Sisustuskauppoja Helsingissä / Interior shops in Helsinki

21.10.2014

Aika lähellä meitä, Käpylässä, on kaksi mahtavaa designkauppaa. Jo paikoilleen juurtunut Lundian myymälä löytyy Mäkelänkadulta katutasosta ja alakerrassa sijaitsee uusi tulokas Artek Aitta. Molemmista saa lisäksi todella hyvää palvelua (suosittelen lämpimästi sekä sisustussuunnittelijoille että yksityisasiakkaille). Artek Aitta oli todella selkeä myymälä, josta teki mieli napata mukaan pöytä, tuoli, jakkaroita ja valaisimia ihan vaan siksi että olivat reippaasti edullisempia kuin ovh. Lisäksi kuulemma kaikki tuotannosta poistuneet erikoisväriset yksilöt (just ne mistä mä tykkään) päätyvät tänne alehinnoilla. Sijaitsee osoitteessa Mäkelänkatu 84.
artek_aitta_lrartek_aitta_2_lr artek_pyöreäpöytä_lr

Lundian kalusteet taipuvat isoihinkin kokonaisuuksiin, ja myyjien kanssa on mukava piirtää eri vaihtoehtoja tietokoneohjelmalla. Kuten tein tässä vähän aikaa sitten yhdelle asiakkaalleni. Mukaan saa kätevästi tuotelistan hintatietoineen sekä selkeät tuotekuvat suunnittelemastasi kokonaisuudesta. Tämän suunnitteluohjelman voi ladat omallekin koneelle Lundian nettisivuilta, mutta minä en jostain syystä saanut sitä meillä toimimaan. Lundian myymälä on aika iso, ja siellä näkee kivasti miten erilaisia kokonaisuuksia voi kasata samoista osista. Mäkelänkatu 84.lundia_kitchen_lr lundia_sohvat_lr

Punavuorelaisessa Moko Marketissa piipahdan aina silloin tällöin. Hinnat ovat sen verran suolaisia siihen nähden, että suurin osa kamoista on merkitöntä tuontikamaa. Joskus joku hillopurkki tarttuu mukaan, viimeksi intialaista maustetta, mutta pääasiassa käyn täällä fiilistelemässä värejä ja tunnelmia. Lounaasta tykkään tosi paljon. Moko Market sijaitsee Merikorttelissa osoitteessa Perämiehenkatu 10.moko_essut_lr Moko_market_ikkuna_lr

Kaunisteelle iso peukku! Myymälä, konsepti ja tuotteet on todella onnistuneita, kunnianhimoisia ja kauniita. Keittiöpyyhkeitä suurkulutan meillä, ja ovat kyllä siitä kestävimmästä päästä. Kaunisteella on kankaita myös metritavarana, ja täällä pohdiskelen mitä kaikkea niistä voisi ommella. Valikoimissa on myös tarjottimia, kasseja ja tyynynpäällisiä. Kannattaa käydä ihastelemassa kauniita tuotteita ja esillepanoja osoitteessa Fredrikinkatu 24.
kauniste_shelves_lrkauniste_shop_lrLisää huonekalut ja design kiinnostavat, lisää kauppoja löytyy kätevästi valmiiksi listattuna osoitteesta designkaupat.fi*. Näihin netistä löytyviin liikkeisiin pääsee käsiksi ihan kotisohvaltakin. Inspiroivaksi sisustuslukemiseksi suosittelen Divaani-lehteä*.

Here are some of my favourite interior shops in Helsinki. The Lundia and Artek Aitta stores are located in Käpylä – quite near of us – and I can highly recommend their good service. Inspiring Moko Market is located in Punavuori and new Kauniste Shop is really worth seeing when you want some high quality and beautiful home items.

*linkit ovat mainoslinkkejä

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lyde 21.10.2014 at 12:04 pm

  On tullut ajeltua jo vuosia ohi tuosta Lundian liikkeestä, mutta en ole saanut käytyä koskaan. Voisi kai olla korkea aika, kun siellä tuo Artek myös :-) Pitää käydä ennenkuin muutetaan pois Helsingistä! :-D

  • Reply Maire 22.10.2014 at 8:23 am

   Kannattaa käydä! Lundian kauppa on tosi selkeä ja esillepanoista näkee hyvin mihin ne ikivanhat klassikotkin vielä taipuvat. Nyt kun kaikki näki tolleen livenä, olin itsekin yllättynyt että tuotteita (tai niiden variaatioita) oli noin paljon.

 • Reply Sarastus 21.10.2014 at 10:00 pm

  Hei, eikös Kaunisteen osoite ole kuitenkin Fredrikinkatu 24? On kyllä aivan ihana kauppa, ihan kuin karkkikauppa!

  • Reply Maire 22.10.2014 at 8:24 am

   Totta turiset, kiitos kun huomasit! Mietinkin että miten tuo osoite kuulostaa niin oudolta, mutta nettisivuilla olikin kaksi osoitetta. Onkohan tuo Uudenmaankatu joku vanha mesta? Korjastin tekstiin tuon Fredan, koska se on munkin mielestä se oikea.

  Leave a Reply