Vihterpalun kartanolla / Visiting Vihterpalu mansion

25.09.2014

Ai että, nyt on saatu ulkoilutettua matkalaukkua ihan huolella, se varmaan repee kohta. Palasin eilen pikatyömatkalta etelän lämmöstä Mallorcalta aivan mielettömän kauniista paikasta (spa-vinkkiä tulossa myöhemmin), mutta sitä ennen palaan viime viikonlopun reissuun Viroon Vihterpalun kartanoon. Sain kutsun kolmen muun bloggaajan kanssa tutustumiskäynnille, ja tätä tilaisuutta en todellakaan halunnut missata. Olen aina halunnut nähdä Virosta muutakin kuin Tallinnan keskustan. Vihterpalu sijaitsee 65 km päässä Tallinnasta länteen, eli tunnin ajomatkan päässä.

matkalaukku_tolix_lores

Heippa Helsinki — lähtöpäivä perjantaina oli ihanan kesäinen. Menimme Lindalinen nopealla laivalla (alle 2 h).
lindaline_lores

Vihterpalu on ollut vuodesta 2000 suomalaisomistuksessa ja sen totaalisen restaurointiin kului viisi vuotta. Löysin kuvan urakan alkuvaiheilta, joka kertoo vähän millaisen mittakaavan hommasta oli kysymys. Tästä ei ihan pikku pintaremontilla selvitty. Nyt kartano ja sen pihapiiri on todella upeassa kunnossa, ja ympäristö ihanan rauhoittava ja suojaisa. Ennen-kuvan jälkeen näkyy sama kohta uudistettuna. Huomaako eron?

Yksittäisiä huoneita ei vuokrata, vaan seurue saa koko kartanon aina kerrallaan käyttöönsä jotta yksityisyys on taattu. Olimme siis ainoat vieraat tuona yönä talossa, ja meidät otettiin todella lämpimästi vastaan. Kartanossa on 18 huonetta ja piharakennuksen tilat mukaan lukien yöpaikkoja löytyy yhteensä 66 kpl. Kartanossa järjestetään paljon häitä, kokouksia ja oma helikopterikenttä saattaa tuoda salaperäisiä kokousvieraita ympäri maailmaa. Kun oikein salaisia asioita jutellaan, tulevat mustapukuiset heput ensin tutkimaan seinät kuunteluluaitteiden varalta, huh!
kunnostamatonkartano_lores saunarakennus_lores vihterpalu_sauna_lores vihterpalu_parveke_lores

Tässä meidän porukkaa. Vasemmalla kartanon omistaja Timo ja hänen tyttärensä, minä, Magicpoks-blogin Maj, jonka Ida365-blogia kirjoittava Ida nappasi aveciksi mukaansa, minun avecini ystäväni Anja, urheilu/lifestyle-bloggaaja Noora siskonsa Nellin kanssa. Kilpaurheilevat superhauskat ja reippaat siskokset saivat minut houkuteltua lauantai-aamuna aika hauskaan juttuun (kiitos siitä vielä! t. pelkuri), kerronpa tästä myöhemmin lisää. Todella hauska porukka, ja oli ihana höpötellä bloggaamisesta, luonnonkosmetiikasta, kuvaamisesta ja kaikesta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rappukäytävät, aulat, huoneet ja salit kartanon sisällä oli kaikki kunnostettu viimeistä pistettä myöten. Tykkäsin tosi paljon pinkistä aulasta, jonka varrella huoneemme sijaitsi, ja vietinkin siellä itsekseni iltamyöhään hetken tohveleissani istuskellen.

Minulla on tapana lähettää kengät viimeiselle matkalleen ulkomailla, ja tällä kertaa sanoin hyvästi rakkaille Chicagosta tuoduille Vanseilleni. Kuten Vanseilla on ikävä kyllä tapana, näistäkin kantapään kovike kului rikki eivätkä ne enää pysyneet kunnolla jalassa. Ihastuin aika kovasti reippaasti yli satavuotiaaseen lautalattiaan, jonka pehmeys ja muhkuraisuus kertoivat kivasti sen iästä. Yhdessä kuvassa valmistaudun meidän huoneessa illalliselle, joka vietettiin isossa vaaleansinisessä salissa (vika kuva).
cow_lores pinkki_aula_vihterpalu_loresmaire_lr vansit_lautalattialla_lores sali_lores

Me and three other bloggers Maj, Ida and Noora were invited to Vihterpalu Mansion in Estonia. Wonderful and peaceful place surrounded with nature and historic buildings. The Finnish owner has renovated the mansion with heart and the 2005 finished establishment warmly welcomes visiter groups from birthday parties to large scale weddings. Not forgetting the secret political meetings where the quests arrive with their own helicopters… shhh!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nti Papu 25.09.2014 at 10:11 pm

  Oo, tutulta näyttää! :) Oltiin viime kesänä yllätyssyntymäpäivillä kartanossa. Upea paikka!

  • Reply Maire 26.09.2014 at 12:07 pm

   Tuttu paikka siis, mahtavaa! Tämä oli kyllä melkoinen setti maaseutua, kartanoelämää, historiaa ja hyvää oloa. Ja tosi lähellä itse asiassa.

 • Reply kerttu 25.11.2014 at 12:00 am

  Voi miten ihana postaus! Olen etsinyt tietoa Vihterpalusta (suunnittelen miehekkeen viiskymppisiä) ja tästä näki kivasti yksityiskohtia ja vähän hahmottaa tuota pihaa. Mahtuukohan tuonne 40 henkeä yöksi? :-) Entä onnistuukohan erikoisruokavalioiden huomioiminen, onko sulla kokemusta?

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.11.2014 at 9:54 am

   Kartanolle tulee oma kokki tekemään ruoat, joten varmasti onnistuu kaikenlaisten toiveiden esittäminen etukäteen. 40 ihmistä myös mahtuu varmasti helposti, sänkypaikkoja oli yhteensä 66 kpl.

 • Reply maija 25.11.2014 at 12:08 am

  Olipa kiva lukea kokemuksistasi! Itsekin olin siellä työporukalla käymässä. Ihana tunnelma ja niin rauhallinen paikka:) meidän huoneessa ei ollut harmi vaan poreammetta..

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.11.2014 at 9:57 am

   Kiva kuulla – paikka oli kyllä aika totaalisen rentoutumisen aiheuttava paikka :)
   Joo niissä kellarikerroksen huoneissa taisi olla poreammeet, muissa ei.

  Leave a Reply