Varastosta leikkimökki / Storage into a playhouse

01.06.2014

tyhjennys3varastoatyhja_mokkileikkimökkiluonnos_piirros_loresunikko_boboo_playhouseOmakotitaloasukeiksi päädyttyämme halusin ehdottomasti hommata tytöille leikkimökin, ja keksin jossain vaiheessa että sellainenhan oikeastaan löytyy jo pihasta. Takapihallamme on varastorakennus, jossa on kolme identtisen kokoista tilaa, ja jonne yhteen mahtuu vallan mainiosti pikkutyypeille oma leikkipaikka. Yksi koppi on noin 4 neliömetrin kokoinen.

Projekti leikkimökki alkoi parin päivän varastotetriksellä. Aaveelle iski inspis juuri sinä täydellisenä helleviikonloppuna, kun meitä muita lähinnä lojututti nurmikolla viltillä mehumukit kädessä. No minkäs teet, savolainen moottorijuhta ei pysähdy kun se kerran käyntiin laitetaan. Samalla varastoista saatiin lajiteltua pois ihan roskaakin, joten homma oli hyödyllinen kaikin puolin.

Mökin sisustus on aika pitkälti tiedossa (ohessa ovelaa kuvamanipulaatiota aiheesta), mutta niin että kaikki löytyisi omista tahi sukulaisten ja ystävien nurkista. Marimekon klassikokankaita Bo Boota ja sinistä Unikkoa kaapista löytyy metrikaupalla ja Brion vanha vintageuuni on minun vanha 80-luvun alusta (vanhempi kuin kuvassa). Pikkukokin astiat on jo hankittu kirppiksiltä etukäteen ja punainen jakkarakin löytyy. Lisäksi huoneeseen tulee vanha lasten puusänky ja seinälle vanha metallinen naulakko lelujen ja istuintyynyjen ripustukseen.

Ainut isompi kysymysmerkki on matto. Tuo aivan ihana kennokuvioinen yksilö kuvassa on Elloksen, mutta kun olen päättänyt ettei tänne osteta mitään uutena, pitäisi tuon tapainen (tai muuten noihin mökkiin tuleviin sävyihin sopiva) raikas matto löytyä jostain käytettynä. Koko voisi olla max. noin 120 x 180 cm. Ilmianna omasi varastonnurkasta siis! Myös vaaleahkon tai muun pirtsakan värisen lattiamaalin tilkka ja jumpparenkaat wanted.

One from our three outdoor storages, about 4 m2, is turning into a playhouse for the girls. The organizing tetris has already been done (on a hot, hot weekend) and now only the most fun part, interior decoration is left. I’m planning to do everything second hand, so I try to buy nothing new. These classic Marimekko fabrics Bo Boo and Unikko I already have, also a wooden bed, vintage wall hanger and Brio owen. Only the rug, gymnastic rings and some floor paint are missing.

 Product photos from: Marimekko, Brio, Tolix, Ellos.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply sarianna 01.06.2014 at 3:21 pm

  Onpas hauska idea! Leikkejä varten ei tarvitse hommata erillistä mökkiä ja tilan saa palautettua varastointikäyttöön, kun leikkimökki-ikä on ohitettu! :)

  • Reply Maire 02.06.2014 at 8:17 am

   Sanos muuta! Ei tartte turhaan pykätä ekstra-rakennusta pihaan. Ja sopivasti tuo varasto on juuri oikean kokoinen. Plussaa tässä on myös se, että aikuinenkin mahtuu sinne sisälle seisomaan.

 • Reply Jenni 01.06.2014 at 9:37 pm

  Hyvä idea! Leikkimökistä tulee varmasti ihana. Jossakin olen muuten nähnyt maton, joka oli maalattu lattiaan. Näin helpompi siivota hiekat mökistä pihalle.

  • Reply Maire 02.06.2014 at 8:19 am

   Kiitti Jenni! Sellainen maalattu matto olis ihana, mutta tuonne tarttee oikeasti sellaisen jonka päällä on mukava istuskella. Siellä kuitenkin pelataan lautapelejä jne.
   Ratkaisin hiekkojen siivouksen sopimalla niin, että mökkiin saa mennä vain ilman kenkiä. Se on ehkä kuitenkin enemmän sisätilaa (tekstiileineen ja huonekaluineen) kuin ulkotilaa.

 • Reply Maija 02.06.2014 at 12:54 pm

  Ihana projekti, ja on mahtavaa käyttää leikkipaikan sisustuksessa pelkästään kierrätyskamaa. Veljeni asuu perheineen maatalossa ja heillä on samanlainen juttu tekeillä – vanhan aitan toisesta puoliskosta tulee kahdelle pikkutytölle leikkimökki :)

  • Reply Maire 02.06.2014 at 1:09 pm

   Moikka Maija! Kuulostaa hyvältä veljesi projekti myös, tilat maksimaaliseen hyötykäyttöön vaan! :)

   Kierrätyssisustaminen houkuttaa just tällaisessa väliaikaisessa kohteessa. Maailman on roinaa pullollaan, eikä omissakaan nurkissa kaivata nyt yhtään lisää…

 • Reply Tuikkis 02.06.2014 at 12:59 pm

  Hyvä idea ja varmasti helposti mukautuva, kun lapset kasvaa ja leikit muuttuu. Leikkimökkivierailuja tehneenä, tuli vaan mieleen, että onko sänky kuitenkaan tarpeellinen, se vie paljon tilasta, jäisikö leikille enemmän tilaa, jos sänkyä ei laittaisikaan? Onko leikkimökissä tarkoitus nukkua päiväunia vai toimisiko lastenkin helposti liikuteltavat patjat/isot tyynyt paremmin?

  Odotan jo innolla lopputulosta.

  • Reply Maire 02.06.2014 at 1:14 pm

   Moi Tuikkis :)
   Tuo vanha lasten puusänky on syksyyn asti joutilaana, kunnes tuo pieni muuttaa siihen häkkisängystään. Tänä kesänä on just kiva että leikkimökissä on lepohetkiä varten sänky, koska kummasti ulkoleikeissä väsyy nopeasti ja selvästi tytöt saa helpommin mökkiin ”huilimaan” ja mehutauolle kuin kotiin sisälle. Ja päiväuniakin siellä voi nukkua, ajattelin että siinä on helppo vahtia jos teen itse samalla puutarhatöitä.
   Ehkä ens kesänä vois sitten kehitellä jotain muuta, kun sitä sänkyäkään tosiaan ei ole enää saatavilla. Lattiatyynyt ois just passelit.

 • Reply Petra 04.06.2014 at 9:32 am

  Kiva projekti, jään seurailemaan. Meillä on pihalla varastomökki, jossa on ikkuna, koko rakennuksella 2x3m. Mökistä on tarkoitus tehdä leikkimökki meidän kohta 4-vuotiaalle, ja tarkoituksena myös sisustaa kierrätystavaroilla.No lattialle hommasin kyllä Jotexilta terassimaton uutena, koska tuollaiset 2x3m matot on ihan julmetun kalliita kaikkialla, ja tuolla se maksoi alennusten jälkeen vain 25e. Mutta kaikki muu siis on oltava kierrätettyä :) Sängyn/sohvan virkaa suorittamaan olen ajatellut hankkia pari kuormalavaa (mun työpaikalla niitä lojuu metsänreunassa odottamassa kaatopaikkareissua) ja siihen sitten joku patja päälle.

  • Reply Maire 06.06.2014 at 1:43 pm

   Moi Petra! Aika kivan kokoinen tuo teidän varastomökki! Tosi kivalta kuulostaa koko projekti, kuormalavasänkyineen jne. Hyvä hyvä!

 • Reply retromoderni 06.06.2014 at 1:03 pm

  meillä on myös toteutettu lastenleikkimökki varastoon. mm. täältä(http://retromoderni.blogspot.fi/2014/06/leikkimokkikohta-lehdissa.html) voi käydä kurkkaamassa Retrolaan

  • Reply Maire 06.06.2014 at 1:43 pm

   No käyn ihan heti katsomassa!

  Leave a Reply