Kesäkukat Helsingin pellolta / Free flowers

05.08.2014

kukkiaflowers_livingroom kukat_kannussaJos mielikuva helsinkiläisistä sattuu olemaan napattu Stockan kellon tienoilta, on ehkä vaikea kuvitella ihan tavallista helsinkiläisperhettä kirmaamassa kukkakedolla ihan tavallisen illan auringossa. Se perhe oli fillareilla matkalla kotiin iltaretkeltä läheiseltä maatilalta, jossa ajeltiin hevoskyydillä joen yli Vantaan puolelle ja syötiin talon terassiravintolan grillissä paistetut tuhdit hampurilaiset. Kotimatkalla sattui olemaan kumpuileva kukkaniitty täynnänsä kansalaisten poimittaviksi kasvatettuja kedon kukkasia. Ja näistä kukkakedoista, hernepelloista ja kasvamassa olevista auringonkukista ilmoitetaan asukeille ihan radiossa, ettei kukaan vaan vahingossa missaa.

If your opinion of people in Helsinki has formed around the busy spot of Stockmann doors, try to imagine an ordinary Helsinki family hopping on a field of flowers in the sunlight of an ordinary evening.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lyde 05.08.2014 at 9:03 pm

  Nuo samaiset kukkaniityt ja maatilat on niitä asioita joita tulen kaipaamaan kun me jätetään aikanaan Helsinki taaksemme. Nyt ne on niin kivasti olleet tuossa ihan lähellä, niin on tullyt käytyä jo vuosikausia säännöllisesti :-)

  • Reply Maire 06.08.2014 at 10:30 am

   Minäkin aion ottaa tästä kans ihan tavan, nyt ei saa missata auringonkukkiakaan. Teidänkin täytyy tulla sitten käymään aina kukka-aikana :)

 • Reply Sarp 06.08.2014 at 10:08 pm

  Minulla jäi silmät kiinni tuohon kakkos kuvaan – ihastuttava olohuoneen nurkkaus.
  Tuosta jalkalampusta/taskulampusta olet joskus kirjoitellutkin.
  Muistuttaisitko taas kenen suunnittelema se oli ja mistä olet hankkinut.

 • Reply Maire 07.08.2014 at 9:10 am

  Kiitos – kiva että tykkäät :)
  Jalkalamppu on Harri Koskisen 2003 Olucelle suunnittelema ”Lamppu”. Ostin sen aikoinaan kun keräsin enemmänkin Koskisen tuotantoa. Näitä lamppuja oli tosi vähän saatavilla, ja onnistuin sitten sattuman kaupalla sellaisen itselleni löytämään.

 • Leave a Reply