Itsetehty siemennäkkäri / Home made crispbread

23.11.2014

Siemennakkari_gluteenitonsiemennakkari_maissijauhoista SiemennakkariKun tein ensimmäistä kertaa itse näkkileipää, yllätyin sen helppoudesta. Nyt maissijauhoista tehty siemennäkkäri on ihan vakkarikamaa keittiössämme, eilenkin tein tuplasatsin ihan suit sait. Vitriini-astia on hyvä paikka näkkärien säilyttämiseen, ja ne saavatkin tuossa olla keittiön pöydällä käden ulottuvilla. Terveellisen näkkärin raaka-aineet ovat erilaiset siemenet, maissijauho ja rypsiöljy, ja esimerkiksi avokaado-sitruuna-tahnan kanssa aivan ihana välipala tai iltapala. Brie-juuston kanssa ehkä terveellisyys on vähän niin ja näin, mutta ei että miten hyvää! Ohjeen siementen määrä on suht vakio, mutta voit korvata niitä myös muilla siemenillä (esim. pinjansiemenillä) tai vaihtaa määrien suhteita oman maun mukaan.

Siemennäkkileipä maissijauhoista

2,5 dl maissijauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet / Lisää öljy ja lopuksi kiehuva vesi / Levitä sormilla pellille n. 5 mm paksuksi levyksi / Leikkaa veitsellä ruutuja / Paista 150 asteessa n. 1 h (kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia jos paistaa 2 pellillistä kerrallaan).

 

Seuraa Kettukarkki-blogia myös Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa tai Blogilistalla.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Nannil 24.11.2014 at 10:52 am

    Itse levitän taikinan pakastepussi kädessä, sujuu vaivatta ja tarttumatta :)

  • Reply Henni 24.11.2014 at 9:15 pm

    Tosi hyvältä vaikuttaa, täytyy ehdottomasti kokeilla! Oletko käyttänyt pellin päällä leivinpaperia vai laittanut taikinan suoraan pellille?

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.11.2014 at 11:14 am

    Olen laittanut laiskana (ei tartte tiskata) leivinpaperin alle.

  • Leave a Reply