Puuhelmet uudessa valossa / New wooden pearls

30.10.2014

Kävin eilen illalla Aarikka – Iloa 60 vuotta! -näyttelyn avajaisissa Design Forum Showroomilla, ja esillä oli monta varsin herkullista prototyyppiä. Ehdin hetken juttelemaan suunnittelijoiden, Anu Penttisen, Aamu Songin ja Johan Olinin kanssa ja kuulin vähän mielenkiintoisten tuoteprotojen taustoja. Aarikan suunta on todella hyvä – sisustus- ja käyttötuotteisiin laajentaminen on aina hyvä juttu. Paitsi onhan Aarikka tietenkin menneiltä vuosilta tehnyt tutuksi upeat peltipurkit ja tarjottimet.

Yksi omien opiskeluaikojen jänskimmistä hetkistä oli kun Kaija ja Pauliina Aarikka tulivat koulullemme katsomaan meidän muotoilijaopiskelijoiden ehdotuksia Aarikan uusiksi tuotteiksi, ja ne esiteltiin heille henkilökohtaisesti. Jännitti ihan sikana! Mun suunnittelema vanerinen tarjotin, jossa oli kaksi paikkaa mukille tai kahvikupille, ei kuitenkaan tullut valituksi tuotantoon. Mut vieläkin oon sitä mieltä että haluaisin Aarikalle uudestaan tarjottimia.

Toivottavasti tällä porukalla on parempi flaksi, ja ainakin Anu Penttisen suunnittelema riippuvalaisin on saanut tuotannolta vihreää valoa. Jäämme odottelemaan sen saapumista kauppoihin. Puukannellinen lasiastia on vielä protovaiheessa, ja minä ainakin toivoisin että se saisi elämän Aarikan valikoimassa. On meinaan todella upea tuote.

aarikka_anupenttinen_lranupenttinen_aarikka_lr aarikka_2_lr aarikka_valaisin_lr

Coston pipot saivat puuhelmitupsut.costo_aarikka_lraarikka_60v_lr aarikka_1_lr

Aamu Song ja Johan Olin suunnittelivat puuhelmistä valaisinsarjan, johon ihastuin myös välittömästi. Puuhelmistä ja kuminauhasta tehty pallo kietaistaan simppelisti polttimon ympärille. Tästä kohkasin heti meillä kotona, että näitä on saatava meillekin. Toivon todellakin että nämä tulisivat tuotantoon, pliiiiis Aarikka.

Toivotan omasta puolestani Aarikalle hyvää 60-vuotissynttäriä ja suunta näyttää jatkuvan varsin hyvänä tulevaisuudessa – paljon onnea!aamusong_johanolin_aarikka_lraarikka_valaisin_2_lrAarikka – 60 years with joy! Exhibition open until 16 November at Design Forum Showroom, Erottajankatu 9B, Helsinki

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ane/ Tekemisenmaku 30.10.2014 at 3:00 pm

  Voi mahotonta. Olispa ollut kiva päästä paikan päälle itsekin. Hienoa juttuja kaikki!

  • Reply Maire / Kettukarkki 30.10.2014 at 4:20 pm

   Moi! Oli kyllä erittäin positiivista ylläriä näytillä. Myös protokoruja oli paljon, ja niistäkin osa ilmeisesti pääsee tuotantoon.

 • Reply Lyde 30.10.2014 at 3:05 pm

  Voi vitsit miten hienoja varsinkin nuo molemmat lamput!

 • Reply suvi m 31.10.2014 at 10:05 am

  Tosi hienoja nuo valaisimet!

 • Leave a Reply