Viime tipassa valkosipulit maahan / Planting garlic

22.11.2014

valkosipulinkynnetmusta_istutuslaatikko valkosipulit_penkkiinoregano

En ole ihan varma tuleeko tästä mitään, tai siis maistuvaa luomuvalkosipulisatoa ensi keväänä, mutta yritetty on. Nyt maa näyttää jo vähän erilaiselta, kun lumitalvi saapui Helsinkiin eilen. Reilu viikko sitten, kun maa oli vielä sulaa ja multa pehmeää, tein syyshuollon istutuslaatikoille. Otin pois kesäjuuresten rippeet, möyhensin mullan ja siirsin ruukuista yrtit tänne talvehtimaan. Oregano ihanasti vielä pukkasi vihreää. Muita talvehtivia yrttejä tässä penkissä sen lisäksi ovat ystävän penkistä kesällä saatu saksankirveli ja sitruunamelissa.

Naapurimme, joka on yhtä innostunut hyötykasveista kuin mekin (mutta taitavampi), vinkkasi että valkosipulit täytyy laittaa maahan nyt syksyllä (tarvitsevat kylmäkäsittelyn ennen itämistä keväällä). Ihan viime tipassa nämä kynnet maahan sain, eli ei ole kyllä mitään takuita onnistuuko vai ei. Luin jostain, että niiden pitäisi ehtiä juurtua ennen maan jäätymistä. Ostin luomuvalkosipulit ihan kaupasta, laitoin kanta alaspäin maahan n. peukalon syvyyteen. Minä niin toivon että näistä tulisi satoa, haaveksin jo valkosipulien varsien silppuamisesta uusista perunoista tehtyyn salaattiin ja kynsien hieromista tuoreen leivän päälle.

The last minute garlic planting. I put them in ground about a week before the snow came, is it enough? I just see myself cutting the green parts to the potato salad made of first summer potatoes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply