Tolixit keittiöön / Tolix chairs moved in kitchen

29.11.2014

TolixKeittiön vanhat Artekin 69-tuolit, joilla olen takamustani lepuuttanut jo 37 vuotta, ovat alkaneet tässä kieltämättä aavistuksen tympäisemään. Klassikoista ei kuitenkaan pysty luopumaan, vaan ne ovat löytäneet paikkansa muualta kotoa ja viimeistään saavat päätyä perinnöksi lapsille. Jo keväästä asti suunnitteilla on ollut hankkia Muuton Visu-tuoleja (lue postaus: Himotuolit),  mutta edelleenkään en ole päässyt missään niitä koeistumaan.

Kun kesäkausi päättyi ja puutarhakalusteita hilattiin pihalta varastoon, kekkasin tuoda nämä Tolixit sisälle. Niitä on 4 kpl, mutta toisaalta se taitaa nyt riittää. Tuo knääpyle kuitenkin istuu lastentuolissa ja pöydän päässä voi pitää jakkaraa. Itse asiassa aika kivasti nämä galvanoidut Tolixit sopivat tähän uuteen jänskänväriseen keittiöön (lue: Musta-vaaleanpunainen keittiö on valmis). Näillä varmaan talvi tässä mennään, kunnes taas kevätaurinko kutsuu viemään tuolit takaisin pihalle.

Ruokatuolipohdintaa ja kivoja ratkaisuja ovat löytäneet myös Divaaniblogien Modernisti kodikas -blogin Kerttu (lue: Se oikea taisi löytyä: Muuto Cover), joka myös ihastui samaisen tuolivalmistajan tuoliin kuin minäkin. Aika ihana tuo Kertunkin löytö on. Myös Valkoisen Harmajan Suvi yllätti löytämällä käytetyt tuolit facebook-kirppikseltä (lue: Tätä ette arvanneet… ). Suvi, jätä tuon väriseksi, just mageet! Ei vais, kaverikin teki saman, maalautti neljä kappaletta noita valkoiseksi ja tuli tosi ihanat.

En muuten ole koskaan kuvannut kotia tästä kuvakulmasta aiemmin. Ja tuolta paistaa myös meidän rikkinäiset sälekaihtimet, joista yhdestä katkesi narut kokonaan. Vinkkejä hyvistä ja paikalleen asentavista sälekaihdinfirmoista otetaan vastaan!

Since the summer season is over and the Tolix chairs needed to go to the storage, I wanted to try them here. So bored with Artek 69 chairs – since sitting on them the last 37 years – and we need some change. Fits great with the new funky-coloured kitchen, I think!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Kerttu / Modernisti Kodikas 29.11.2014 at 8:36 pm

  Nuo Tolixit näyttävät teidän keittiössä ihan superhyviltä! Näppäriä kalusteita, kun ne palvelevat tarvittaessa monessa eri paikassa :)

 • Reply retromoderni 30.11.2014 at 4:46 pm

  Näyttää kyllä niin hyvälle. Ehkä joskus meillekin tollaset.

 • Reply Sikke 01.12.2014 at 10:24 pm

  Hei, olen korjannut itse sälekaihtimia, välisäleitä saa kaihdinkaupasta, samoin naruja ja apuvälineitä pujotukseen…

 • Reply Jenni 21.12.2014 at 8:10 pm

  Olen etsimässä ruokapöytää meidän 69 tuolien kaveriksi. Teidän pöytä näyttää kivan keveältä ja sopii hyvin erilaisten tuolien kanssa. Mikäs teidän pöytä on nimeltään? :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.12.2014 at 11:47 am

   Tsau Jenni! Tuo meidän pöytä on ostettu n. 4-5 vuotta sitten Ikean löytönurkasta, ja sitä ei taida enää olla valikoimassa. Jalat on hurjan nätit, mutta pöytälevy aika ***kaa levymatskua, joka onkin mennyt jo pilalle. Uutta pöytälevyä ollaan hommaamassa ja nuo massiivipuiset jalat säästetään. Toivottavasti löytyy teillekin kiva pöytä – se ei oo helppoo!

  Leave a Reply