Maire 06.03.2014 at 12:50 pm

   Moi Mira! Hitsi en muista yhtään oliko siinä täytteessä kermaa, vai mitä. Ehkä siinä on?

   Eli mekin ehkä sitten törmätään kesällä baakkeelssit suupielessä :)

 • Reply merikukka 07.03.2014 at 8:32 am

  Ramin täytetyt patongitkin ovat palkittuja. Suosittelen lämpimästi maistelemaan.
  Tervetuloa Mikkeliin!

  • Reply Maire 07.03.2014 at 1:59 pm

   Kiitos, nyt on kyllä ihan pakko tulla Mikkeliin, slurps!

 • Reply Inttu 07.03.2014 at 11:45 pm

  Valkoinen Puu on ehkä vielä ihanampi, kuin ohjelmassa näkyi. Siellä on myös vinttikamareita, joissa pidetään taidenäyttelyitä, sekä pieni ihana puoti täynnä sisustustavaraa ja tosi makeeta, tuoreella otteella tehtyä keramiikkaa. Ja ne kakut! Voi hyvä ihme! Reissulla ollaan poikettu pari kertaa, ja toivon reittimme täältä Etelä-Suomesta sitä kautta vielä uudelleenkin kaartavan!

  • Reply Maire 08.03.2014 at 6:50 pm

   Moi Inttu, katselinkin Valkoisen Puun nettisivuilta että sieltähän löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Sinne olis kyllä kiva päästä käymään.

 • Reply Riikka - HUNAJAISTA 08.03.2014 at 11:01 am

  Tervetuloa Hämeenlinnaan maistelemaan sibelius-leivosta :) Myös tuo Tuulos Rievä on tuttu, sen alunperin aloitti ystäväni äiti, mutta hän möi sen juurikin tuolle tv:ssä nähdylle uudelle omistajalle. :)

  • Reply Maire 08.03.2014 at 6:51 pm

   Aa namnam, tullaan!

 • Reply Päivi Koivunen 01.04.2014 at 9:32 am

  Hei,
  täältä ohjelman sivuilta löytyy nyt! kartta!

  http://www.jimtv.fi/ohjelmat/suomen-paras-leipomo/485-tee-makumatka-suomen-parhaat-leipomot-nyt-yhdella-kartalla

  Päivi

  • Reply Maire 02.04.2014 at 12:09 pm

   Päivi, no siis aivan mahtavaa! :)
   Superkätevä!

  Leave a Reply