Kahdestaan Tallinnassa / A perfect weekend in Tallinn

02.05.2014

ikkunasta_lores

Miksei Tallinnassa tule käytyä useammin. Aivan loistava paikka silloin, kun tavoitteena lomalta on istua ja herkutella kahviloissa, jutella rauhassa, syödä hyvin ja edullisesti, kierrellä paikallisissa pikku putiikeissa ja katsella vanhaa arkkitehtuuria mutkittelevilla kaduilla. Ensin ajattelimme jotain Sveitsin alppikylää pienen matkan päässä Zürichistä tai Tukholmaa, mutta sitten tuli järki käteen ja varasimme laivaliput Viroon. Viikonloppu oli aivan täydellinen (jos ei lasketa hotellin vastapäätä Buffalo-ravintolassa myöhään illalla hiukopalaksi syötyä pahaa hampurilaista).

Otettiin hotellihuone vanhasta hotellista keskeltä vanhaakaupunkia. Loistovalinta, hotelli Barons. Saatiin huone ylimmästä kerroksesta, josta oli tällaiset näkymät.

vintagekauppa_lores

Söpö vintagekauppa pari kerrosta katutasoa ylempänä. Bongasin kaupan pienestä katukyltistä, ja samassa rapussa oli toinenkin (jonne en ehtinyt, kun mulla oli just kohta treffit aurinkoisella puistonpenkillä). Kauppa löytyy Pikk-kadulta, Maiasmokk-kahvilaa viistosti vastapäätä. Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila, ja se oli just sellainen ihana vanhanaikainen, puupaneelinen, herkkuja notkuva ja todella halpa (3 kakkupalaa, 2 cappuccinoa yhteensä 11 euroa).

Seep_Soap_lores kukkopurkit_loresRoikkuvat keramiikkajutut_loresPaikallista keramiikkaa tässä pienessä sisustuskaupassa ainakin oli, ja paljon sellaista mihin en ole ainakaan Helsingissä törmännyt. Pieni kauppa vähän vanhankaupungin keskipisteen ulkopuolella (hukkasin käyntikortin, mutta löytyy kadulta Pikk, numero vastapäätä kadulla on about 45.), paljon kivoja uniikkeja juttuja keittiöön. Tänne tulen ehdottomasti uudestaan ja tsekkaan astiavalikoiman paremmalla ajalla. Ihastelin puusta roikkuvia posliinilintuja, mutta kas kas, ostinkin sitten possun! No laitetaan se sitten ikkunaan roikkumaan…
Kloostri_Ait_lores

kloostri_ait_kahvila_loresTämä tunnelmallinen ja valtava teatterikahvila oli mahtava löytö. Jos tulisin lasten kanssa Tallinnaan, toisin ne tänne lounaalle. Me syötiin päivällä ekaan nälkään täällä kurpitsakeitot ja puoliksi sellainen isohko juustopuusti. Maksoi yhteensä 8 euroa. Kahvila Kloostri Ait, Vene 14.

cru_1_lores

Kiitos vinkistä pikkusisko! Tunnelmallinen ravintola Cru oli täydellisen rauhallinen ja tasokas kahdenkeskiseen herkutteluun ja hyvästä ruuasta ja viinistä nauttimiseen. Bonuksena Rocky-leffan Ivan Dragon oloinen vahtimestari, josta ei usean naapuripöydän rouvain silmät irronneet vaikka eteen tuotiin gourmeet. Me tilattiin ruokaa kaksin käsin (alkuruuat, pääruuat, mulle jälkkäri, lasilliset sampanjaa ja pullo valkkaria), ja lasku oli vain 105 euroa. Restoran Cru, Viru 8.

suurlähetystö_lores puisto_loresIltakävelyllä sokkeloissa bongattiin muun muassa Suomen suurlähetystö. Aika kiva erkkeritötterö teillä siellä hei! Onneks otettiin lenkkarit, oli ihan mahtavaa tehdä lenkkiä ees taas. Parasta.

Some snapshots from our holiday in Tallinn. Perfect place to go when you want to eat cheap without compromising the quality and just walk in the old town enjoying the architecture.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Paula 02.05.2014 at 5:24 pm

    Tallinna ja Tukholma ovat kyllä molemmat ihania ja lähellä – mutta silti niin kaukana, ainakin täältä Jyväskylästä. Harmillisesti.

  • Reply Ritva Puintila 05.05.2014 at 5:52 pm

    Juu kyllä Tallinna on tosi mukava pikkulomakohde, en osaa katsella sitä noin ammattilaisin katsein mut kaunista katseltavaa siellä minäkin mummeli löydän. Ruoka ja juoma on halpaa.

  • Reply Thea 05.05.2014 at 7:35 pm

    Aivan samaa mieltä Tallinnasta matkakohteena! Juuri vietin siellä muutaman päivän talviloman huhtikuun puolella ja nyt vappuna käytiinmiehen kanssa juhlistamassa siellä 10-vuotista yhdessäoloa. Hyvää ruokaa, ihania spa-hoitoja ja kivoja kauppoja on tarjolla joka kerta!

  • Leave a Reply