Helppo kanawokki!

10.04.2014

soijapullot_lores soijakastike_loresparsat_wokkiin_lores kanawokki koemaistaja_loresTykkään tehdä ruokaa niin, että käytettävissä on vain kaapista löytyvät ainekset ja niillä mennään. Siksi wokkikaan ei ole meillä koskaan samanlaista. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kikkomanin kanssa, ja opinkin testattavien tuotteiden myötä wokkaamiseen muutamat helpot niksit. Halusin kehittää superhelpon ja maistuvan arkiruuan, jonka pystyy toteuttamaan milloin mistäkin jääkapista saatavilla olevista aineksista.

Tähän kanawokkireseptiini halusin kuitenkin valita omia suosikkikasviksiani, eli vihreitä papuja ja parsakaalia. Yleensä tykkään laittaa wokkiin myös herkkusieniä, mutta ne jätin tällä kertaa pois kun olen huomannut että ne jäävät pyörimään perheen pienimmän suuhun (syynä lienee vajavainen hammaskalustus). Kikkomanin Wok Sauce sopi mainiosti tavoitteeseeni tehdä ruoka mahdollisimman yksinkertaisesti. Kastikkeessa on oikeastaan kaikki maut valmiina — ei tarvita erikseen suolaa tai muuta, pelkkä kastike riittää maustamaan ruuan. Ja hyvin muuten toimikin.

Psst, tiesitkö että Kikkomanin soijakastikepullo on suunniteltu jo 60-luvulla? Japanilaisen Kenji Ekuanin muotoilema pullo löytyy myös New Yorkin nykytaiteen museosta. Pullo on kyllä pirun hieno, käytettävyydestä puhumattakaan.

HELPPO KANAWOKKI

500 g kanafileitä
1 parsakaali
n. 300 g vihreitä papuja (joko tuoreita tai pakaste)
Ruokaöljyä paistamiseen
4-6 rkl Kikkoman Wok Saucea

Kastikkeeseen:
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria

Tarvittaessa lisäsuolaamiseen Kikkoman soijakastiketta
Keitä lisukkeeksi basmatiriisiä

1. Leikkaa kanafileet saksilla pieniksi paloiksi ja paista wokkipannulla tai paistinpannulla öljyssä.

2. Paista pilkottu parsakaali ja pavut pannulla öljyssä.

3. Mausta paistetut ainekset valmiilla Kikkoman wokkikastikkeella, pirskottele päälle ja sekoita.

4. Lämmitä pienessä kattilassa seesamiöljy ja fariinisokeri ja kaada wokin päälle.

Ai niin! Meinasi ihan unohtua mainita mitä ruokaraati tuumi mutsin wokista. Pienempi kauhoi suuhunsa minkä ehti ja hoki väliin NAMNAM, NAMNAM, isompi tuomari sanoi ettei ole koskaan syönyt niin hyvää wokkia. Olipa hyvät tuomarit. Saavat ruokaa ehkä toistekin… heh.

Seuraa Kettukarkki-blogia myös Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

kikkoman_pullo_lores

 

Postaus toteutettu yhteistyössä Kikkomanin kanssa.

You Might Also Like

71 Comments

  • Reply Åsa 10.04.2014 at 11:10 am

    Kikkoman-tuotteista käytän vain soijakastiketta, mutta sitä voi sitten laittaa mihin vain, riisin sekaan, wokkiin, keittoihin, kastikkeisiin, uunivihannikselle.

    On muuten hieno blogi sulla, sattumalta löysin.

  • Reply Ritva Puintila 10.04.2014 at 1:13 pm

    Ihan mihin vaan, eli kaikenlaiseen ruoan valmistuksee.

  • Reply lentura 10.04.2014 at 2:47 pm

    Meidän keittiössä soijaa käytetään kesällä yhtenä possun pihvien ja kyljysten marinaadin osana.

  • Reply Tuula Koskimäki 10.04.2014 at 2:48 pm

    Soijaa käytän Wokeissa ja erilaisissa padoissa. Antaa suolan ja hienon hieman savuisen aromin.

  • Reply Sannananna 10.04.2014 at 5:53 pm

    Käytetään riisin joukossa ja wokeissa.

  • Reply Sarp 10.04.2014 at 6:51 pm

    Käytän kaikkeen ruoanlaittoon lihaliemen asemasta.
    Liikaakin silmäpusseista päätellen ;).

  • Reply Jenni.. 10.04.2014 at 6:55 pm

    Vähäsuolaisempi soijakastike on ollut meillä suolan korvike :)

  • Reply Nina 10.04.2014 at 8:13 pm

    Erilaisiin wokkeihin :)

  • Reply Petra 10.04.2014 at 8:13 pm

    Kikkoman tuotteita käytän nuudelikanan valmistukseen. Nuudelikana on jopa nirson pikkuveljen makuun :)

  • Reply Jontey 10.04.2014 at 8:53 pm

    Wokkeihin, riisin sekaan, monissa eri ruoissa… ;)

  • Reply minttu47 10.04.2014 at 9:31 pm

    Ainakin soijaa liharuokiin.

  • Reply V 10.04.2014 at 9:44 pm

    Sushin kastaminen Kikkomanin soijakastikkeeseen, ah ♥ Lotraan sushin kanssa soijakastikkeella ehkä vähän liikaa :D

    Lisäks erityisesti käytän sitä itetehtyyn hapanimeläkastikkeeseen.

  • Reply R // omasohva 10.04.2014 at 9:46 pm

    Meillä käytetään Kikkoman soijakastiketta (vähempi suolaista) yleisesti ruuanlaitossa, lähinnä juuri wok-tyyppisissä ruuissa sekä kastikkeissa ja marinadeissa. Ja tietysti sushin kyytipoikana.

  • Reply Tulkku 10.04.2014 at 9:51 pm

    Meillä on ollut käytössä vain Kikkomanin soijakastike toistaiseksi, jota itämaisisssa ruuissa ollaan käytetty.

  • Reply anni 10.04.2014 at 10:07 pm

    Käytän soijakastiketta nimenomaan wokkeihin, keittopohjiin ja muihin Kiinalaisiin ja Japanilaisiin ruokakokeiluihini.

  • Reply Pippa 10.04.2014 at 10:23 pm

    Meillä käytetään soijakastiketta ihan mihin vaan suolaiseen kokkaamiseen! Suola jää kakkoseksi niin paistamisessa, maustamisessa, lisukekastikkeena, marinadina.. Jauheliha ei ole mitään ilman Kikkomania!

  • Reply Marjut 10.04.2014 at 10:34 pm

    Käytän soijakastiketta marinadin osana.

  • Reply Tiinaf 10.04.2014 at 10:53 pm

    Meillä soijaa lurautetaan juuri wokkeihin!

  • Reply Kummelikopplan 11.04.2014 at 3:44 am

    Pääosin Kikkomanin vihreätä soijaa menee sushin kaverina. Myös suolaamaan sienikastiketta.

  • Reply Tine 11.04.2014 at 6:24 am

    Paras mihin sopii omasta mielestäni on kanawokiin, mutta käytän myö riiseihin ja paljon suolan tilalla.

  • Reply Audrey 11.04.2014 at 10:48 am

    Käytän Kikkomanin soijakastiketta mm. wokkeihin ja maustan sillä myös aamiaismunakkaan.

  • Reply pöllö 11.04.2014 at 11:43 am

    Wokatessa ja ylipäätänsäkin kiinalaisiin ja japanilaisiin ruokiin!

  • Reply TiaB 11.04.2014 at 1:43 pm

    Siis minka takia sokeria tarvitaan tahan ruokaan? ja hirvean paljon mun mielesta.

    • Reply Maire 11.04.2014 at 1:47 pm

      Maun vuoksi, kannattaa kokeilla!

  • Reply P 11.04.2014 at 4:49 pm

    Meillä käytetään Kikkomanin perussoijaa aina kahteen asiaan: sushin kanssa sekä huijatessa ruskeaan kastikkeeseen väriä (sekä tietysti makua).

  • Reply Maria.S 11.04.2014 at 7:18 pm

    En ole tuotteita koskaan käyttänyt, mutta ehkä niillä saisin ruokaan joskus makua kun meidän makuraati sanoo et ”äiti ei sun ruuat maistu ikinä miltään” :D

  • Reply jenna h 11.04.2014 at 9:32 pm

    En ole koskaan käyttänyt kyseisen merkin tuotteita, mutta tästä olisi hyvä aloittaa:). Wokki kuulostaa mainiolle, vesi herahti kielelle! Sitä kokeilisin ensimmäisenä.

