Kurkkaus helsinkiläiseen uudiskohteeseen / Presenting an NCC home

30.09.2014

Helsingin-Meloni_715x490NCC rakentaa Konalan Wallinmaalle Helsinkiin, entiselle Hartwallin tehtaan tontille, vähän persoonallisempia uudiskohteita. Blogiyhteistyön myötä sain valita myynnissä olevista kohteista suosikkini ja kertoa perusteluja siitä, miksi kyseinen koti sopisi esimerkiksi meidän perheellemme.

Ihastuin heti kahdesta talosta muodostuvan värikkään taloyhtiö Helsingin Melonin 4h + k + s asuntoon, jossa on 103,5 neliötä. Maltillisen kokoinen kerrostalo koostuu sekä suurehkoista kerrostaloasunnoista että päädyn rivitalomaisista asunnoista, joihin kuuluu oma piha. Hieman perinteisestä uudiskohteesta poikkeava pohjaratkaisu saa monta plussaa, ja asuinalue Limonadikujan varrella (aika ihana osoite) on rauhallinen, mutta lähellä lapsiperheen palveluja, mikä on meille erittäin tärkeää. Koska meidän perheemme ei haluisi olla arkipäivisin auton orja, täytyy kaupan, päiväkodin ja koulun sijaita kävelymatkan päässä. Wallinmaalla tämä toteutuisi hyvin. Myös aivan lähellä sijaitsevasta kauppakeskus Ristikosta löytyy ravintoloita ja kahviloita. Bussiinkin pääsee hyppäämään aivan vierestä.

Lapset on huomioitu rakentamalla alueesta suojaisa nurmialueineen ja leikkipaikkoineen. Alakerrasta löytyy myös yhteinen kerhotila. Itse kyselen aina asuntonäytöissä tarkasti juuri ne ekstrat, jotka saa tavallaan oman asunnon päälle.

Selaan sekä sisustussuunnittelutyöni puolesta että omasta mielenkiinnosta paljon asuntojen pohjakuvia, ja tässä asunnossa on kyllä hyvin toteutunut rakennuttajan ja arkkitehdin tavoite tehdä tavallista valoisampia koteja. Asunto on pitkänmallinen, jolloin yksi asunto saa poikkeuksellisen paljon julkisivumetrejä. Kun ikkunaseinää on paljon, se antaa tietenkin mahdollisuuden luonnonvalon pääsyn tehokkaasti koko asuntoon.

1332155282_Meloni_B31_sijainti 1332155282_Meloni_B31_pohjaListaan tähän ylös plussia, jotka nousevat meidän perheemme näkökulmasta ykkösiksi:

+ Asunnon pitkänmallinen pohja mahdollistaa makkareiden sijoittelun kauas toisistaan. Lapset voivat nukkua rauhassa asunnon toisessa päässä, vaikka vanhemmat istuisivat iltaa myöhempään. Vanhempien makkari olisi olkkarin yhteydessä.

+ Sisään astuessa on eteisestä on heti kunnon näkymä, astutaan mukavasti lähes suoraan avaraan olohuoneeseen. Luonnonvalo tulee heti vastaan.

+ Kaksi wc:tä, jotka ovat molemmat makkareiden lähellä. Pienempi tulisi pelkästään lasten käyttöön. On hyvä, että kylppäri sijaitsee heti sisääntulon yhteydessä; siellä voi riisua lasten kuravaatteet sotkematta parkettia.

+ Aivan ihanat kaksi parveketta. Lapset voisivat tehdä toiseen kivan leikkipaikan majoineen ja tähystellä ulos, toiseen voisi laittaa pienen ruokapöydän ja rennot kalusteet. Parvekkeet ovat todella valoisat, kun kaidekin on ikkunalasia. On hyvä ettei kaiteesta ole tehty umpinaista, jokainen voi sitten itse valita kaipaako näkösuojaa vai ei. Itse ehkä laittaisin paljon kukkia ja kasveja vaan lasin eteen. Ai että, tännehän muuten mahtuisi ihana yrttiviljelmät. Ehkä sitä toista parveketta ei annettaisikaan lapsille, vaan tekisin siitä heidän kanssaan yhdessä kivan hyötypuutarhan.

+ Olohuone/keittiössä kolme ikkunaa sekä parvekkeelle lasiovi. Todella valoisa tila, jossa olisi viihtyisää koko perheen olla. Samaan aikaan voidaan olla yhdessä, vaikka tehtäisiin eri asioita (ruoanlaitto, leikkiminen, läksyjen teko, tv:n katselu). Olin ennen vähän avokeittiöitä vastaan, mutta kun meillä nykyisessä kodissa on varsin toimiva sellainen, valitsisin tällaisen vaihtoehdon nyt erittäin mielelläni. Me tehdään tosi paljon ruokaa, joten keittiövuorolaisen ei tarvitse eristäytyä muusta perheestä pois.

Meloni_oh meloni_sauna A15-oh_kTämä mielikuvitusleikki saa myös jatkoa lokakuussa, kun pääsen suunnittelemaan asuntoon mieleiseni sisustuksen. Ideoita on jo paljon, ja sen voin paljastaa että värikästä tulee. Tulen myös antamaan vinkkejä siitä, miten uudiskohteen sisustuksesta saa persoonallisen ja elävän, ilman pelkoa että kaikki näyttäisi liian uudelta.

NCC asked me to pick my favourite flat from the ones that are built in Konala Wallinmaa, Helsinki. The one i picked to suit our family’s needs, has 4 rooms, kitchen and a sauna with 103,5 square meters. I like the big windows and the light in the intire home. The double balconies and toilets are also a big plus.

Yhteistyössä NCC. The blog post is made in co-operation with NCC.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply