Oma Melitta / My Melitta

19.11.2014

melitta_vintagemelitta suodatinkahvi

Tässäpä kirppislöytöni, ihka oikea keraaminen Melitan kahvinsuodatin. Se tuntui ensin kovin isolta, varsinkin kun yhden kupin kokoinen oli alun perin mielessä, mutta käytössä osoittautui justiinsa hyvän kokoiseksi. Tämän löytäminen osui juuri oikeaan aikaan, sillä vanhan kahvinkeittimemme (ikivanha termoskeitin) kahvi alkoi maistua kauhealta lirulta vaikka miten putsasi keitintä. Jotenkin siinä paraskin tummapaahtoinen muuttui mauttomaksi litkuksi ihan yhtäkkiä. Vai mitenköhän todennäköistä se on, että perheessä kahdella on yhtäkkiä joku äkillinen makuaistin menetys. No mutta, tällä vanhanaikaisella systeemillä tulee oikein hyvät kahvit. Kun veden keittää pannussa kaasuhellalla, siitä tulee vielä jotenkin ekstrafiilistä kahvinkeittoon.

The flea market coffee filter Melitta works pretty well! I was surprised how tasty coffee you can make with just this simple method. And the feeling when you make it like this, is authenthic.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Saija 19.11.2014 at 5:22 pm

  Mainio löytö! Mäkin oon koittanut pitää silmät auki kirppareilla, mutta vielä ei ole osunut haaviin tuollaista. Ostettiin kyllä kesällä sellainen Harion keraaminen suodatin, mutta oishan tuommonen vanha hieno. :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 20.11.2014 at 8:44 am

   Eikös! Joskus näitä on tullut vastaan, mutten ole silloin tajunnut tarvitsevani, tai ehkä ovat olleet liian kalliita. Sellainen Annikalla tip tap -tekstillä varustettu olis kyllä vielä mahtava saada joskus. Ei kun silmät auki maailmalla.

 • Reply marja 19.11.2014 at 8:14 pm

  Voi tuo on niin ihana! Tuollainenhan olisikin järkevä hankinta sillä mäkin keittelen usein vain itselleni kahvit – ja turhaan puoli pannullista kerralla :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 20.11.2014 at 8:45 am

   Oli kyllä hyvä ostos tämä. Sama vika muuten, sitä kahvia tulee monesti liikaa kun ittelleen keittelee. Tällain tulee just sopiva määrä, 1 iso kupillinen. Ja ihanan kuumaa :)

  Leave a Reply