Helppo peruna-hernekeitto / Peasoup

03.11.2014

hernekeittoNopean ja herkullisen hernekeiton voi tehdä myös pakasteherneistä. Tähän keittoon lipsahti kyllä yksi pussillinen pakastepinaattiakin by Aavee (ne pussit kuulemma näyttää ihan samalta, jep), mutta oikein hyvää oli! Peruna-hernekeitto on yksi meidän arkiruokasuosikeista, ja tehdään tätä tosi usein. Kyljessä voi tarjota ruisleipää, rieskaa tai mitä milloinkin, ja päälle voi ripautella vaikkapa vähän raejuustoa jos kaapista sattuu löytymään. Eikä nuo reseptin määrät ole niin justiinsa. Ja on taatusti terveellistä!

1 iso sipuli
5 keskikokoista perunaa
8 dl vettä
2 kpl vihannesliemikuutiota
2 dl ruokakermaa (tai 2 dl turkkilaista jogurttia)
4 pss pakasteherneitä
1-2 tl suolaa maun mukaan

-Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa kattilassa.
-Kuori ja paloittele perunat pieniksi ja heitä kattilaan.
-Lisää kattilaan vesi ja vihannesliemikuutiot. Sekoita ja anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä (n. 10 min).
-Kaada herneet keittoon ja anna kiehahtaa 2 min.
-Ota kattila hellalta ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
-Lisää keittoon ruokakerma (tai jogurtti).

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Siina 07.11.2014 at 12:45 am

    Kiitos hyvästä ja herkullisesta reseptistä! Tästä taitaa tulla meidänkin perheen uusi suosikki. Okei, 2-vuotias oli hieman kysyvä syödessään, mutta maistui kuitenkin. Uudet, hyvät, helpot reseptit tervetulleita, kun tuntuu, että aina syödään samaa eikä mielikuvitus liitele kehittämään mitään uutta. Tykkään blogistasi, luen, mutta kommentointi niin ”vaikeaa”. Kiitos makoisan reseptin lisäksi kivoista lukuhetkistä sekä visuaalisesta nautinnosta hienojen kuvien muodossa!! :)

  • Leave a Reply