Ekan vuoden remontit ennen ja jälkeen -kuvilla / Pics before and after

02.12.2014

Meidän mielestä me ollaan kauhean laiskoja remppaajia, vaikka monasti kuullaan muuta. Tuntuu ettei koskaan ole tarpeeksi aikaa tehdä mitä haluaa, hommat lykkääntyvät ja ärsyttää. Toisaalta, me ollaan kyllä aika hyviä ex tempore -suorittajia. Joskus kun se inspis tulee, ei kestä kauaa kun tulee rautakaupan kautta kurvattua projektiin alkuun. Meillä myös suunnitelmat jalostuvat monesti viikkojen aikana sohvakeskustelusta piirustuspöydälle, ja hetkellisen totaalisen unholan kautta tehtävälistan ykköseksi.

Kun muutimme tähän taloon vuosi sitten, oli mielessä ihan hirveä määrä remontti-ideoita, mutta oli vaikea hahmottaa niiden tärkeysjärjestystä. Mutta kun aloitti yhdestä (olkkarin maalaus), oli helppo siirtyä seuraavaan vähän inspiraation, tarpeen ja käytettävissä olevan ajan myötä. Tässä kuvia isoimmista hommista, joita ollaan tehty. Paljon pientä korjausta ja paikkaamista vaativaa työtä on tehty (kuten huoneiden listoittamista ja portaan korjaamista), mutta niistä kaikista ei kuvamateriaalia ole.

Ihana vuosi tämä on ollut, ja innolla aloitamme täällä jo toista syksyä takkatulen loimussa ja pihan lumipeitettä odotellessa.

Olohuoneen maalaus tehtiin ensimmäisenä (Olkkarissa melkein valmista). Tässä vaiheessa taloon vasta tutustuttiin ja tämä oli ensimmäisiä remonttipostauksia uudesta osoitteesta.
olohuoneen maalaus

Testasimme savimaalia yläkerran aulaan (Ekomaali Biofarben testauksessa). Pieni tila kirkastui, ja oli mukava tutustua itselle uuteen maaliin. savimaali_aula_muutos

Makkari sai tapettiruudut, joista tuli kiva sängynpääty patjoille luovuttuamme kokonaan sängystä eroon (Tilkkutäkkitapetti seinällä). Vaikken juurikaan askartelusta perusta, nautin tästä projektista todella paljon.tapettiruudut_ennen_jalkeen

Varastosta tuli leikkimökki, kun se tyhjennettiin työkaluista ja puutarhavälineistä. Täällä on kokkailtu koko kesä innokkaasti (Varastosta leikkimökki ja Leikkimökin sisustus).playhouse_before_after

Keittiöstä tuli musta-vaaleanpunainen. Monivaiheinen ja paljon blogissa seurattu keittiöremontti alkoi keväällä ja päättyi nyt syksyllä (Keittiöremontti on valmis). Koska teimme kaiken itse, homma piti jakaa osiin. Kesäkin oli välissä, ja silloin keskityttiin loikoiluun. mustavaaleanpunainen_keittio_muutos

Hommia on tehty muutakin, mutta niistä en vielä ole ehtinyt kirjoittaa. Saunan lauteet muun muassa uusittiin ja talomme peltikatto maalattiin kesällä. Katon maalaus oli valtava urakka, joka jälleen toteutettiin itse – tai siis mies yksin kiipeilyvaljaissa katolla. Minä keskityin ottamaan koppia ja huoltamaan muuta perhettä.

Olisi hauska kuulla mikä näistä on jäänyt sinun mieleesi viimeisen vuoden ajalta ja mikä sisustusprojekteista on ollut eniten mieleesi?

The first year in this house has been lovely and full of interesting interior renovation projects. We have done everything by ourselves and sometimes it’s been awfully slow.

Seuraa Kettukarkki-blogin remppatarinoita lisää Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa tai Blogilistalla.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Piia 02.12.2014 at 4:23 pm

  Iso homma teillä ollut noissa! Mun suosikki on ehdottomasti keittiön muutos :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 04.12.2014 at 1:10 pm

   Kiva että tykkäät! Mustat keittiöt taitaa olla sinunkin makuusi ;)

 • Reply nalle 02.12.2014 at 6:02 pm

  Teidän makkari on mun suosikki.

 • Reply Lyde 02.12.2014 at 7:36 pm

  Tuo tapettikollaasi oli minusta aivan ihana! Ja en voi uskoa että siitä on jo vuosi, jotenkin tuntuu että vastahan te muutitte :-)

  • Reply Maire / Kettukarkki 04.12.2014 at 1:12 pm

   Kiitos Lyde! Tapettiseinä kyllä ilahduttaa meitä joka päivä.

   Ja sanos muuta – mustakin tuntuu että justhan täällä muuttolaatikoita purettiin! Eka vuos kyllä meni siinä että otettiin konnut ja nurkat omiksi, kodilta tuntuu jo kovasti. :)

 • Reply Sanna 02.12.2014 at 8:33 pm

  Keittiön remppaamista on ollut kiinnostava seurata! Ja nyt kun itsekin katsellaan uutta kotia, niin siitä saanut inspiraatiota siihen, että ehkä ihan koko keittiötä ei tarvitsisi laittaa uusiksi, vaan pienemmälläkin saisi tarvittaessa muutosta aikaan :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 04.12.2014 at 1:13 pm

   Kiva kuulla Sanna! Meillekin tuo keittiön laittaminen on ollut mieluisa projekti. On ihan paras tunne, kun saa ihan eri näköistä parilla maalipurkilla eikä tarvitse koko hommaa räjäyttää. Tai suuremmin rahaa laittaa likoon.

 • Reply Jonna 02.12.2014 at 9:11 pm

  Kaikkihan noi on tosi kivoja, mut jotenkin mun mielestä toi yläkerran aula on ihan hirmu symppis! Tykkään sun/teidän tyylistä!

  • Reply Maire / Kettukarkki 04.12.2014 at 1:15 pm

   Moikka Jonna – tosi kiva kuulla! Aula on itse asiassa tällä hetkellä ei niin symppiksessä kuosissa, siellä on sinne aivan liian epäsopivan iso ja tummapuinen lipasto. Pähkäillään myydäkö vaiko tuunata. Toisaalta, sitä vaaleanpunaista maalia taisi jäädä keittiörempan jäljiltä… :)

   • Reply Jonna 13.12.2014 at 10:44 pm

    Vaaleanpunainen ja harmaa olis ihanat yhdessä!

  Leave a Reply