Keittiössä vaaleanpunaista / Pink kitchen

09.05.2014

vaaleanpunainen_keittiö sarjaton_muki pinkkikeittiö_lores littlephant_mukipink_kitchen

Tässä ollaan jo tovinen maisteltu pastellin sävyistä keittiötä, ja astiatkin hiljalleen uiskentelevat oikeisiin paikkoihinsa. Koska päätimme, että kesäkautena siirrytään kyllä ulkoremontteihin eikä nysvätä sisällä, keittiön alaosan uudistus taitaa jäädä nyt syksymmälle. Mutta mikäs kiire tässä, nythän meillä on jo vaaleanpunainen keittiö. Olen hurjan tyytyväinen avohyllyihin, jotka todettiin meille toimiviksi jo vanhassa kodissa (Musta bistrokeittiö). Astiat on superhelppo ottaa esiin ja laittaa astianpesukoneesta paikoilleen, myös vieraat löytävät nopeasti keittiöstä mitä etsivät. Nyt myös koko seinän pinta-ala tuli hyödynnettyä nurkkaan asti. Vanhaa keittiötä voi kurkata vertailun vuoksi postauksesta Keittiö ennen remonttia. Kuis muilla, millaisia kokemuksia avohyllyistä löytyy?

Korallin vaaleanpunaisen sävystä tuli juuri sellainen kuin ajateltiinkin, tosin me käytettiinkin sen oikean sävyn etsimiseen tovi jos toinenkin. Piti löytää sellainen, joka ei ole liikaa mummonsukkahousu eikä liikaa possunpinkki.

Avohyllyistä (Itsetehdyt avohyllyt keittiöön) tuli mieleen vielä sellainen, että niissä kannattaa säilyttää niissä vain astioita jotka ovat aktiivisessa käytössä, muuten niihin kertyy suotta pölyä. Ehkä en edes suosittelisi avohyllyjä jos kotona ei ole innokkaita ruuanlaittajia. Kuis muilla, millaisia kokemuksia avohyllyistä löytyy?

Ai niin, tähän asti remppaan mennyt kustannuksia 300 e. Ei paha. (Edit. Aavee korjasi summan 450 euroon). Koimme myös remontin kanssa ahaa!-elämyksen. Minä olin superhelpottunut että roolini oli hoitaa jotain retkiruokaa pöytään ja pitää tenavat poissa pöllyävältä raksa-alueelta. Kun taas Aavee huokaili helpotuksesta että sai keskittyä rauhassa keittiöön. Eli kaikki osapuolet olivat aivan tyytyväisiä osaansa eikä tarttenu valittaa yhtään, eikä kummankaan tuntea huonoa omaatuntoa siitä että toinen kuormittui jotenkin enemmän. Ehkä siks meillä sujuu nää kodin mullistukset suht riitelemättä.

Keittiössä on tähän mennessä tehty:

– Poistettu yläkaapit (matkasivat uuteen osoitteeseen tuttavan mökille)
– Välitilan mosaiikkilaatat raksittu irti ja seinä tasoitettu
– Keittiö maalattu vaaleanpunaiseksi
– Avohyllyt asennettu
– Pistorasiat maalattu

Tekemättä:

– Tammisten työtasojen hiominen ja vahaus astetta vaaleammaksi
– Alakaappien ovien sekä saarekkeen maalaaminen mustaksi

So this is how far we’ve come with the kitchen. The walls are pink, as well the diy-shelves, and we’re very happy with the result. What’s still waiting for some touch are the oak countertop sanding and waxing, and the cabinets will be painted black.

alakerta_keittiö_painted

You Might Also Like