Pikkukukkia kirppikseltä / Flea market Clare

25.06.2014

ananas_lorestattilautanen_lores pinkkivihreä_kattaus_lorestatti_lautasella_lores kukkalautanen_loresKumpulan kyläjuhlien katukirppikseltä palasin laukku tuhannen täynnä kirppislöytöjä. Nyt ne hameet, huivit, paidat ja housut lämmittävät kirjaimellisesti muutakin kuin vain mieltä. Se kassi kyllä vähän painoikin, kun heti alkumetreillä löysin yhdeksän lautasen pinon vastustamattomia vihreäkukallisia lautasia. Myyjämies kääri ne vanhaan keltaiseen froteepyyhkeeseen, jossa oli sellaiset ihanat virkatut pampulat reunassa.

Lautasia on neljä syvää ja viisi matalaa, maksoivat euron kappaleelta. Pohjassa lukee kukkakoristein ”Ironstone Broadhurst Staffordshire England, Clare”. Tiesin kun ne olivat vielä kääreessään, että haluaisin yhdistää ne Helena Tynellin vaaleanpunaisiin Ruutuihin. Kumpulan kyläjuhlien katukirppis on ehkä maailman paras kirppis. Viime vuonna erehdyin olemaan juuri sinä päivänä Toscanassa, sitä virhettähän ei enää uudestaan tehdä, aikamala.

Jaa mitä tuo tatti tuossa tekee? Löysin pihalta, viipaloin ja paistoin pannulla ja söin. Pari nälkäistä lokkia vaan verotti saaliista aimo annoksen.

Flea market finds, nine plates with green florals. The bottom says Ironstone Broadhurst Staffordshire England, Clare. Would be great to have them some more.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Riikka Timonen - hunajaista 25.06.2014 at 9:07 am

  Ihanat pikkukukat, kauniit lautaset

  • Reply Maire 26.06.2014 at 9:17 am

   Kiitti Riikka :)

 • Reply anna 25.06.2014 at 1:28 pm

  Lautaset on todella kauniit. Juhannuksena löysin minäkin punikkitatin vaikka metsäreissulla katselin oisko vielä ollut jossain korvasieniä. En kyllä yhtään haluaisi, että vielä on mikään tattiaika, ensi kantarellit ja sitten vasta myöhemmin loppukesästä tatteja.

  • Reply Maire 26.06.2014 at 9:18 am

   Sanos muuta, aika syksyinen fiilis tuli kun sienentuoksu leijaili paistinpannulta. Kuitenkin tässä vasta juhannusta eletään…

 • Reply Tanja 29.06.2014 at 9:08 pm

  Ihania kuvia ja kauniisti olet kattanut!
  Kirppikset ovat mahtavia löytöpaikkoja!

 • Leave a Reply