Pihapenkki / Diy garden bench

04.07.2014

ruukkupuutarha unikko_marimekko pot_gardenEtupihamme on kukkapengermän jakamana kahdessa tasossa, ja aika pihan huomasimme että varsinkin pienimmät tyypit yrittävät mielellään oikaista jyrkän kukkapöheikön läpi alapihalle. Kiinteä aita ei tuntunut sopivalta ratkaisulta, mutta asia ratkaistiin laittamalla penkki sopivaan paikkaan esteeksi. Paksu lankku tuotiin mökkipihalta (kiitos vaan isä ja äiti!) viime reissulla auton katolla, ja penkin jalkoina on kaksi lieriön muotoista painavaa betonijalkaa, jotka olivat jo ennestään pihassa. Tykkään muutenkin tosi paljon tällaisista puutarhaa maisemoivista”epäkalusteista”, jotka maastoutuvat kivasti pihaan ja saavat kaikessa rauhassa patinoutua huomaamattomiksi.

Nyt meikäläisen ruukkupuutarha, rakkauden hedelmät, pääsee kivasti laajenemaan penkillekin. Ja uunituore vastaommeltu unikkotyyny pääsi myös ulkoilemaan. Tosin leikkimökkiin se on matkalla — ja siitä muuten pian tulossa lisää juttua!

The DIY bench works also as a perfect place form my pot garden, but it also stops small kids rolling down the quite steep flowerbed, which devides our front yard on two levels. 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sarp 05.07.2014 at 10:23 am

  Minäkin tumpelo kaivelin netin syövereistä niitä tyynynompelu tutorseja.
  Olet saanut minut innostumaan tyynyompelusta!
  No tässä vaiheesa vain teoriassa ;).
  Tuo Unikko tyyny näyttää kivalta ja on ajankohtainen.

 • Reply Maire 05.07.2014 at 11:19 am

  Yes! Mulla on kans kaapeissa hillottuna kaikkia ihania kankaita, ja nyt otin itteeni niskasta kiinni. Tsemppiä ompeluihin – kannattaa tosiaan varata ensimmäiseen aikaa, mutta sit jo alkaa helpottaa :)

 • Reply Mira-Marie 15.07.2014 at 2:25 pm

  Kiva ja helppo idea. Taidan kokeilla omassa pihassa, kun tarvikkeitakin olisi valmiina. Kiitos ideasta.

  • Reply Maire 20.07.2014 at 7:45 pm

   Eipä kestä Mira-Marie! Toivottavasti teillekin tulee kiva penkki pihan koristukseksi :)

 • Reply Minna E 16.07.2014 at 9:21 pm

  Ompa kiva idea! Meillä on yhdellä kukkapenkillä samaongelma, lapset ja koira tahtoo oikaista läpi, mutta aita ei ole tuntunut oikealta ratkaisulta. Ehkäpä joku tämän tyyppinen toimisi!

  • Reply Maire 20.07.2014 at 7:46 pm

   Moikka Minna! No siitäpä sitten vaan kokeilemaan! On kyllä helppo ratkaisu just tuon tyyppiseen ongelmaan, ja kivannäköinenkin kaupan päälle :)

  Leave a Reply