Herkkuloma kotikaupungissa / Hometown holiday

22.09.2014

Hotellilomalle Helsinkiin? Miksei! En ole ehtinyt vielä kirjoittaa tästä meidän ihasta vähän aikaa sitten tehdystä pikkulomasta, mutta täältäpä pukkaa herkku-, hotelli- ja ravintolatäsmävinkit kuvineen päivineen.

Kokonaisia lomaviikkoja perheen kanssa on ainakin meillä ihan hirveän vaikea järjestää, joten testasimme ensi kertaa minilomaa ihan omassa kotikaupungissa Original Sokos Hotel Vaakunan tarjottua perheellemme tutustumiskäynnin hotelliin. Kun hotelliyötä tarjottiin minulle, mietin ensin että tästäpä ihana parisuhdeloma Helsingin keskustassa kahdestaan. Sitten ajattelin että ehkä ne lapsetkin saattaisivat nauttia perheen yhteisestä yön yli -retkestä.

Siis meillä oli niin hauskaa, lapset ihan innoissaan pikku matkasta ja meillekin teki hyvää poistua hetkeksi kotihärdellistä ja nautiskella valmiiksi katetuista pöydistä. Koska lomalla saa herkutella, me tipun kanssa karattiin vähän omille teillemme Punavuoreen ja Viiskulmaan karkkeja metsästämään. Olin Instagramissa törmännyt uuteen karkkikauppa Roobertin herkkuun, ja etsiessä sitä löytyi seuraavanlainen vaahtokarkki-prinsessa-pastelli-paratiisi.

karkkikauppa_lr sweetheart_lores sweetheart_karkkikauppa_lrKarkkikauppa Sweetheart Uudenmaankadulla oli kuin yksi suuri vaahtokarkki. Jokaisen pikkutytön unelma, jonne kannattaa ehdottomasti viedä vaikka kummityttö tai ystävä synttäripäivänä yllärivisiitille. Pakkaukset syötävän söpöjä, suurin osa karkeista käsintehtyjä ja omistajattaren käsinpoimimia maailman karkkimarkkinoilta. Karkkeja myös sai vähän maistella. Voitte arvata että me oltiin täällä vähäsen taivaassa.

roobertin_herkku_kyltti_lrroobertin_herkku_lr lisää_karkkia_lrFredan Roobertin herkkukin löydettiin. Mainio tummanpetrooli sisustus, iloinen henkilökunta ja jättipaljon irtsareita. Karkkikaupassa oli erikseen myös suklaatiski. Rakastan pikkupuoteja (rohkeiden yrittäjien työn hedelmiä) ja Roobertin herkun perustamistarinaa pääsee lukemaan puodin blogista. Täälläkin tipu sai ladata kassalle vähän isomman karkkisatsin, koska lomalla saa. Yleensä on tyytyminen kahden euron viikottaiseen karkkipäiväsatsiin. Oli itsellekin helpottavaa olla vähän hövelimpi karkkimäärien suhteen, koska minä oon aina se pahis ja nihkee karkkipihimutsi.

kukkakauppa_lrsviitti_lrjuniorsviitti_vaakuna terassilla_lr ilta-aurinko_lrHotellissa nautittiin upeista kaupunkinäkymistä, auringonlaskusta ravintola Loisteen kattoterassilla ja ihan vaan olemisesta. Siskokset laitettiin vaahtokylpyyn illalla ja niitä onnellisia hymynaamoja ruokittiin siellä ammeessa Sweetheartista ostetuilla vaahtokarkeilla. Aamupala hotellin funkisravintolassa oli ihana. En ollut aiemmin tajunnutkaan, että vuonna 1952 rakennetun funkishotellin ylimmän kerroksen ravintola on säilytetty 50-luvun asussaan. Samoin hotellin aula, jos et ole sattunut käymään, on todella piipahduksen arvoinen.

Lapsille oli myös mahtavaa, kun illallisen jälkeen pääsivät Loisteen valtavaan leikkihuoneeseen leikkimään. Pienempi on siinä iässä että syöttötuolissa pysytään tasan niin kauan kuin viimeinen murunen on laitettu suuhun.  Rupattelemaan niitä näitä ei todellakaan jäädä. Leikkihuoneessa oli pelejä, leluja, mopoja, junarataa, teltta, palikoita ja kirjoja. Minä ja Aavee tietenkin hengittelimme pöydässä hetken vapauden ilmaa kun riiviösiskokset keskittyivät toisaalla leikkeihinsä. Pisteet muuten siitä, että myös lastenlistalla oli korkeatasoista ruokaa eikä mitään nakki plus ranut -ehdotelmaa. 1-vuotias kaapi tarkasti lautaseltaan paahdettua taimenta ja kukkakaalipyreetä.

