Ensimmäiset puutarhajuhlat / Our first garden party

28.05.2014

sämpylät_loresPiti päästä maistamaan kesää kunnolla, joten päätimme pitää perheillemme tuparit puutarhakemujen merkeissä. En ottanut säästä suurempaa stressiä, koska pääasia oli kuitenkin saada kaukana asuvat sukulaiset paikalle ja hyvä kesäsää olisi vain mukava bonus. Aurinkoa kuitenkin riitti, ja päivä oli täydellinen.

tarjottimella_loresservetti_lores rillaamassa_lores hampurilaisia_lorsRuokatarjoilut pidettiin rentoina ja kesäisinä. Hampurilaismenuun tilpehöörit, kuten sämpylät, valmistettiin kaikki itse jo aiemmin ja loput grillattiin suoraan lautaselle. Hamppareiden väliin tuli marinoituja kanafileitä & teriyakilohta, pestomajoneesiä, marinoitua punasipulia, tomaattia ja salaattia (sorry vieraat, cheddar unohtui laittaa pöytään, mutta aijai että oli vielä paremmat hampparit seuraavana päivänä). Hampurilaisten kylkeen lautaselle laitettiin Vihreän talon Annikan puutarhajuhlissa maistamaani vaaleanpunaista salaattia: raastettua retiisiä, halkaistuja punaisia viinirypäleitä, turkkilaista jukurttia, valkosipulia, vähän hunajaa ja suolaa. Oikein raikas lisuke, vähän erilainen vastine pertsa coleslawille.

garden_party_loresEn käsitä miten ihmeessä meille on kertynyt tällainen määrä puutarhakalusteita. Mitään ei ole tarvinut hankkia lisää, vaikka edellisen kotimme parveke rajoittui pariin neliömetriin. No, hamsteri mikä hamsteri. Pihavajasta löytyi edellisiltä omistajilta jäänyt mainio kasaan menevä puinen apupöytä, josta saimme suuren ruokapöydän. Tykkään asetella pihalle erilaisia oleskeluryhmiä, joista voi sitten valita oman paikkansa fiiliksen mukaan. Joku haluaa kuitenkin istua varjommassa ja joku enemmän auringonpaisteessa.

essence_loresViini virtas ja laulu raikas. Tai oikeestaan pelkästään se ensimmäinen. Mutta ai että, kyllä maistui kylmä valkkari hyvältä hampurilaisten kanssa.cakes_lores byxat_lores britakakku_loresPääsin testaamaan talvella Marimekosta ostamiani lököhousuja, ja veikkaanpa että näistä tulee tän kesän suosikit. Sen verran mukavat päällä. Kakkuosastolle tein karpalo-toffeekakkua ja britakakkua, joista jälkimmäinen on sellainen namupala, että!

Aika kiva muistella just tänään näitä juhlia, kun ulkona on parhaillaan jääkausi.

Our first garden party was a house warming party for our families. The weather was perfect, as you can see, and the food we kept simple. What didn’t come out warm from the grill, was made before.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kaisa 29.05.2014 at 1:31 pm

  Aijettä, miten ihanan näköstä! :)) Kyllä piha on i-h-a-n-a näin kesäsin.

  • Reply Maire 30.05.2014 at 1:42 pm

   Kiitos :)
   Ai laav piha myös!

 • Reply Anna/kotiani.blogspot 29.05.2014 at 2:43 pm

  Ihanaa!! Tuossa ehkä yksi suurimmista omakotitalonkaipuun aiheuttajista, puutarhajuhlat!! <3

  • Reply Maire 30.05.2014 at 1:43 pm

   Sanos muuta! Ennen joutui aina kyttäilemään muiden pihallisten puutarhajuhlia, nyt voi pistää sellaiset pystyyn ihan millon huvittaa :)

 • Reply Sanna 30.05.2014 at 12:32 am

  Ihanan näköiset puutarhajuhlat ollut teillä! Ja ihanan kesäiset kuvat!

  Mukavaa viikonloppua! :)

  • Reply Maire 30.05.2014 at 1:45 pm

   Kiitos Sanna!
   Ihanaa viikonloppua sinnekin :)

  Leave a Reply