Ratsastamassa Vihterpalulla / Vihterpalu riding

26.09.2014

horses_eating_loreshevostalli_viro_lores

Kartanovisiitillämme oli myös mahdollista ratsastaa aivan vieressä sijaitsevalla Vihterpalun ratsastustallilla (tämä mahdollisuus tarjottiin meille osana kutsuvierasreissua). Reitti maastossa oli kuitenkin sellainen, että hevosta piti osata oikeasti käsitellä. Koska omaa ratsastuskokemusta on niin vähän, en aluksi uskaltanut lähteä mukaan ollenkaan. Seurueemme sporttinaiset Noora ja Nelli saivat kuitenkin jotenkin ihmeen kaupalla tsempattua meikäläisen mukaan. Me istuttiin kartanon salissa aamupalalla ihan keskenämme (muut nukkuivat sikeitä) ja kerrattiin eri tilanteita ja miten niissä hepan kanssa täytyy toimia.

Pikku kertauskurssi teki ihan hyvää, sillä ratsastamaan lähdettiin vauhdikkaasti hepan selkään hypäten ja ei kun menoks pöpelikköön! Maisemat oli upeita, kuten kuvista näkee, ja varsakin kirmasi meidän mukana koko matkan. Mun heppani Stella jäi välillä vähän porukasta jälkeen, mutta sitten me välillä ravattiin ja laukattiin muut kiinni (siis aatelkaa minä, laukkasin hevosella, vähän oli siistiä!). Siis niin rentouttavaa puuhaa, ja todellakin mahtava liikunta-annos koko kropalle. Alla olevat kuvat otti ohjaajamme ja hevosten omistaja Kristina.
vihterpaluriding_lores
ridinginthesea_lores horsesdrinking_loresbeach_lores horsiis_loresVihterpalun tallit on alkanut järjestämään myös ratsastusleirejä ja ratsastusviikonloppuja majoituksineen ja aamupaloineen, ja sijainti meren äärellä on kyllä mitä mahtavin. Tosi kauniita maastoja lähiympäristössä. Rannan lisäksi niittyä, metsää ja kapeita rauhallisia hiekkateitä. Houkuttelee kieltämättä tulla uudestaan.

We had a chance to ride when visiting the Vihterpalu Mansion. The Vihterpalu horse stables are just close by. Without too much experience I decided to take part to the country side riding after the Toivo sisters gave me a good theory lesson at the breakfast table before hopping on. It was so great — Stella my horse was so nice and we even galloped a little bit when trying to catch the others. The scenery at the Estonian coast was so beautiful that I was very happy I took part. The Vihterpalu tall also organizes riding weekends and camps.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply