Punasaviruukkuja ja suunnitelmia / Pot plans

05.05.2014

isot_punasaviruukut_lores pikkuruukut_lores

Kun on visio ja innostusta, ei paljoa päde se päätös ”ekana kesänä en tee mitään, katson vaan mitä puutarhasta tupsahtaa.” Löydän itseni tuon tuosta surffailemasta puutarhasivuilla ja keräämässä siemenpusseja koriin puutarhakaupassa. Olisi mahtavaa toteuttaa idea jos toinenkin, mutta ehkä kuitenkin kannattaa ottaa iisisti ja keskittyä johonkin ettei tule paniikkia siitä ettei aika riitä kaikkeen. Kun ei se kuitenkaan riitä.

Täältä talosta löytyi vanhoja punasaviruukkuja ennestään ja vähän niitä löytyi omistakin varastoista, joten ajattelin jatkaa sitä teemaa pihaan. Vanhaan taloon sopii ihanasti just sellaiset vähän patinoituneet perusruukut. Ruukkupuutarha on tulossa etupihalle, ja osaan ajattelin laittaa yrttejä, osaan kesäkukkia. Aloitinkin jo homman siirtämällä takapihalta muutaman mansikantaimen isoihin ruukkuihin. Onneksi bongasin tästä suht läheltä aika laadukkaan oloisesta puutarhakaupasta erikokoisia punasaviruukkuja kohtuuhintaan. Viimeksi olin liikenteessä jalkaisin, joten en voinut ottaa mitään mukaan. Uusi reissu siis tiedossa ja ruukut peräkonttiin.

tulilatva_lores kukkatalo_loressiemenpusseja_1_loresKesäkukkiakaan ei pitänyt ostaa yhtään, mutta taas löysin itseni siemenpussien luota. Nyt tosin mukaan ei tarttunut mitään, mutta tein vähän valintaa jo etukäteen. Mikä voisi näyttää kivalta ja mikä tuntuisi omalta jne. Esim. nuo hortensiat (joiden nimen just googletin onnistuneesti hakusanalla ”kukka”) saattaisivat olla aika kivat. Näin viime kesänä Käpylässä jossain pihassa aivan täydellisiä puskia korkeita tumman luumunvärisiä kukkia, täytyy etsiä se uudestaan ja kysäistä mitä ne on. Tuolloin en tietenkään tajunnut, kun eipä ollut vielä tietoa että olemme omakotitaloon edes muuttamassa.

Planning to make a pot garden on the front garden. I have some old pots that came with the house, and just found a good place nearby where to get them some more.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pieni Lintu 05.05.2014 at 11:32 am

  Vau mikä ruukkumeri. :D

  • Reply Maire 05.05.2014 at 10:21 pm

   Eikö – aika houkuttelevat läjät!

 • Reply Liinu 05.05.2014 at 11:43 am

  Joo, sama! :D Piti ihan rauhassa katsoa, että mitä uudesta pihasta nousee, vaan eihän sitä ihan malta kuitenkaan. Ja punasaviruukkuihin päädyin minäkin. :)

  • Reply Maire 05.05.2014 at 10:22 pm

   Puutarhasamis! Ehkä se niiden kasvien putkahtelu on niin hidasta, että siinä sitä odotellessa on kiva jotain uuttakin keksiä :)

  Leave a Reply