Värisuunnittelua keittiöön / Color design for the kitchen

14.04.2014

harmaamusta

kitchen_turk_grey

pinkkimustaOlemme mietimme tässä talven aikana kaikessa rauhassa värisuunnitelmaa; millaisen tunnelman keittiöön haluamme, mikä sopisi vanhaan puutaloon ja meidän omaan tyyliimme. Yleensä kun uudistamme isompaa kokonaisuutta, meillä on tapana luonnostella paljon käsin ja piirtää tietokoneella seinistä projektiokuvia mittakaavassa. Mittakaavapiirros auttaa hahmottamaan tässä tapauksessa hyllykorkeuksia, hyllyjen määrää ja pistorasioiden sijaintia. Jos käytössä ei ole tietokoneohjelmaa, piiroksen voi ihan hyvin tehdä käsinkin. Tietokoneella vaan pystyy nopeasti kokeilemaan eri värivaihtoehtoja.

Moni teistä veikkasikin edellisessä keittiöpostauksessa että väriä ja avohyllyä on tulossa ja kyllä, näin on! Tällä hetkellä väreistä kiinnostaa eniten pastellit. Tuo alimman kuvan vaaleanpunaiseen ja koralliin menevä sävy tuntuu tällä hetkellä niin mukavalta että sillä varmasti mennään nyt keittiön seinän sävyn kanssa. Alakaappien vetimet eivät toimi ihan niin kuin pitäisi (kolhivat vierekkäisiä ovia) ja muutenkin ne kaipaavat visuaalista päivitystä. Koska vetimet vaihdetaan ilman että koko ovia täytyy uusia, niiden reiät täytyy kitata umpeen ja ovet maalata uudestaan. Sävy niihinkin on siis päätettävä. Koska tumma väri peittää parhaiten kitatut kolot, tässä mennään nyt mustalla. Ja olenkin nähnyt syötävän ihania keittiöitä joissa on yhdistetty karskia tammipintaa ja mustat alakaapit. Hauska nähdä miltä lopputulos näyttää. Miltä kuulostaa?

Avohyllyistä on tulossa hieman erilaiset mitä kuvassa, jotta saamme tilankäytön varmasti maksimoitua. Laitan pian kuvia kun saadaan kamat paikoilleen ja remonttipölyt imuroitua.

Here’s a few sketches we made when trying to decide the final color. The pastels fascinate alot, and this pinkish coral is now our number one choise.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sarp 14.04.2014 at 6:51 pm

  Alin vaihtoehto näyttää kyllä kivoimmalta.

 • Reply Johanna 14.04.2014 at 8:33 pm

  Ihanalta! Ja just sopivan rohkealta.

 • Reply Helka 14.04.2014 at 10:08 pm

  Alimmainen on eniten minun mieleen. Ja vois olla teidän taloonkin sopivin.
  Kakkosena tulee ihana minttu seinä. On aika freesi.
  Hyvää tulee Kettukarkkinen ja hänen family=)

 • Reply Anne-Maria 23.04.2014 at 12:16 pm

  Olipa hyvä, kun bongasin avohyllypostauksesi! Sain meillekin ideaa. Putkiremontti alkaa kesällä ja silloin pitäisi pientä keittiötä vähän uudistaa. Olen suunnitellut yläkaappien korvaamista avohyllyillä ja nuo suunnitelmasi sopisivat luultavasti meillekin.. Odotan innolla kuvia, kun ovat valmiina ja tavaraa täynnä :)

 • Reply Riikka 18.11.2014 at 3:48 pm

  Millä olet mahtanut piirtää nuo keittiökuvasi? Meillä on keittiöremppa juuri alkamassa, ja erinäisiä suunnitelmia pitäisi saada siistiin muotoon niin remppa- ja sähkömiehille kuin ihan omaankin käyttöön.

  Kiitos inspiksestä tulevan keittiön ulkoasun suhteen! Tämä nykyinenkin on ihana, mutta vielä enemmän olen kyllä tuijotellut edellistä, mustaseinäistä keittiötäsi.

  • Reply Maire / Kettukarkki 18.11.2014 at 3:56 pm

   Moi Riikka! Kuvat on piirretty Illustratorilla, mutta varmaan muitakin vähän kevyempiä ohjelmia löytyy.

   Tosi kiva kuulla, että keittiö on inspiroinut sua :). Se meidän vanhan kodin mustaseinäinen keittiö oli kyllä ihana munkin mielestä, ja välillä on sitä vähän ikävä. Se oli niin ihanan minimalistinen, selkeä ja toimiva. Tää uus on (tarkoituksella) rönsyilevämpi ja pehmeämpi. Mut jotenkin tällainen vanha puutalo kaipasi vähän sellaista elämää keittiöön.

   Ihanaa syksyä ja tsemppiä keittiöremppaan – tulee varmasti ihana!

   • Reply Riikka 18.11.2014 at 4:01 pm

    Kiitos kovasti! Ihanaa tässä tietysti tavoitellaan, joskin nyt purkutöiden jälkeisen hävityksenkauhistuksen keskellä vaatii kyllä vähän mielikuvitusta, että näkee itsensä siinä upouudessa keittiössä aamukaffella ;)

    • Reply Maire / Kettukarkki 18.11.2014 at 4:25 pm

     Kuule se aurinkoinen aamukahvihetki uudessa keittiössä koittaa nopeammin kuin kuvitteletkaan ;)
     Ja jos tekee niin kuin me – remontti monessa osassa – pääsee aina välivaiheistakin nauttimaan! Mut tuo purkutyövaihe on kyllä aika ”eksoottista”, tsemppiä!

  Leave a Reply