Tsirp tsirp & titityy! Linnunpönttö paikoillaan / Welcome birds!

23.04.2014

ripustamassa_lores lintupönttö_lores birdshome_loresTämän nelihenkisen perheen muutto kaupungin kattojen yltä ruohonjuuritasolle pikkunisäkkäiden ja pesimäpuuhissa olevien lintujen tasolle on ollut melkoinen luontodokkarielämys. Jos me aikuiset ollaan koko ajan sormi pystyssä ikkunassa osoittelemassa punarintoja ja kanarialintuja (osoittautui, kröhöm, sittemmin viherpeipoksi), niin on nuo lapsetkin ihan fiiliksissään. Linnut ylipäätään on 1-vuotiaasta tosi jänniä (kutsuu niitä nimellä piip-piip), mutta myös oravat ja pihalla juoksevat puput saavat aika leveän virneen harvahampaan naamalle.

Koska peitimme räystään alta muutamat kolot kotia rakentavien ja uniamme häiritsevien talitinttien nokkien edestä, päätimme omantunnontuskissa tarjota yhdelle lintuperheelle uuden kotikolon. Nyt tarkka syyni ikkunasta että kuka sen ehtii ensiksi valtaamaan. Birdlifen sivulta löytyy hyvät ohjeet linnunpöntön rakentamiselle, jos sellaisen haluaa tehdä itse. Me ostimme kotimaisen pöntön lähialueen puutarhamyymälästä, ei maksanut paljoa, 9.90 e. Nyt alkaa olla vikat tsäänssit linnunpönttöä asentaa, vielä kerkiää.

Pakko laittaa tähän lista keväällä pihalla nähdyistä linnuista (okeiokei, kuulen jo tänne asti teidän toosi innostunutta taputusta): Käpytikka, punatulkku, peippo, pääskynen, pulu, harakka, varis, lokki, varpunen, talitintti, mustarastas, rastas, punarinta, viherpeippo. …Selvä, siellä nukutaan jo.

Living surrounded by birds we decided to offer a home to one family. Waiting for to see somebody moving in!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply