Isänpäivän yllärimatka kartanoidylliin / Surprise trip on Father’s Day

09.11.2014

Suunnittelin isänpäiväreissun salaa (ainoastaan isompi tipu tiesi matkasta, koska tarvitsin hieman harhautusapua). Pakkasin eilen aamulla autoon viikonloppukamat kun perheen silmä vältti, suunnittelin lähtöaikataulut ja puhuin muina naisina lauantaisaunasta, vaikka suunnitelmissa oli jotain ihan muuta. Olin varannut meille yöpymisen Mikkelistä Tertin Kartanolta – mukaan lukien kaikki ruokailut ja systeemit (meinasin että tänä isänpäivänä kukaan ei kokkaa, stressaa tai tee remppaa). Kotoa piti lähteä ajamaan tiettyyn aikaan perillä odottavan pöytävarauksen takia. Komensin koko revohkan autoon noin 10 minuutin varoitusajalla ja Aavee oli aavistuksen kuutamolla istahtaessaan kuskin viereen tietämättä yhtään mitä tapahtuu. Vasta kun Mikkelin ohi oltiin ajettu ja käännyttiin Tertin kartanon risteyksestä, tajusi mikä on homman nimi. Relasi kuulemma jo automatkan aikana lumimaisemia katsellen, joten loppu oli pelkkää plussaa.
uuni_lr

Ulkoiltiin maalaismaisemissa ja nautittiin ensilumesta. Kartanon alue oli ihana, vaikka varmasti kesällä vieläkin ihanampi. Illalla me molemmat tehtiin juoksulenkit maalaismaisemissa sillä aikaa kun toinen vahti lapsia huoneessa.perhe_lr auringonkukkia_pelto_lr auringonkukkia_lr

Meijerikahvilassa oli myös herkku- ja sisustuskauppa. Taisi meidän joulu alkaa täältä. Äänestimme kaikki kartanon aamupalan tähän mennessä Suomen maassa parhaaksi syödyksi. Ne savumuikut ja näkkäri… !

Kuvasin laiskasti – koska otin rennosti. kauppa_lr aamupala_tertinkartano_lrtertin_kartano_lr
Tämän oven takana syötiin illalla huoneeseen tuodut herkkuiltapalat hopeatarjottimilta ja nukutettiin kiukuttelevia (saakelin ärsyttäviä kiittämättömiä hirviöitä) lapsia puolitoista tuntia. Ja täältä poistuttiin tänään levänneinä.
ovi_kakkonen_lr
Surprise trip to Tertin kartano, Mikkeli on Father’s day. I just packed the family in the car and told them 10 mins earlier we’re leaving. Beautiful. Relaxing!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Katri R 10.11.2014 at 1:32 pm

  Heh, jos haluat nähdä, mille se näyttää kesällä, niin minulla on tuossa postauksessa kesäinen kuva, lähes tismalleen samasta kuvakulmasta: ovista, joiden takana nukutitte lapsianne.

  • Reply Maire / Kettukarkki 10.11.2014 at 3:09 pm

   Moi Katri! Näyttääpä erilaiselta ja ihanalta kesällä – ja tosiaan sun kuvakulma on ihan sama :D
   Mulle tuli tuolla ihan sellainen fiilis, että täytyy päästä kunnolla oleskelemaan kartanon alueella kaikkina vuodenaikoina (uutta reissua ehdottomasti suunnittelemaan). Jos tuo salainen muuripuutarha näytti mystisen hienolta jopa lumisena iltapimeällä, miten ihana se mahtaa kesällä olla.

  Leave a Reply