Tajusin myös miten helppoa oli liikkua kaupungilla kun tukikohta oli suurin piirtein keskellä kaikkea. Kävimme myös Kiasmassa ja musiikkitalossa ihan ilman rattaita, hienosti jaksoi pikkuinenkin kävellä. Tämä oli siis eka kerta kun tehtiin loma kotikaupunkiin. Vastaavia hotellilomia on tullut tehtyä paljon muihin kaupunkeihin. Kuis te muut, harrastatteko lomailua omaan kotikaupunkiin ja minkälaisia kokemuksia on tullut? Entä minkälaisella kokoonpanolla olette olleet liikkeellä?

Our miniholiday in Helsinki, our hometown, with candy theme was just perfect. The whole family felt like we’re on a holiday even though we were just some minutes away from home.

Bloggaaja sai hotelliyön veloituksetta vastineeksi maininnasta blogissa. Kuva Juniorsviitti-hotellihuoneesta: Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tuija 22.09.2014 at 4:49 pm

  Ei nyt varmaan yllätä, mutta tehtiin miehen kanssa romanttinen hääpäiväreissu ex-kotikaupunkiin Helsinkiin! (jei!) Ihan loistopäästös. Lyhyt/edullinen matka (vrt. lennot Eurooppaan) junalla suoraan Helsingin keskustaan. Kipitettiin Klaus K:n hotelliin viemään kamat. Respassa lykättiin skumppalasit käteen (loistopalvelua!). Vielä perjantai-iltana käytiin kuljeskelemassa kaduilla näyteikkunaostoksilla. Koko viikonloppu vaelleltiin just noissa pikkuputiikeissa, missä ei itse asiassa kauheesti tullut käytyä silloin kun asuttiin noin kilsan päässä :P

  Oli ihan mahtava reissu :) Nyt joulukuussa aateltiin ponkaista jopa Tallinnaan asti… Kotimaan matkailu on siis ihan super, kun käytössä vain viikonloppu…

  • Reply Maire 22.09.2014 at 10:11 pm

   Kuulostaa ihanalta!
   Totta, kotimaanmatkailu on ihan parasta! Aina löytyy joku uusi paikka (läheltä tai vähän kauempaa) jossa voi viettää rentouttavia hetkiä. Kotikaupunkilomassa selvästi on se viehätys, että kun yöpyy eri paikassa, näkee kaikki aivan eri silmin.

   Tulin juuri itsekin Tallinnasta – jotenkin nyt vasta olen itse tajunnut sen mahdollisuudet. Se on niin lähellä helsinkiläistä, että tänä vuonna on tullut käytyä jo 3-4 kertaa. Suosittelen lämpimästi, kauhean romanttistaki siellä on :)

 • Reply Jonna 23.09.2014 at 11:09 am

  Me ollaan tehty kanssa muutaman kerran viikonloppulomia Helsinkiin, miehen kanssa kahdestaan ja jollain reissulla taisi olla silloisesta lapsiluvusta puolet mukana.
  Mä olen suuri kotimaan matkailun ystävä ja jaksan innostua lähikohteista tosi kovasti. Vaikka kyllä mulle joku kaukomatkakin kelpaisi, tammi-helmikuussa.

 • Reply Mari 23.09.2014 at 1:56 pm

  Näin kauempana asuvana olenkin aina sanonut, että harmi kun hesalaiset eivät pääse kokeilemaan oman kaupunkinsa hotelleja. Tai pääsevät, mutta varmaan harva lähtee hotelliin nukkumaan omien lakanoiden sijaan ja maksaa siitä myös. Itse tykkään yöpyä ihan ytimessä. Me ollaan S-hotellien kuluttajia aina Helsingin reissuillamme. Pressassa ollaan oltu paristi, kuten myös Tornissa, mies yöpynyt Vaakunassa ja minä yksikseni Albertissa. Helsinki-hotelli ja Aleksanteri siis kokeilematta. Nyt ollaankin tytön kanssa sinne tulossa marraskuussa Lumikuningatarta katsomaan ja hotelli vielä varaamatta (vinkvink, heh ;) ) Ehkäpä toinen näistä tulee kokeiltua, mutta jos budjetti ylittyy täytyy tyytyä omppuun.
  Kotikaupungin hotelleja ei ole tullut kyllä kokeiltua, pitäisi miehen kanssa kyllä viettää joskus kaksistaan aikaa. Hyvä vinkki siis.

 • Leave a Reply