Yllätyksiä puutarhassa / Weather surprises

03.05.2014

rakeet_tulppaanit_lores narsissit_rakeita_loreskivipolku_rakeita_lores minitulppaani_loresEka oli tosi aurinkoista ja ihanaa, sitten tuli musta pilvi josta satoi valkoisia palloja. Piha oli hetken tosi eri tavalla kauniin näköinen. Onneksi muuten kuvasin tämän juuri kukkaan puhjenneen minitulppaanin, sillä tänään yksi pikkutyyppi nyppäisi siitä terälehdet irti. Selvisi muuten edellisen ihmettelyni jälkeen (postaus Ilta-auringossa) tämän tulppaanin salaisuus. Se on kasvitieteellinen tulppaani, eli lajike jota ei ole jalostettu. Olisi hauska jos joku osaisi kertoa vielä lajikkeen tarkan nimen, näyttääkö yhtään tutulta?

Puutarhassa on paljon kivaa kuvattavaa. Vaikka kesäkausi ei vielä ole kunnolla alkanutkaan, olen asetellut jo säänkestäviä kalusteita aurinkopaikoille odottelemaan niitä hetkiä kun kunnolla tarkenee nautiskella auringosta, kärpäsistä ja kahvikupposesta koivujen katveessa. Yläkuvassa näkyy viime syksynä Ikean alesta ostettu nojatuoli (kiitos vaan Heidi loistovinkistä!), joille löytyi justiinsa sopiva paikka kukkapenkereen edestä. Kuis muilla, kalusteet jo täydessä käytössä ja paikoillaan, vai varastossa (tai kaupassa) odottelemassa inspistä?

Quite big hales yesterday. Here are a few snapshots from the garden, too.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply laurar 03.05.2014 at 10:56 pm

  ei liity kyllä pihahommiin mitenkään, mutta kiitos kivasta wokkiohjeesta. yleensä varsin krantun raadin 1v. pisteli lautasen melkein tyhjäksi ihan itse, 3v. santsas ja 31v.kin kehui, vaikkei yleensä edes tykkää parsakaalista. tällaisia ohjeita lisää kiitos :D ja kiitos muutenkin kivasta blogista!

  • Reply Maire 05.05.2014 at 8:41 am

   YES!! Ai miten kiva oli kuulla että resepti toimi teilläkin, ja noin menestyksekkäästi! Meillä kanssa parsakaalista kysyttiin että miten ihmeessä tää maistuu näin hyvälle.

   Tää wokkiresepti toimi myös siitä syystä, että ainekset olivat selkeitä ja helposti lastenkin napsittavissa. Ehkä näissä kiinalaisissa ruuissa lasten mieleen on myös ruuassa oleva hieno paahdetun sokerin maku.

   Kiitos tositosipaljon kehuista ja ihanaa kevättä!

 • Reply Sarp 04.05.2014 at 9:28 am

  Meillä keskitytään nyt ensin pihan kevätsiivoukseen.
  Sitten olisi kesähuoneen nikkarointia ja sitten vasta tulisi se kiva sisustamisvaihe.
  Tuohon viimeiseen vaiheeseen tekisi mieli siirtyä suoraan.

  Tuo Roxö nojatuoli on niin kiva. Minulle oli hirmuinen pettymys, kun odotin missä värissä se tulee tänä keväänä Ikean mallistoon, niin se olikin poistunut koko mallistosta :(.

  • Reply Maire 05.05.2014 at 8:44 am

   Moi! Kesähuone kuulostaa ihanalta, tuun kurkkiin sun blogista lisää jos vaan laitat sinne projektista juttua! Toisaalta myös pihan kevätsiivous on mukavaa, siinäkin näkee nopeasti käden jäljen ja tulee siistiä. Meilläkin oli ihan hulluna haravoitavaa (ehkä 12 jätesäkillistä!) lehtiä vielä syksynkin haravointien jälkeen. Plus muut hommat.

   Roxö – oli ihan vähällä että jäi meilläkin ostamatta! Oon niin kiitollinen että se tuli kuitenkin tehtyä syksyllä. Nuo tuolit on himoittaneet jo pitkään. Niitä olisi ollut alessa myös pinkkinä. No, mies kävi ostamassa ja valitsi valkoiset (tykkään kyllä kovasti). Pidetään peukut pystyssä että Roxöjä tulis lisää. Musta tuntuu että niitä pikkutuolejakin täytyy ehkä käydä äkkiä ostamassa etteivät vaan nekin lopu kokonaan.

   • Reply Sarp 11.05.2014 at 10:50 am

    Kesähuoneesta tullee blogiin juttua, mutta silloin kalenterissa on jo heinäkuu/elokuu vaihde.

    Siis ei voi olla totta, niitäkö pinkkejä Roxö tuoleja oli viime syksynä Ikeassa…
    Semmoinen olisi ollut tosi pöhee. Sitä ei ollut virallisesti valikoimissa kuin yhtenä vuonna.
    Tuo valkoinen on tosin klassikko.

 • Reply hietzu 05.05.2014 at 10:51 am

  Olisikohan tämä joku terttutulppaani: https://www.viherpeukalot.fi/?s=11&tuote=70123
  tai joku näistä: http://www.exoticgarden.fi/webshop.php?showshopcat=24&menu_showcat=&page=20
  Samanlaisia tähdenmuotoisia terälehtiä havaittavissa.

  • Reply Maire 05.05.2014 at 4:15 pm

   Kiitti hei hyvistä tulppaanisivuista! Eipä ollut noista mikään. Tää pihan lajike on paljon matalampi (n. 10 cm korkea) kuin nuo terttutulppaanit. Yksi punainen toinen lajike tuossa pihassa on varmaan tuollainen terttutulppaani (ekassa linkissä) kyllä.

 • Reply Sussu 05.05.2014 at 1:40 pm

  Samanlaisia tulppaaneja huomasin kotimatkalla sielä täälä ja voi kuinka somia nämä pienet kukkaset ovatkaan!

  • Reply Maire 05.05.2014 at 4:16 pm

   Missä bongailit, jos saa utsia? :) Minä en ole nähnyt tällaisia missään aiemmin. Tai sitten mun puutarhasilmäni eivät ole olleet viritettyinä aiemmin.

  Leave a Reply