Kurkkaus Iittalan vuoteen 2015 / Some first bites from Iittala 2015 novelties

10.11.2014

Terkkuja Korjaamolta, jossa esiteltiin vuoden 2015 Iittalan, Arabian, Fiskarsin ja Hackmanin uutuudet. Oikein mielenkiintoista tutkailtavaa, ja totean heti tässä vaiheessa ettei kaikki taida mahtua yhteen postaukseen. Tässä vähän tunnelmapaloja tilaisuudesta, täytyy palata vielä uudestaan omiin suosikkeihin yksittäisistä tuotteista.

Ronan ja Erwan Bouroullecilta tulee Iittalalle Ruutu-maljakko, ja tässä ekassa kuvassa näkyy prototyyppejä tuotekehitysvaiheesta. Väritkin muuttuivat matkan varrella. Iittalalta kerrottiin, että heppujen kanssa oli varsin hauskaa ja mielenkiintoista työskennellä!

Mutta hei nyt mua häiritsee ihan simona, että mitä Bouroullecin veljekset suunnitteli Iittalan legendaariseen 1999 lanseerattuun Relations-sarjaan vuonna 2004? Muistan kaikki muut (Grcicin lasit, Newtonin lasit, Seth-Andersonin kulhot, Hakatien Kaatimet jne.) mutta tuossa kohtaa on aukko. Auttakaa ihmiset!MaireHaarla_Ruutu_tuotekehitys_loresMaireHaarla_Iittala_Wirkkala100v_Ruutu_lores MaireHaarla_Iittala_Ruutu_lores

Wirkkalan 100 v. juhlavuoden kunniaksi Ovalis-maljakko tulee uudestaan tuotantoon. Samoin nuo värilliset ihanat lasipullot! Löysin tuollaisen pienemmän tummanvihreänä kerran (signeerattuna) 30 eurolla, nyt hintaa uudella on 179 e. Jes! Tykkään tästä, että tuotantoon otetaan vähän tuntemattomampaakin Wirkkalaa.MaireHaarla_Ovalis_Wirkkala_loresMaireHaarla_Wirkkala_100v_loresJa nää, parasta ikinä!kastehelmi_kulhotTanssi on Klaus Haapaniemen kuvittama Iittalan uusi sarja, jonka eläinhahmot nähdään myös Kansallisoopperan Ovela kettu -oopperassa 2015. Siistiä! Tää on ooppera jonka määkin haluan nähdä, sopii kuulemma koko perheelle. Astiasarjassa taisi olla kuutisen osaa, eli ei mikään laaja sarja. Juuri sopiva niin että sitä voi hankkia vaikka muutaman osan ja yhdistellä valkoisiin. Esimerkiksi tuo ruokalautanen olisi kiva ihan yksittäisenä pullavatina.Klaus_Haapaniemi_Tanssi MaireHaarla_Tanssi_Lautanen_lores

Fiskarsilta tulee uusia keittiövälineitä, mm. raastimia ja salaatinkastikekannu. Palaan tähän aiheeseen myöhemmin, pitää testata ensin lehdistökassissa ollutta raastinta.MaireHaarla_Hackman_Fiskars_2015_loresMaireHaarla_Fiskars_kitchen_lores

Fiskars Gardenilta on tulossa järeämpää vehjettä, kuten puunkaatovälineet, mutta myös kivan siroja yrttimaan kuopsutusvälineitä. Tosi kauniita olivat (nuo valkoiset tuossa alemmassa kuvassa).MaireHaarla_Fiskars_puutarhavalineet_lores MaireHaarla_Fiskars_puutarha_lores

Oli mukava jutustella Kristiina Riskan (keskellä) ja Kati Tuominen-Niittylän kanssa (oikealla). Kuvassa myös Meri-Tuuli Lindström. Naiset KoKon takana ovat edelleen ihan fiiliksissä sarjasta, ja ei ihme, tosi hyvältä se näyttää edelleen. Ja on meidänkin keittiössä joka päivä käytössä. Sarjaan tulee kaksi uutta väriä, sahrami ja niitty.MaireHaarla_Tuuli_Kristiina_Kati_lores

Meikäläinen ei ole mikään muumimuki fani numero ykkönen, mutta tämä tuleva muki kieltämättä herätti sympaattisia fiiliksiä, kattokaa ny, siinä tulee tuollainen kattokin mukana! Tässä kävi olan takana yksi utelias tipu kuvia katsomassa ja ihastuksesta huokaillen kirjoitti muumitalomukin joulupukin kirjeeseen. Tosin näitä taitaa valmistua pukin pajasta vasta ensi vuoden puolella.MaireHaarla_Muumimuki_Muumitalo_lores

Visiting Iittala, Arabia, Hackman and Fiskars 2015 press. Here are some of the novelties we’ll see next year in shops. More in the next blog post – this is not all.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 11.11.2014 at 2:42 pm

    Onpas hauskoja nuo muumitalomukit! Ja kastehelmipurkit <3. Niitä meille!

  • Leave a Reply