Liian pelottava / Too scary

01.10.2014

louekari_hyvässä_seurassamaija_louekari_posterpelottava_kuvaPikkutipu tuli työhuoneeseen, vinkkasi kädellään seuraamaan ja sanoi äiti, attomaan, elottava. En ihan heti ymmärtänyt mistä kiikasti, mutta seurasin pelässä olkkariin. Tytön pelästynyt ilme sormi julistetta osoittaen kuitenkin paljasti mistä on kysymys: liian pelottava kuva. Erityisesti nuo lähikuvassa olevat kasvot olivat kerta kaikkiaan liikaa, olkkariin ei uskallettu mennä yksin.

Laitoin juuri seinälle Kiasman ja Marimekon näyttelystä vikana päivänä ostamani Maija Louekarin suunnitteleman mustavalkoisen Kimpassa-julisteen, mutta enpä arvannut tällaista yleisön reaktiota. No, pianhan on se Halloween, laitan vaan tän julisteen esille niin kauhurekvisiitta on vissiin sillä tehty.

This poster designed by Maija Louekari was just too scary for our 1-year-old. She was afraid to go to the livingroom when se noticed the new picture on the wall. Well, Halloween is coming soon.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä 01.10.2014 at 9:30 am

  Voi toista! Lapsia pelottavat kyllä välillä ihan kummalliset asiat. Kuten omaa lastani tänä aamuna nurmikkoon tarttunut kuura. :D

  P.S. Lukuintoisille löytyisi lastenkirja-arvonta nyt:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/lastenkirjoja-vai-muovihahmoja-arvonta

  • Reply Maire 01.10.2014 at 8:20 pm

   Kuura nurmikossa – tuo on jo aika hyvä :D
   On tuo pikkuisten maailma kyllä niin erikoinen ettei ikinä voi arvata mitä siellä pään sisällä liikkuu.

 • Reply karin // tunne tilat 01.10.2014 at 10:30 am

  Mä taidan olla vähän lapsellinen, mutta näen kyllä myös tuossa jotain pelottavaa :) Meidän esikoinen pelkäsi pienenä vanhoja ihmisiä, koska niillä on niin _tuhmat kulmakarvat_ ! Ymmärrän senkin!

  • Reply Maire 01.10.2014 at 8:22 pm

   Moi Karin!
   Vai tuhmat kulmakarvat, aika hyvä :D
   No, minä pelkäsin pienenä käpyjä. Mutta edelleenkään en niitä ota mielelläni käteen.

 • Reply Johanna 01.10.2014 at 6:04 pm

  Voi sentään! :D No ovathan nuo tyypit lähemmin tarkasteltuina aika erikoisia, joten ymmärrän lapsukaista kyllä. :)

  • Reply Maire 01.10.2014 at 8:22 pm

   Täytynee hivuttaa juliste jonnekin vähemmä näköpiirissä olevalle paikalle, josko sitten uskallettaisiin kaikki olla olkkarissa :)

 • Reply Pia 02.10.2014 at 12:24 pm

  Oi, muistan miten en lapsena ( kaukana 60-70 luvun taitteessa ) halunnut kuulla mummoni antamasta satukirjasta satua kuolleesta sähkölampusta. Kului vuosia ennenkuin luin sen. Kuvitus ahdisti ja hyppäsin kirjaa lehteillessä äkkiä sadun ohi. Ero vaikuttavan ja ahdistavan kuvan välillä on joskus kovin pieni, sen huomasin myös omien lasteni myötä. Hienoa kun kuuntelit lastasi ja otit hänen tunteensa todesta.

  • Reply Maire 02.10.2014 at 1:17 pm

   Satu kuolleesta sähkölampusta kuulostaa kieltämättä erittäin mielenkiintoiselta, aiheena!

   Minusta oli aika hienoa, että meidän pikkuinen osasi ihan omin sanoin kertoa mikä hätänä. Sanavarasto kuitenkin on vielä kovin pieni. Selvästi, kun kuvaan tottui ja siitä juteltiin yhdessä, sen pelottavuuskin taisi mennä samoin tein ohi.

 • Reply Vanha Jäärä 02.10.2014 at 12:26 pm

  Mä pelkäsin lapsena (ja vähän vieläkin) Riitta Nelimarkan Seitsemän veljestä -animaatioita. Ja niitä vielä oli pakko katsoa koulussa! Ja lahjaksi saamani Hassut hurjat hirviöt -kirja piti laittaa isän työpöydän laatikkoon piiloon koska sekin oli liian pelottava. Koskaan ei voi tietää mikä ketäkin pelottaa, ymmärrän kyllä että tuokin juliste voi jotakuta pientä pelottaa. Niin että laita pois moinen kauhurekvisiitta!

  • Reply Maire 02.10.2014 at 1:32 pm

   Ai että, nuo ihanat koulumuistot. Olisin kyllä kerran valinnut mieluummin Seitsemän veljestä -leffan kuin shokkihoidoksi tarkoitettuja diakuvia väkivallan uhreista. En tiedä mitä silloin oikein ajateltiin – no, jäipähän ainakin mieleen 10-vuotiaalle.

 • Reply Kiki de Lep 16.10.2014 at 1:55 pm

  Kuulostaa tutulta. Mä olisi niin halunnut 4 veen makkariin ”Ken kiuruista kaunein” tapettia, mutta näytepalan nähtyään tyttö ilmoitti ettei todellakaan aio nukkua ”pelottavien lintujen kanssa”. :) Mentiin siis maalilla.

 • Leave a Reply