  • Reply Henna73 11.04.2014 at 10:23 pm

    Käytän soijakastiketta yleismausteena melkein ruokaan kuin ruokaan :) sekä dippailen siihen

  • Reply Helena 12.04.2014 at 8:55 pm

    Käytän Kikkomania juurikin wokkeihin, joita syön aika usein. Vaihtelevasti kasviksia, joko tuoreita tai pakasteita, ja usein sekaan myös joko tofua, kanaa tai katkarapuja.

  • Reply Jenni 13.04.2014 at 11:27 am

    Oi, Kikkoman!

    Soijakastiketta käytämme wokkien ja nuudeleiden maustamiseen. Myös tofun kanssa toimii loistavasti. Ajoittain kastiketta tulee laitettua miltei mihin vain!

  • Reply Liinu 13.04.2014 at 2:34 pm

    Käytän Kikkomania virheän parsan marinointiin ennen grillausta ja valeluun grillauksen aikana. Myös erittäin hyvä mauste pieninä määrinä sienikastikkeessa. Ja tietysti wokeissa ynnä muissa itämaisissa ruuissa.

  • Reply s 13.04.2014 at 2:42 pm

    Hei, tuleeko wokkiin tuoretta inkivääriäkin? Meillä soijakastiketta käytetään yleensä kanaruokiin, mutta kastike sopii varmasti muihinkin ruokiin.

  • Reply pex 13.04.2014 at 11:54 pm

    wokkeihin enimmäkseen.

  • Reply HannaKoo 14.04.2014 at 7:38 am

    Kikkomanilta käytän soijakastiketta yleensä vain kanaruokiin.

  • Reply maisa 14.04.2014 at 3:25 pm

    kanaruokiin tykkään laittaa.

  • Reply Nero 14.04.2014 at 10:12 pm

    Wokkeihin, kana ja liha-ruokiin.

  • Reply Paula 15.04.2014 at 6:50 am

    Nuudeleiden ja wokkeihin :).

  • Reply judith 15.04.2014 at 10:32 am

    kanan kanssa ja riiseissä!!!

  • Reply arja A 15.04.2014 at 10:33 am

    meillä käytetään kanakeitossa ja pataruuissa!!!!

  • Reply mark 15.04.2014 at 4:53 pm

    Possun kanssa maistuu NAM!

  • Reply Anne 15.04.2014 at 9:26 pm

    Joissain kanaruuissa,wokeissa esim

  • Reply Sofia 15.04.2014 at 9:29 pm

    Moneenhan käy:kana,liha,riisi..

  • Reply minna 16.04.2014 at 7:33 am

    ihan melkein vaan tykkään laittaa :).

  • Reply mervi 16.04.2014 at 9:23 pm

    Kastikkeisiin mausteena ja sushin kanssa.

  • Reply Marko 16.04.2014 at 11:12 pm

    Pataruuissa ja kanan kanssa toimii aina!

  • Reply Mervi 17.04.2014 at 7:40 am

    Parhaiten kanaruokien kanssa.

  • Reply Huiskis 17.04.2014 at 4:33 pm

    Erityisesti kanan ja kaikenlaisten wokkien kanssa toimii aina!

  • Reply Susanna 18.04.2014 at 12:05 am

    Itse hulautan soijaa riisin päälle jos vieressä on jotain kiinalaistyyppistä ruokaa. Eniten kuitenkin taitaa soijaa kulua sushia syödessä! <3 Muutaman kerran on myös tapahtunut outo mielihalu ja olen lurauttanut Kikkomania kylmän nakin tai makkaran päälle! :D

  • Reply Anna-R 18.04.2014 at 9:30 am

    Käytän Kikkoman-soijakastiketta vähän kaikenlaisiin ruokiin. Wokeissa tietysti ehdotonta, mutta maustaa ja antaa lisäväriä myös kastikkeisiin ja keittoihin, jopa jauhelihakeittoon.

  • Reply sinisofai 18.04.2014 at 10:23 am

    Wokeissa käytän Kikkomanin soijakastiketta. Sain juuri itselleni vihdoin wokkipannun, niin helpompi tehdä wokkeja. Yleensä tulee nimittäin niin iso erä, että vaikeaa olisi edes normipannulla yrittää sekoittaa kasviksia..

  • Reply Marika 18.04.2014 at 9:31 pm

    Wokkeihin tulee laitettua :)

  • Reply Inttu 19.04.2014 at 12:21 am

    Meillä käytetään Kikkomanin tuotteita marinadeihin, wokkeihin (soija, teryaki), keittoon, lihapulliin ja -pihveihin ja sen sellaiseen. Soijan maku on ihana, mutta pienen poikasen myötä joutuu välillä hieman rajaamaan soijahulluuttaan. :)

  • Reply Laurav 19.04.2014 at 11:47 am

    Käytän soijakastiketta melkein kaikessa ruuanlaitossa, sillä se on lempi”mausteeni”

  • Reply Xeve 21.04.2014 at 1:55 pm

    Wokeissa ja kanaruuissa.

  • Reply nelly 21.04.2014 at 8:23 pm

    Aiettä, ensimmäisen kerran noihin tuotteisiin törmäsin nyt, mutta hyvältä vaikuttaa! Ja kauniita pakkauksia. Luultavasti ainakin kanaruokiin tulis käytettyä! Täytynyt pitkän aikaa perehtyä tohon soijaan paremminkin ja siihen mihin kaikkeen sitä voi laittaa

  • Reply Mirka 22.04.2014 at 1:06 pm

    Meilläkin erityisesti wokkeihin, mutta myös muuhun ruuanlaittoon.

  • Reply Paula 22.04.2014 at 5:01 pm

    Wokkiruokiin pääasiassa. Jos ruokaa tehdessä tuntuu, että makua ei oikein saa esille niin siinä vaiheessa Kikkoman soija yleensä pelastaa:)

  • Reply tt8 26.04.2014 at 4:30 am

    Wokeissa aivan ehdottomia, mutta välillä tulee kokeiltua muihinkin ruokiin.

  • Reply NinaK 26.04.2014 at 2:51 pm

    Käytän riisin sekaan =).

  • Reply KaisaM 27.04.2014 at 11:02 am

    Aasialaisissa ruuissa, mutta myös lihapullissa ja joskus kalaruuissa mausteena.

  • Reply Kipsu 27.04.2014 at 11:07 am

    Arkimausteena, riisin, lihan kalan, kanan …. Kanssa

  • Reply MieVaan 27.04.2014 at 6:24 pm

    Lihan kanssa namia,

  • Reply Masha 29.04.2014 at 8:54 am

    Käytän aika paljon Kikkomanin soijakastiketta, sekä teriyaki hunaja-valkosipuliwokkikastiketta seitanin ja tofun marinointiin.

  • Reply Pihlaja 30.04.2014 at 10:57 pm

    Kikkomanilta käytän soijakastiketta ja sitä tuleekin käytettyä monipuolisesti ruoanlaitossa lähes päivittäin suolan sijasta.

  • Reply ninna 01.05.2014 at 1:07 pm

    Kikkomanin tavallista soijakastiketta tulee käytettyä melkein kaikessa, suolan sijasta, marinadeissa ym.
    Olen kasvissyöjä joten Kikkoman Tamaria käytän seitanin valmistuksessa, kikkoman teriyakia grillatessa, teriyaki makeaa wokatessa, välillä myös sitä ihan wok saucea, ennen taisi kulkea nimellä sukiyaki?

    Loisto blogi sulla, sattumalta satuin kohdalle :)

  • Reply Anu 01.05.2014 at 2:52 pm

    Lähinnä aasialaiseen ruokaan ja kesällä kulutus kiihtyy koska Kikkoman tuotteet ovat osa oikeastaan jokaista marinadia joka grillattaville tehdään. Ja soijapullohan on loistosuunnittelua, saisivat muut ottaa mallia, arjen kulutustavaroiden suunnitteluun kannattaa panostaa!

  • Reply Jallajalla 01.05.2014 at 5:17 pm

    Wokkeihin, riisin ja nuudeleiden joukkoon, keittoihin…

  • Reply empsis 01.05.2014 at 10:06 pm

    kanaruokiin

  • Reply Marja 02.05.2014 at 10:53 pm

    Porsaan kyljysten maustamiseen, yleensä.

  • Reply Arhippa 04.05.2014 at 2:47 am

    Soijakastiketta käytän kastikkeisiin, riisin maustamiseen ja esim. marinadeihin

  • Reply Marika 04.05.2014 at 3:31 pm

    Sushiin, marinadeihin ja ihan vaan pöytämausteena erilaisiin riisiruokiin! :) -Marika

  • Leave a Reply