Ilta-auringossa / The evening rays

24.04.2014

etupihallaminitulppaani isotuomipihlaja ilta-auringossaOkei, jokaisen postauksen otsikko kun ei voi olla ”Onnea on oma piha”, on kai sitten pakko keksiä jotain muuta. Tuntuu vaan että poksahdan onnesta näiden puutarhasta tupsahtavien juttujen keskellä. Mutta kauhean onnellistuttavia ovat nuo kaikki pikku kukkaset ja niihin liittyvä huolenpito. Puutarhassa on niin paljon kivaa tekemistä, että on vaikea päättää mistä aloittaa, varsinkin kun kaikki täytyy opetella oikeastaan ensimmäistä kertaa ja kaikki tuntuu yhtä kivalta. Nyt kun on viimeisetkin syksyn lehdet haravoitu kukkapenkkien ja pensaiden juurilta, ne varmaan tarvitsevat uutta multaa vähän päälle. Ajattelin tehdä sen niin, että sekoitan kottikärryssä vähän avokompostissa olevaa (biojätteestä tullutta) multaa ja pihasta purkamani kasvulaatikon multaa keskenään, sitten vaan lapiolla sirottelen päälle. Joo, sen teenkin seuraavaksi.

Hei millä te lannoitatte keväällä kukkapenkit ja pensaat (voiko kaiken lannoittaa samalla vai täytyykö eri lajikkeet huomioida)? Entä nurmikon? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.

Mutta kattokaa nyt tota miniminitulppaania!

Enjoying spring in the garden. So much to do and I love it all!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Liisa 24.04.2014 at 10:48 am

  Mä haen laiskana pari säkkiä multaa kukkakaupasta. Kukkapenkkeihin ja pensaiden juurelle heitän rakeita purkista, jonka kyljessä lukee Perennalannoite (taitaa olla Kekkilän tuote). Kanankakka toimii myös mutta tuoksahtelee, no, pa**alle. Nurmikolle kalkkia heti kun lumet sulaa ja maa on vielä märkää. Ei jaksa hifistellä kuten äitini joka säästää kaikki kananmunankuoret ja tekee niistä jotain ihmelannoitteita… Mutta kyllä on pihanhoito parasta terapiaa :) Onnea ja iloa uuden pihan parissa!!

 • Reply tiinakaisa 24.04.2014 at 12:28 pm

  Onnea on oma piha :)

  Mä just eilen kuvasin samanlaisia kuvia pihalta, oli niin kaunis ilta-aurinko ja suloisia ne kaikki pienet sievät jotka puskevat maan alta.

 • Reply Jenni 24.04.2014 at 3:53 pm

  Pensaita voi lannoittaa haravoimalla lehdet niiden juurille, ei sieltä pois ;) se on hyvin luonnollinen tapa lannoittaa. Lehdet myös toimivat katteena ennen hajoamistaan eli estävät liikaa veden haihtumista.

  Kompostimullan levitys on hyvä myös. Kompostimullan on seistävä vielä yksi vuosi biojätekompostista tyhjentämisen jälkeen. Muuten se voi olla liian vahvaa. Ja jos pensas tarvitsee kalkkia, sitä voi laittaa myös (tai jos on kotona takka tai puusauna, niin puuntuhka käy mainiosti). Happamassa maassa viihtyviä (esim alppiruusu) ei kalkita. Niiden juurille voi vaikka haravoida männyn neulasia.

 • Reply Anise 24.04.2014 at 4:22 pm

  Itse oon kesällä muuttamas maalle vanhaan rintamamiestaloon miehekkeen luo ja siellä on kans iso piha. Sormet jo oikeen syyhyää että pääsee mullaan pihaa kuntoon salaojituksen jäljiltä. Tontin nurkalla on vanha perunapeltokin ja sinne olis tarkotus vähä jotain laittaa kasvamaan. Ainakin mansikkaa ja herneitä :) Vähä kyllä jännittää kun ei mun hoidos tunnu nuo ruukkukasvitkaan selviävän :D

 • Reply Auli 24.04.2014 at 7:57 pm

  Mä oon lannoittanut kanankakalla ja luujauholla. Sipulikukkalannoitetta oon heitellyt tulppaaneille. Ihana tuo tulppaani! Mä olenkin ihan tulppaanifani :)

 • Reply Outi 24.04.2014 at 7:58 pm

  Uusi multa riittää! Se on ihan parasta, ja mulla on sama urakka pian edessä. Kalkkia voi heitellä ympäri pihaa, nurmikolle ja joka paikkaan (joku sanoikin tässä keskustelussa kananmunankuorista, niillä on varmasti sama tehtävä, mutta meillä on ihan ostokalkkia) mutta en tiedä onko se jo tänä keväänä myöhäistä. Kanankakka on hyvä mutta haisuisa, joten sitä voi käyttää esim kun istutat uusia juttuja pihaan, ropsauta kuoppaan vähän kanista ennen kuin pistät sinne kasvin.

 • Reply Virpi 26.04.2014 at 1:06 am

  Ihania kuvia. Ihania kukkia! Itse innostun aina joskus, mutta into kestää harvoin koko kesää. Siksi meidän puutarha ei niin kovin loistokas ole. Odottelen ihan pian aukeavia kevätkaihon kukkia…

 • Leave a Reply