Armas hiekkalaatikko / Sandbox is ready

16.05.2014

hiekkalaatikko hiekkalaatikkohiekkahiekkisTalon ympärillä olevan sokkelin hiekoituksen muuttuminen pikkutyyppien lapioimana kakuiksi, läjiksi ja tunneleiksi antoi pientä vihjettä siitä, että hiekkalaatikko voisi olla paikallaan. Pienempi tipu on juuri oppinut pitämään lapionvarresta kiinni ja isompikin leikkii ihan täysillä hiekkajutuilla.

Valmis laatikko näyttää hienolta, helpolta ja tuosta noin vaan hiekatkin sinne tupsahtivat. Valaistakoon tässä sen verran taustoja, että prosessi hiekkalaatikon muuttumisesta loistoajatuksesta konkretian tasolle kuitenkin kesti puolisentoista kuukautta. Kysymyksiä oli neljä: 1. Mihin sitä hiekkalaatikkoa tarvitaan (tämä oli etenkin minulle osoitettu kysymys ensimmäiset 3 viikkoa)? 2. Mihin hiekkalaatikko sijoitetaan? 3. Ostetaanko valmis laatikko vai rakennetaanko itse? 4. Mistä hiekan voi tilata?

Kun ensimmäiseen ja toiseen kysymykseen oli saatu puristettua vastaukset, löysin yhdistelmäratkaisun kohtiin 3. ja 4 ajatellen että säästän kotipuusepän hermoja ja aikaa. Siistipiha.fi myy settiä, johon kuuluu iso hyvälaatuisen oloinen hiekkalaatikko ja hiekat kotiinkuljetuksena. Olin jo iloisesti tilausnappia painamassa, kun kotipuuseppä nosti käden pystyyn ja ilmoittautui sittenkin hiekkalaatikon rakentajaksi. Oli laskeskellut että itse tekemällä säästää loppuhinnasta 100 e.

180 x 180 cm boksi on valmistettu siperian lehtikuusesta, ja tuntuu oikein tukevalta. Tilasin hiekan (mistä halvimmalla kotiinkuljetuksen sain), joka näppärästi kipattiin nosturiautosta suoraan laatikkoon. Laatikon hinnaksi tuli 100 e ja hiekan myös 100 e.

Aurinkoista viikonloppua tyypit!

Girls have their sandbox now. Self-made box is very sturdy and big enough. High five to the homecarpenter!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nelliina 16.05.2014 at 1:57 pm

    Tässähän tuli näppärästi vastaus omaan pohdintaani mitä maksaa uudet hiekat hiekkalaatikkoon :) meillä sattuu olemaan pihassa valmiina hiekkalaatikko, mutta veikkaan että kaikenkarvaiset kissakaverit täällä lähiympäristössä ovat pitäneet huolen siitä että hiekka ei ole välttämättä kovin puhdasta. Eli sitten kun tämä meidän tuleva taapero joskus hiekkistä kaipaa, hiekat on ehdottomasti vaihdettava.

  • Leave a Reply